njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

09. maj. 2014

Predstavljena maketa makete “Beograda na vodi”

...

BEOGRAD, 9. maj 2014, (Njuz) – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predstavio je danas maketu makete “Beograda na vodi” u izložbenom centru napravljenom specijalno za ovu priliku.

Predstavljajući maketu makete “Beograda na vodi”, Mali je rekao da će prava maketa Beograda na vodi biti gotova u najskorijem mogućem periodu, već u junu, i da ova maketa makete, napravljena u razmeri 1:2 pokazuje do najsitnijih detalja kako će prava maketa izgledati.

– Priznaćete da i ova maketa makete deluje prilično monumentalno, a probajte samo da zamislite kako će tek izgledati sama maketa – izjavio je Mali.

On je dodao da je izmeštanje šina na maketi “Beograda na vodi” od strane “Maketara Železnica Srbije” u toku i biće gotovo u sledećih nekoliko meseci, a naveo je i da se renoviranje makete zgrade Stare zadruge privodi kraju.

– Na maketi makete se jasno vide i maketa prodajnog centra i maketa izložbenog centra ‘Beograda na vodi’ gde su postavljene minijaturne figure građana Srbije kako se dive ogromnoj maketi veličine pet centimetara sa tri centimetra – rekao je Mali.

Na modelu ulaza u izložbeni prostor vidi se čak i detaljna figurica samog gradonačelnika.

– Građani na ovom modelu makete već sada mogu da vide kako će izgledati kada im budem pokazivao kako izgleda maketa. Zadovoljan sam kako su me modelari predstavili, maketa mene deluje prilično verno – napomenuo je Mali.
Projekat “Maketa Beograda na vodi” će, podvukao je Mali, u mnogome promeniti perspektivu ne samo Grada Beograda, nego i Republike Srbije, jer treba da zaposli mnoge maketare i modelare i pokaže na umanjenoj verziji kako je moguće pokrenuti srpsku privredu.

– Očekujemo da ćemo, kao što smo i obećali, krajem godine, početkom naredne godine, sa novom modelarskom sezonom, krenuti u početak gradnje makete – zaključio je Mali.

Viktor Marković

 1. aleksandar kaže:

  u ovom modelarskom raju,
  covek bi rekao da ovu maketu
  drzave vode nekakve makete,
  da ne kazem marionete,
  od ljudi…

  ….svaka cas’ Picoustom…

  1. Slavisha kaže:

   Nas prvi potpredsednik vlade, a sada i premijer je pokazao kako se moze napraviti veliki rezultat za samo godinu i nesto dana predanog rada. cela Vlada je seckala, lepila oho lepkom, bojadisala…

 2. Sale kaže:

  I koju ocenu je taj mali dobio iz likovnog za ovu maketu?

 3. MRVOjed kaže:

  Makete jeftinih stanova jos nisu pustene u proizvodnju?

  1. scoby kaže:

   Takva maketa je jednostavna, samo sto zahteva dosta prostora za tzv. “horizontalni soliter”. Niz satora, nalik Gadafijevom, povrsine min. 80m2, poredjanih u nizu. To je iznudjeno arhitektonsko resenje, posto je zemljiste za dzabaka. Uostalom, sta drugo ocekivati za 380 e/m2?

 4. Posmatrač EK kaže:

  Bravo, mali! Svaka čast Vučiću što čak i njegov nacrt za maketu gradonačelnika Beograda može da realizuje tako značajne projekte. Bravo, zaista naklon.

 5. Vladimir kaže:

  Ako bolje zavirite u ovu maketu komentara, videćete šta sam hteo da kažem

 6. scoby kaže:

  Ipak, najbolja je ova maketa pešačkog mosta do falusne kule, ispod takvog mosta ne može se proterati ni maketa dereglije , jedino podmornice (ili podreknice?) imaju neku šansu.

  1. nisam bezobrazan kaže:

   Nije ovo falusna kula, ovo je najveci minaret na BALKANU. Takodje dobijamo i metresu, najvecu skolu za izucavanje islama u EVROPI. I to sve zahvaljujuci nasem fireru to jest vodji…

 7. nadžak efendija kaže:

  ‘Oće l’ i autor makete dobiti orden, il’ ćemo čekati da dignu minaret, ovaj, kulu.

  1. Slavisha kaže:

   Autor makete i Sinisa mali ce dobiti maketu makete ordena, a kad bude gotova i zvanicna, prava maketa, dobice i pravu maketu ordena (u 1:10).

 8. Zoin Mihailo kaže:

  Malom je ovo prva maketa, ali će ih biti još na stotine, i ne saml Beograda na vodi, nego svega što su obećali da da maketiraju.
  Nije džabe Mali imao peticu iz OTO-a.

 9. Gagi kaže:

  Svaka vam cast gospodo, ne pamtim ovakvu zajebanciju sa nasim maketarima. Da sam na njihovom mestu poslao bih vam maketu policijske marice pred ulaz makete vase redakcije

 10. Švedski standard kaže:

  Ma Lego je zakon.

 11. virtuelni svet kaže:

  Polako, prvo maketa makete, zatim polse par meseci maketa, pa onda 3D film u bioskopima “Beograd na vodi – imperija uzvraca udarac”, zatim kese, majice, markice, bedzevi, olovke, slicice za jaja, posteri, sa motivima Beograda na vodi, pa onda spot na televiziji uz muziku “Srbijo majko” i na kraju kartonska maketa kule u prirodnoj velicini na mestu gde treba da bude izgradjena. A onda slede novi izbori.

 12. čukamenicaja kaže:

  Kako beše ide ona pesma: Preveo me Mali žednog preko vode …? (podsećajte braćo, omatorilo se).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *