nazad na vrh

Premijer Vučić sam odlučuje o prevremenim izborima u Srbiji čim mu potvrde iz Brisela

Odluku o izborima doneće sam, bez pritisaka i uticaja bilo koga sa strane, čim se vrati sa konsultacija u Briselu

BEOGRAD, 15. oktobar 2015, (Njuz) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će odluku o prevremenim parlamentarnim izborima u Srbiji doneti uskoro i da će to biti teška ali samostalna odluka Brisela.

– Eventualni prevremeni parlamentarni izbori su unutrašnja stvar Srbije. Odluku o tome da li će ih biti ili ne doneću sam, bez pritisaka i uticaja bilo koga sa strane, čim se vratim sa konsultacija u Briselu – rekao je predsednik srpske vlade pred odlazak u prestonicu Evropske unije.

Premijer Vučić je uveren da će evropski zvaničnici imati razumevanja za njegov stav i da će mu dati zeleno svetlo da potpuno sam donese tako tešku odluku.

– Kada sam došao na mesto premijera Srbije, znao sam da su preda mnom brojne teške i bolne odluke Brisela, a koje prethodna vlast nije bila spremna da samostalno donese. Ja sam ih odlučno donosio iako nije bilo lako, svaki put kada bih dobio takvu direktivu sa zapada. Zato sam i došao i ne stidim se da to kažem. Međutim, ova sad odluka je toliko teška da sam spreman, ako ne budem mogao da je donesem, da podnesem neopozivu ostavku što će svakako dovesti do novih izbora pa nek onda Brisel vidi ko će ubuduće da donosi njihove teške odluke – izjavio je premijer.

Marko Kovač

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , ,
 1. Obogatim se ja pošteno neki dan, pa dajem ostavku i u gubitku na vidiku vama poklanjam samo 24 milijardi evra javnog duga.
  MMF će osugurati budućnost vaše dece.

 2. Pa onda će izbori i za većeg Gradonačelnika,ovaj je i ovako mali apeks…

 3. Preporuka iz Brisela je da raspise referendum o raspisivanju izbora

 4. Немој, билмезу, ништа сам да одлучујеш, довољно је да се сам убијеш…

 5. Ne razumem, moram priznati da sam malo zbunjen! Mislio sam da je potreban dogovor sa Pristinom, pa tek onda sledi odobrenje Brisela, ako se saglasi Berlin!

 6. Ali ovo uopšte nije “vest u ogledalu”, ovo je potpuno istinito!

 7. вучић одлучује, ха ха ха, па он се не пита ни кад ће да пишки, ономад су га заборавили ови из Бри-села 14 сати, *мал се не унереди, али је јуначки издржао, дивим му се ментално и физички!

  • Ali je zato na dobrom putu da dostigne korejanskog lidera koji uopste ne ide tamo gde i Car ide peske.

   • Овај “наш” као да има хроничну дијареју, запушио је све Те-Ве канализације.

 8. Naš premijer…tragičan, neshvaćeni, samopožrtvovani heroj…čuje se lelek njegove majke, sve do Saudijske Arabije i Devičanskih ostrva

 9. Sta je sad zapeo na tih sezdeset minuta, kad sve ostalo prihvata bez pogovora?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix