njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. apr. 2011

Prenosi skupštine ubuduće samo u terminu za odrasle posle 24h

Uz rijaliti emisije i Spice platinum, gledaci će noću moći da gledaju i skupštinske prenose

BEOGRAD, 8. april 2011, (Njuz) – Skupštinska zasedanja ubuduće će morati da se održavaju isključivo u periodu od ponoći pa do šest sati ujutru jer TV prenosi sednica potpadaju pod grupu programa neprikladnih za osobe mlađe od 18 godina.

Skupštinske sednice će se, zahvaljujući nedavnoj obavezujućoj odluci Republičke radiodifuzne agencije (RRA) naći u ekskluzivnom društvu programa televizija kao što su TV 1000, Spice platinum, ali i televizija koje emituju rijaliti programe.

Poslanici će posle ove promene morati da rade nepopularnu treću smenu, ali će im, kako je Njuz saznao u skupštinskom sekretarijatu, to biti plaćeno po posebnoj tarifi.

-Poslanici će dobijati duplo veće dnevnice jer će, osim za hranu, sada značajna sredstva morati da izdvajaju i za kafu, Guaranu, Red Bull i one tabletice sa sličicama, ne bi li ostali budni i skoncentrisani na značajne poslove koji su pred njima. Takođe, dobijaće i vaučere za taksi, kao i novac za noćni prevoz, kako bi mogli na vreme da stignu u Skupštinu i odu iz nje – rečeno je Njuzu u sekretarijatu Skupštine Srbije.

Nova odluka počeće da se primenjuje od 1. maja, a do tada će poslanici morati da se pripreme i priviknu na novo radno vreme. U tu svrhu organizovane su specijalne pripreme, tokom kojih će poslanici deset dana raditi posao noćnih čuvara u državnim fabrikama i pogonima u unutrašnjosti, što je prema ocenama brojnih stručnjaka za ljudske resurse, pravi test za buduće „skupštinske noćobdije“.

„Rad na poziciji noćnog čuvara u pogonu kao što je, recimo, pogon „Prve petoletke“ u Brusu, predstavlja najveći mogući izazov za poslanika ukoliko govorimo o naporima da se on odupre snu. Takve pozicije su verovatno najdosadniji poslovi u Srbiji i ukoliko poslanici tu budu uspeli da ostanu budni, to je znak da će ostati budni i u Skupštini, koja je znantno dinamičnija u pogledu dešavanja“, rekao nam je HR stručnjak Stanko Milovanović.

Pored toga, dodaje naš sagovornik, obuka poslanika doprineće i smanjenju telefonskih računa u srpskim firmama, koji u poslednje vreme dosežu neverovatne iznose jer noćni čuvari masovno pozivaju hotlajn linije tokom radnog vremena, što poslanici, ocenjuje se, neće činiti.

Poslanici se za sada nišu izjašnjavali o korenitoj promeni koja ih očekuje, ali se po skupštinskim kuloarima može čuti da mahom odobravaju novo radno vreme, najpre zato što će biti znatno kraće nego ranije, a potom i zato što očekuju da će im u kasnim noćnim satima medijsku pažnju neće neopravdano oduzimati selebriti parovi sa svojim ljubavnim problemima.

Nenad Milosavljević

 1. Православ kaže:

  Пре пар година ова вест би била занимљива, међутим ствари су се промениле тако да није актуелна.

 2. Tagore kaže:

  U posleponoćnom prenosu zasedanja Skupštine saznali smo da su Severina i Soraja ujedinile Srbe i Hrvate.
  http://pressonline.rs/upload/boxImageData/2011/3/7/135795/soraja.jpg
  Prvu možete nači samo na porno sajtovima čije linkove pre 24h nemam prava da citiram.

 3. scoby kaže:

  A zašto se poslaničke skamije nebi adaptirale u krevete sa pripadajućim stolićima. Tu bi se narodni tribuni lepo izležavali kao rimski patriciji, i uz grožđe, meze i vino i tako lakše podnosili traume beskrajnih skupštinskih sednica ( a ni deda Mićun nebi padao sa stolice)? Ako nema za narod, neka ima makar za narodne predstavnike!

 4. Ghost Rider kaže:

  Prva Petoletka je u Trsteniku, ispravite to :)

 5. gust rajder kaže:

  Prva Petoletka je IZ Trstenika ali ima pogon u Brusu, baš kao što je napisano

 6. Ljix kaže:

  Njihovu budnost održava otvaranje pasijansa na laptopovima i preko dana, pa ne vidim čemu taj izdatak za kafu, Red Bull i Guaranu?!

 7. Tetka kaže:

  Десет дана таквих припрема је мало. Десет месеци, ал да плате обуку из свог џепа. И ТВ пренос да кеширају од својих зарада, а не из буџета, тј не од наших пара!

 8. Sagacity kaže:

  Eto, šta napraviše…Izložiše me trošku…Sad moram da kupim još jedan TV…Ne mogu da propustim događanja u ”Velikom bratu”, a ”sednice skupštine” me posebno zanimaju….
  Ne vredi, moram opet da ”potegnem” kreditnu karticu…Šta god da odluče, mene košta…

 9. Olja kaže:

  Već zamišljam novi tekst u Njuzu: Pao seks u Skupštini Srbije! Licitirajte ko bi mogao sa kim…

 10. Olja kaže:

  Nada Kolundžija se upiškila, a Jeleni Trivan ispala sisa… URNEBESNO!

 11. Loco kaže:

  Pa gde sad da mi crkne TV,a taman sam mislio da ce da pozivi bar 15god…..
  Nije bio u stanju da prezivi 2 sednice skupstinskih zasedanja od njihovih lazi i proseravanja….Pametniji je popustio…..

 12. Golub kaže:

  Ne znam o čemu razmišljaju ovi odozgore…..
  Prvo skontaju foru sa poskupljenjem struje radi povećanja nataliteta.. .a sad skupštinski prenosi tokom noći….. pa, ne ide!
  Svi će gledati TV noću, kada je struje jeftinija…
  A, sad zamisli nakoga ko, čekajući dragu da dođe u krevet, manja kanale i naleti na prenos skupštine i druga Velju kako pišti od cenzure umesto kakvog stimulativnog programa….. instant impotencija na duže staze.

  1. Ljix kaže:

   Golube i ja sam to pomislila… Strahujem za nasu buducnost…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *