njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. maj. 2011

Predstavljeni novi bankomati za siromašne

Najveći apoeni koji će se isplaćivati na novim bankomatima

BEOGRAD, 26. maj 2011, (Njuz) – Altarius banka predstavila je danas novu liniju bankomata za siromašne građane koji će se naći u prometu sredinom leta ove godine.

Portparol banke Jadranka Maksimović kaže da će ovo biti idealno rešenje za građane koji žive na ivici egzistencije, a koji su do sada trpeli diksriminaciju jer nemaju kreditnu karticu. Po njenom mišljenju, ovo će povećati broj klijenata Altarius banke za preko 400 odsto.

Novi bankomati će isplaćivati građanima novac u metalnim apoenima od 1, 2, 5, 10 i 20 dinara, kao i papirnim novčanicama od 20 i 50 dinara – kaže gospođa Maksimović, i napominje da će maksimalna transakcija biti ograničena na 250 dinara zbog straha od malverzacija.

Kako saznaje Njuz, kartice će biti izrađene na recikliranom novinskom papiru i biće ojačane kartonom, a bankomati će biti smešteni na pijacama, železničkim stanicama, kao i pored SOS marketa širom zemlje.

Siromašni građani većinom su ovu vest prihvatili sa nepoverenjem, jer smatraju da je “ovo još jedan način da im lopovi pokradu pare”, dok ima i onih koji smatraju da će im ovo poboljšati kvalitet života.

– Pre neki dan mi je zafalilo devet dinara za sirće i taj bankomat bi mi baš dobro došao – kaže 79-godišnja Darinka Stanisavljević, fiktivna penzionerka iz Kruševca koju je PR agencija banke osmislila za potrebe ove kampanje.

Istok Pavlović

Marko Dražić

 1. Dragan kaže:

  Ljudi svaka čast! Da ne znam da je zajebancija ni jednog trenutka ne bih posumnjao u ozbiljnost i istinitost tekstova.
  Samo tako nastavite!

 2. Petar kaže:

  zajebancija??? ups!

 3. nenad kaže:

  drzava prosjaka i lopova “stace sirotinji kartice ko nema taj nema ni za leba a kamoli da vadi pare iz banke

 4. Tetka kaže:

  Al’ će sad siromašni da navale da kupuju… Ustvari, kad malo bolje razmislim, ovo i nije dobro jer može da se uveća inflacija…hm…! Ako neko pozajmi na tom automatu 5, ili čak 10 dinara, nema šanse da to ne uzrokuje poskupljenje benzina, gasa, struje, šećera, ulja, brašna, komunalnih usluga, gradskog prevoza…! Kao onda kad su terali trgovce da ukinu čekove zbog inflacije… Ma, ne bi ja njima to dozvolila! :P

 5. Mihailo kaže:

  Ovo je super naročito u supermarketima kada nas kasirka pita: IMATE LI 13 DINARA SITNO. Odmah pored kasirke treba da bude i ovaj bankomat. Dve mušice jednim udarcem.

  1. Kum Spasoje kaže:

   Nije to kasirka nego cash manager.

   1. Sale kaže:

    sve sami manageri nigde workera :)

 6. Ђеки kaže:

  Јооој, немојте замерити, али мени ово уопште није смешно… Мада знам да је зајебанција, и да је ово такав сајт…

  1. daskikischeelement kaže:

   Nije smesno uopste…

 7. Zagota kaže:

  Šalu i tragičnu istinu na stranu, bankomati sa kojih bi moglo da se podigne manje od 500 dinara bi nam dobro došli.

 8. Ovo uopste nije za zajebanciju. E, a super je sto za dosta clanaka koji se bave socijalom intervjuisete ljude iz Krusevca…

 9. sale_ch kaže:

  haha, clanak (ne mesati sa canak) vam je super!!!!

 10. mamamimi kaže:

  Ništa ne brinite, imaćemo para za krastavce sa ešerihijom, jer će uskoro neko da nam ih uveze po povoljnoj ceni (da se ne baci).

 11. magda kaže:

  Ideja za Nobela. Malo mi daleko do tih bankomata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *