nazad na vrh

Predsednik Vučić preuzima upravljanje državom dok je premijerka na porodiljskom

Brnabić pokazuje Vučiću gde treba da stoji

BEOGRAD, 23. februar 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će preuzeti na sebe odgovornu funkciju predsednika vlade i upravljanja državom dok je premijerka Ana Brnabić na porodiljskom odsustvu.

Iako po ustavu predsednik nema široka ovlašćenja i njegova funkcija se uglavnom svodi na protokolarne obaveze poput davanja pomilovanja i dodele ordena zaslužnim građanima, predsednik Vučić je spreman da u narednom periodu obavlja i ovaj mnogo odgovorniji zadatak gde će brinuti da pravilno funkcioniše vojska, policija, ekonomija, zdravstvo, obrazovanje, i svi drugi segmenti izvršne vlasti.

– Nije mi bilo lako da prebacim svu odgovornost na nekog drugog čoveka, jer ipak to nije mala stvar, ali je situacija takva da osećam obavezu da budem uz svoju partnerku i majku moga deteta u ovom osetljivom periodu posle porođaja, izjavila je premijerka na odmoru. – Nadam se da će predsednik umeti da se snađe jer nikada do sada nije radio ništa drugo do postavljanja ambasadora, svojih savetnika i tako sličnih nebitnih gluposti, a upravljanje državom je ipak komplikovana stvar, zaključila je premijerka izlazeći iz kabineta i ulazeći u taksi.

Stručnjaci se slažu da je preuzimanje svih odgovornosti koje sa sobom nosi upravljanje državom jako velika stvar i da postoji realna šansa da nekvalifikovana i nasumično postavljena osoba poput predsednika “nešto zajebe”.

– Lepo je što je pristao da menja premijerku u trenutku kada ona zaista mora da uzme odsustvo ali nisam siguran da zna u šta se upušta, izjavio je bankarski konsultant i bivši premijer Mirko Cvetković.

Sam predsednik kaže da misli da će se snaći, ali i da mu je premijerka rekla da je obavezno pozove “kad ne bude znao gde šta stoji”.

 

Vladimir Vuković

  1. No problem. On je u tom fazonu. Moze da zameni i Svetog Petra. Covek je multifunkcionalan. U sve se mesa.

  2. Bolje da on ode na porodiljske. Ko zna, za godinu dana njegovog nemešanja, možda neko negde uradi nešto u Srbiji!

  3. Rodilo se valja ljuljati…!! Premijerka ce se suociti sa veoma ociglednim sranjem,kako to rece Ministar-sofer bez volana socijalne politike…Dosta je bilo reci-vreme je da zakmeci i Predsednik,radi buducnosti Srbije…

  4. Kako ona moze da ode na porodiljskom bolovanju ako nije rodila dete, a koliko ja znam nije u braku, a zakoni Srbije ne poznaju istopolne brakove, tako da njoj to dete pravno nije nista. Ko ovde koga j..e u zdrav mozak.

  5. A ko će da zaliva fikus?

  6. Ja sam zapečatio jednu flašu rakije, zalio voskom i zakopao pod krušku. Pa kad krene u vojsku da otvorimo i proslavimo.

  7. Ma ce da mu vrati ona uslugu kad se on bude porodio,posto je ovo zemlja paradoksa,nebuloza i u njoj sve moze a samo je jedan AV.Samo da molimo boga da ne odluci da moze samo on da pravi decu.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix