CeSID ne može da garantuje tačnost rezultata
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

26. apr. 2016

Prema preliminarnim rezultatima CеSID-a Džon Snou je 50 posto živ

BEOGRAD, 26. april 2016, (Njuz) – Prvi, preliminarni rezultati do kojih je došao CеSID pokazuju da je jedan od glavnih junaka “Igre prestola” Džon Snou 50 posto živ. U ovoj organizaciji ističu da njihove podatke treba uzeti sa rezervom jer su prikupljeni na nedovoljnom uzorku i moguća su delimična pomeranja konačnih rezultata.

– Prema podacima koji su do sada pristigli u našu kancelariju Džon Snou, je trenutno 50 posto živ – kaže Bojan Klačar iz CеSID -a. – Jako je nezahvalno prognozirati konačni rezultat, ali naše projekcije pokazuju da se on neće mnogo promeniti kako budu stizali novi izveštaji sa terena. Uzorak sa kojim radimo se, do sada, pokazao kao prilično pouzdan i nemamo razloga da sumnjamo u njegovu tačnost- istakao je on.

Klačar kaže da se tokom proteklih 5 sezona „Igra prestola“ pokazala se kao vrlo nepredvidiva kada je smrt glavnih junaka u pitanju i da treba biti oprezan prilikom davanja bilo kojih prognoza.

– Situacija se menja iz minuta u minut. Pažljivo pratimo prvu epizodu nove sezone i sad mogu da kažem da, ako je na početku delovalo da su šanse da je Džon Snou živ bile 50% posto, nakon 15 minuta i drugog preseka stanja ta verovatnoća je opala na 45%, dok je posle pola sata oko 32%. Međutim, svi znamo kakva je serija u pitanju tako da po završetku prve epizode više ništa ne možemo da garantujemo – rekao je izvršni direktor CeSID-a.

Bojan Klačar je napomenuo da je veliko iznenađenje smrt Dorana Martela jer je, prema podacima do kojih je došao CeSID, verovatnoća da on dočeka drugu epizodu bila 98,5%.

Bojan Savić
Soko Sokolović

 1. gradjanin kaže:

  Verovatnoća da je 50% glasača na izborima glasala za SNS je 0% jer:
  1. Većina stanovništva u Srbiji su penzioneri kojima je smanjena penzija pa nemaju razloga da vole SNS i da glasaju za njih.
  2. Ostatak radno sposobnog stanovništva arbajtuje u inostranstvu pa nije glasala.
  3. SNS je zadnjih godina stalno govorila neistine i davala obećanja koje nije ispunjavala.
  4. CESID je plaćen da daje dezinformacije.

  1. Mizantropikus kaže:

   1. Isplaćene su im penziju u napred pred izbore.
   2. Na zapadu ima samo pink, svi se polako pretvaraju u pink srbe, a pink srbija glasa za naprednjake ili radikale.
   3. U narod je kratko pamćenje, i već su zaboravili od gladi danas da i juče nisu jeli.
   4. A ko nije? Ipak je to srbija

 2. Рубљов kaže:

  Прелиминарни резултати џепног соларног калкулатора ” CASIO ” који оперише са осам цифарских места, четири основне рачунске операције, ” вади корен “, има операцију %, и нема дугменце ” off ” , већ се гаси преклапањем пластифициране корице улошка за калкулатор, пресвучене скајом код ексклузивних модела, ( сложен и захтеван рад на калкулатору рађен у строго контролисаним условима који су обезбедили врхунску објективност и прецизност, тј. седећи на тераси породичне куће, под јасном сунчевом светлости, између два гутљаја кафе и два ” дима ” цигарете, уз радио – програм РБ1 – “Таласање “, уз звук комшијиног тримера ), јасно показују да су стручност и непристрасност ” цесида ” на нивоу статистичке грешке, док су непристрасност и стручност ” рик- а ” забележене у опсегу ” занемарљив проценат “.
  Виши руковалац џепног калкулатора, докторант менаџер за таблицу множења, пермутацију и комутацију сабирака
  Рубљов

 3. Ja sam kaže:

  Cesid cak 48% laze, a sa druge steane 52% ne govori istinu.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Šok ,,gospodara prestola” je ogroman.,,Većinska nevećina” je još uvek značajno manja od ,,apsolutne većine” koju je do sada uživao. Neko mora naderati – jer on svakako nizašta ne može biti kriv, iako sve radi sam!

 5. voya montoya kaže:

  Ma i ovi CeSid su nam ostavili ovi pre nas,a i zapadni poverioci imaju poverenje u njih,pa pošto su zakidali na isplati pomoći,sad zakidaju na glasovima.Al mi se čini da će da kidaju i iskijaju stručnost…

 6. Milance kaže:

  Sredingerov Dzon Snou :) pola ziv, pola mrtav.

 7. Anonimous kaže:

  Veliko iznenađenje predstavlja činjenica da je Džon Snou vaskrsnuo baš na pravoslavni Uskrs, a taj faktor je CESID- u potpuno promakao…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *