nazad na vrh

Prijemni iz Srpskog ni kad teži

Naj teži test do sada

BEOGRAD, 18. VI. 2018, (Njuz) – Učenici 8-smih razreda polagali su danas prijemni iz Srpskog jezika, koji je, kako smo uspeli da saznamo, ove godine ni kad teži.

Naj teža pitanja su ove godine bila iz pravo-pisa, ali i ona iz gramatike i književnosti su takođe bila pre teška.

– Jer ovako treba da izgleda prijemni za osmake – pitao se jedan zabrinuti roditelj posle testa i kaže da je u njegovo vreme sve bilo lakše.

– Ni sam previše pratio gradivo mog sina sve do pre par dana, kada sam bacio pogled i šokirao sam se. Možda mi ne ćete poverovati, ali ni ja nisam znao mnoge odgovore – kaže ovaj otac, koji je tražijo da ostani ano-niman.

Kako saznaje Njuz, za sutra je najavljen pre težak test i iz matematike i prognoze kažu da će ga položiti oko 60 posto, dok će oko 55 posto pasti.

Marko Dražić

 1. Ubi nas edukacija-bolonjeze…!!! A tek kad pristupimo…

 2. Vidim da ce 80% pasti matematiku!
  – Ali nastavnice, nas nema toliko!

 3. Gradi-vo , a Srbija prati skolski program …

 4. Tato tato, jel idemo na more?
  Pa sine 30% idemo, a 100% ne idemo. :)

 5. Za nekoga ko je pisao OVAJ tekst, tezak bi bio I test iz gradiva prvog razreda osnovne skole…mogu samo da se nadam da je ovaj tekst sala…

 6. Pa svako, ko i malo prati komentare na srpskim portalima, lako može da prometi da je SrBski jezik i pravopis mu, velika potrškoća za mnoge!

  • Za Milana
   Pa ni ti nisi savladao gramatiku iz osnovne skole.da li znas sta je jednačenje suglasnika po zvučnosti.Molim te,ne reci samo SrPija ili ne salji sličice.slikovnice se. Koriste u predskolskom uzrastu!

 7. Тест је исувише лак. И поред тога, многи га преписивањем решавају. Иначе би требао три пута тежи да буде да бисмо видели реално знање наших ученика и на чистац истерали набеђене Вуковце.

 8. Braćo Njuzovci,obratite pažnju na sledeći,provereni podatak:Na pitanje šta znači reč kompromitovati (molim vas da vidite u kom kontekstu je dat) skoro niko nije odgovorio tačno! Na Internetu se naša mlađarija naveliko sprda sa ovim nakaradnim izrazom koji je njima potpuno stran ali našim “odraslim”jedinkama koje prave testove očito nije jer,pored toliko lepih reči srpskog jezika biraju njima blisku,valjda stoga što su se sa njom saživeli.

 9. Kakav nepismen clanak, bruka i sramota sta objavljujete.

 10. Pod hitno da se uvede Cecativ umesto Vokativa i da se rašćera ko je protiv!

 11. Za Beograđane je sve teško, zato što im se sve daje na tacni. Jug je uvek imao bolje rezultate i uvek će da ih ima, jer naša deca su vredna i radna.

 12. Bašte nepismeni. Nepise se ,,ni kad”. već ,,ni kada”.

 13. I kakoj se vikaju oni što rade po pečenjarama: pečen-jarci !

 14. Jos samo da novinar pravilno napise naslov clanka.

  • A tebi je problem samo naslov clanka? :D Ceo tekst je nepravilno napisan. To je i poenta celog teksta. Njuz.net je satirican sajt.

 15. Lako je pisac ovog clanka uopste zavrsio skolu?

  • Verovatno kao i vi. Samo sto on zna sta je satira. Procitajte ostale tekstove sa sajta pa pokusajte da razumete sta se desava ovde.

 16. Naravno da je tezak prijemni kad polupismeni “novinari” pisu NI KAD umesto NIKAD i NI SAM umesto NISAM.
  Strasno! Ne moze svaka buba da bere med.

 17. Nikad vi necete postati novinari,kao neki sa ,,Pinka” iz,,Informera”,,B 92”itd.A mozda je i bolje….

 18. U skladu sa rodno ravnopravnim pravosisom objavljujemo da je ovaj članak postao meta botica (ženskih botova) i da iste virtuelne dame-trolice trolišu nedužnu njuzovsku čitalačku nejač svojim provokativnim komentarima u ogledalu.

 19. Polu pismeni Autore Članka? Nepišese ne ćete, nego NE ĆE TE.
  Oči gledno nekom Prva palatalizacija neide od ruke. Doživeosam transver blama, jebote.

 20. Тест није био тежак – то је био коментар наших ђака.Има основних граматичких и правописних садржаја што су по програму и наставном плану учили моји четвртаци.

 21. Jel ovo preuzeto iz Dezinformera?

 22. 115 posto pre smešno. Jer istina da je bilo tako?

 23. ne sumljam da če položiti sa odličnim.

 24. Kaze se lakšije.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix