njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. jul. 2022

Predsedniku Vučiću savetovano da zbog velikih vrućina ne izlazi iz televizora

BEOGRAD, 27. jul 2022, (Njuz) – Tim lekara koji brine o zdravlju predsednika Srbije Aleksandra Vučića savetovao mu je da se tokom ovih vrelih letnjih dana što je moguće više sklanja sa sunca i boravi u zatvorenim mestima.

Predsedniku je izričito rečeno da bi najbolje bilo da uopšte ne izlazi iz televizora.

– Predsednik Vučić je u više navrata imao blage srčane smenje, pa bi mu boravak u televizoru tokom ovih tropskih dana najviše prijao. Njemu je i do sada bilo savetovano da što više vremena provodi u TV prijemniku, čega se on savesno pridržavao, ali ovako ekstremno visoke temperature zahtevaju dodatni oprez i produženu izolaciju – rekao je jedan od članova lekarskog tima.

On je izrazio zadovoljstvo što je predsednik Vučić usvojio preporuke lekara i što poslednjih dana od ranih jutarnjih časova pa sve do kasno uveče ne izlazi iz televizora.

– Mnogi pacijenti se žale da ne mogu dugo da izdrže u zatvorenom prostoru, ali ne i predsednik koji stojički izdržava višesatne boravke u raznim emisijama. U više navrata sam lično proveravao njegovo kretanje, ali uvek kada uključim televizor on je tamo, što znači da imamo vrlo disciplinovanog pacijenta. Dežurne kolege mi kažu da je Vučić u televizoru često i posle ponoći. Očito je razumeo da su sklanjanje sa ultravioletnog zračenja i uzimanje mnogo tečnosti najbolji način da se sačuva zdravlje. Kad bi se sve ugrožene grupe stanovništva ovako savesno ponašale, ekipe hitne pomoći imale bi mnogo manje posla – rekao je doktor.

Bojan Ljubenović

  1. Aleksandar Milinković kaže:

    Svaka ti je kao Njegoševa, sem jedne – stoički se piše bez j. 😃

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *