njuz-autor

AUTOR: urednistvo

14. feb. 2011

Predstavnik Srbije na Eurosongu ostao bez gitariste

U trci za Eurosong FOTO: Milan Ilić

BEOGRAD, 14.februar 2011, (Njuz) – Bend “Vlada”, koji je trebalo da predstavlja Srbiji na izboru za Pesmu Evrovizije, ostao je danas bez gitariste Mlađana Dinkića, kojeg je otpustio menadžer ovog sastava Mirko Cvetković.

Smena je šokirala sve njihove fanove, pogotovu nakon svakodnevnih informacija o uspešnim probama za nastup na Eurosongu. Gitarista ovog sastava bio je zatečen vešću o svojoj smeni.

– Zapljusnut sam ovim saznanjem, nisam imao predstavu da menadžer ima ovakva ovlašćenja. Iskren da budem, često sam se pitao koje je uopšte njegova uloga? Godinama unazad obećavao nam je turneju po Evropi, nastupe na najvećim festivalima, ali, osim pojedinačnih osrednjih tezgi, do toga nikada nije došlo – rekao je Dinkić.

U javnosti su se pojavile brojne spekulacije kada je reč u daljoj sudbini benda. Prema nekim izvorima, menažer Cvetković će, u dogovoru sa ostalim muzičarima, angažovati novog gitaristu, dok su se u medijima pojavile informacije da će možda doći i do raspada sastava. U tom slučaju, svi ljubitelji muzike u Srbiji bi, putem vanrednog SMS glasanja, izabrali novi bend koji će našu zemlju predstavljati na eminentnom takmičenju.

Nedugo nakon vesti o Dinkićevoj smeni, pojavile su se i priče o njegovom daljem aganžmanu. U rok krugovima, njegovo ime se već vezuje za sastav “Stiropori”, koji otvoreno pretenduju da predstavljaju Srbiju na Pesmi Evrovizije. Čuveni poznavalac muzike Nebojša Krstić, izjavio je da nije siguran da bi se Dinkić najbolje snašao u Stiroporima.

– Dok je “Vlada” više naginjala čistom rok zvuku, “Stiropori” se trude da u naprave fuziju rok muzike i etno zvuka, što možda neće neće odgovarati Dinkiću. – smatra Krstić.

S druge strane, frontmen “Stiropora” Tomislav Nikolić nije isključio mogućnost da Dinkić pojača ovaj sastav.

– “Stiropori” su već postigli načelan dogovor sa sjajnim gitaristom Bogoljubom Karićem koji je trenutno na turneji u Rusiji, ali uveram sve naše fanove da na repertoaru ovog benda ima prostora za dve gitare – odlučan je Nikolić. – Naš cilj je Eurosong i ako je ovo put do toga, ko sam ja da zatvaram vrata bendu.

Marko Dražić

Milan Ilić i Uroš Bogdanović

 1. TR kaže:

  auuuu sjajno :D

 2. yomica kaže:

  Kako cemo ziveti bez tih milozvucnih tonova…. Placem ceo dan….
  (odlican tekst :-D)

 3. Nikola kaže:

  Carevi ste!!!
  :D :D :D :D :D :D :D

 4. JC Denton kaže:

  Jedan od boljih u poslednje vreme! :)

 5. Nestorović Hranislav kaže:

  Niko ne spori da je Mlađa dobar gitarista. Međutim moram da primetim da ima česte solo deonice, koje za cilj imaju da istaknu njegovu nesumljivu individualnost. Tada je popularni bend “Vlada” drastično gubio na kvalitetu, što smo i slušali svih ovih godina. Slično je i sa bubnjarom Dulićem, koji ima dara za ritam i dobru nogu, ali često izleće i lupa u prazno. Krivicu ima i glavni producent Tadić, koji na vreme nije angažovao najbolje grlo Srbije gospođu Trivan, koja nikad nije lepše pevala. U muzičkim kuolarima se priča da Mlađa zajedno sa Rasimom osniva grupu, pod nazivom “Balkan ekspres ” i već od nedelje kreću po Srbiji. Samo je enigma ko će šta da peva.

 6. Zvonko kaže:

  Kako ce sada placati stan? Opet ce biti podstanar… :(

 7. Tamm kaže:

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :D

 8. scoby kaže:

  Ovo sa sapljuskivanjem je odlična fora. Šteta što ”eksperti” nemaju u svojim redovima stručnjaka za jezik.

 9. Moler kaže:

  Čuo sam da je zavrnuo neke fanove za soma evra!

 10. Jordan kaže:

  Nema veze. Ode gitarista. Ostale trube…

 11. Ina kaže:

  Znaci… Hocete da kazete da mi nece vratiti 1000e koje mi je duzan?

 12. Jordan kaže:

  Hoce Ina, ali sutra…

 13. David kaže:

  Hehe show :) Stiropor znaci dobija jako pojacanje narednih dana :)

 14. Natasa kaže:

  Au, sjajan članak! Jedan od boljih u poslednje vreme.
  Nadam se još kojem!
  :D

 15. Ajvarolog kaže:

  Hohoho, samo se vi smejte, gitarista vec radi na novom kebinom albumu. Lulz, fejspalm i, lebac mu poljubim, ”Stiropori” – kakvo sjajno ime za bend.

 16. Bata kaže:

  Jedan od boljih tekstova. Zaista sjajno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *