njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

06. maj. 2019

Predsednik Vučić predlaže razgraničenje sa pekarom u Borči

BORČA, 6.maj 2019, (Njuz) – Predsednik Vučić izneće svoj predlog o razgraničenju sa pekarom u Borči pred savetom bezbednosti UN sledeće nedelje. Vučić kaže da je razgraničenje od pekare Roma jedini način da Srbi i Albanac žive u miru.

– Činjenica je da je suživot na ovim prostorima Borče nemoguć između Srba sa jedne, i vlasnika pekare sa druge strane. Predložiću da se između Srbije i pekare napravi čvrsta granica koja bi razdvojila Srbe od Albanca i time zaustavila dalja eskalacija sukoba i sačuvao mir na ovom području za naredna pokolenja, izjavio je srpski predsednik.

– Već vekovima se na ovim prostorima dešavaju konflikti zbog toga što naši narodi ne mogu da žive zajedno. Stoga je jedino rešenje da se na ulasku u pekaru postavi pasoška i carinska kontrola koje će napraviti bafer zonu između Srba i Albanca. Uveren sam da ovako nešto neće neće uticati na slobodan protok bureka, puter kifli i žužua, već samo na fizičko odvajanje dva potpuno različita naroda koji ne mogu da žive i sarađuju. Svoj genijalni plan o razdvajanju nas i njega ću predstaviti najvišim svetskim zvaničnicima i uveren sam da će i Angela Merkel i Emanuel Makron i ostali evropski čelnici umeti da cene nameru da se ide potpuno suprotno od onoga čemu Evropa teži već decenijama, naglasio je predsednik Vučić.

Vlada republike Srbije je podržala ovaj predlog predsednika u potpunosti, “kako bi se sačuvao integritet Srbije u celosti, sem naravno ovog dela sa pekarom.”

– Očekujemo, naravno, da se vremenom ovo proširi i na ostale albanske pekare u Beogradu, ali i da se nakon nekog vremena isti uslovi primene i na srpske pekare na Kosovu i ostalim mestima gde su Srbi manjina, kako bi se kontakti između naša dva plemena sveli na minimum, navela je premijerka Ana Brnabić.

  1. Milan (nisam odavde) kaže:

    Pošto mu je medjunarodni plan (o kojem niko u Srbiji nikakvu informaciju nije imao) doživeo kompletni fijasko, bilo je i za očekivati da najbolji vladar u istoriji Srbije prebaci stvar na unutrašnju politiku, gde još uvek ima potpunu kontrolu!

  2. Vladimir kaže:

    Kakav ja biser AV daće mu eksteritorijalnost, šta ga košta i onako nas bruka u svetu gde stigne, ponižava Srpski narod na svakom koraku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *