njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

13. jul. 2018

Pripadnici JSO oslobođeni za pobunu 2001. godine jer ko se realno toga još seća?!

BEOGRAD, 13. jul 2018, (Njuz) – Članovi rasformirane Jedinice za specijalne operacije oslobođeni su optužbi za organizovanje oružane pobune 2001. godine jer, kako stoji u presudi, ko se toga još seća, pobogu?!

Specijalni sud u Beogradu doneo je ovakvu presudu imajući u vidu da se ovaj događaj odigrao jako davno, gotovo u nekom drugom životu, i da se malo ko seća šta se tu uopšte dešavalo i zašto.

– Posle detaljnog uvida u materijalne dokaze i iskaze svedoka, sud je jednoglasno konstatovao „Jebote, da l’ je realno da se još bavimo ovim, pa interesuje li ikoga da li je to bila pobuna ili protest ili nešto treće?! Čime se ljudi bave, gospode Bože!“ – stoji u obrazloženju presude Specijalnog suda.

U presudi se dalje navodi da u Srbiji postoje mnogo važniji problemi od nekakve pobune koja se desila pre Isusa Hrista, te da čak ni akteri tog događaja danas više ne mogu da se sete zašto su, pod punom vojnom opremom, svojim oklopnim vozilima blokirali autoput.

– Kad smo ih pitali koji su bili motivi za ovaj potez, svi do jednog su rekli da ne mogu da se sete. Pa ima li boljeg dokaza da ovaj predmet treba staviti ad akta i završiti s tim jednom za svagda?! – rekao je kratko o presudi izvor Njuza iz Specijalnog suda.

Reakcija zvaničnika do sada gotovo da nije bilo, a jedini koji se oglasio je bivši predsednik Savezne Republike Jugoslavije Vojislav Koštunica, koji je naveo da ni on „ne može da se seti o čemu se tu tačno radilo, ali da svakako treba pozdraviti odluku Specijalnog suda“.

Nenad Milosavljević

  1. Милош kaže:

    Није логично осудити убице Премијера за побуну.

  2. scoby kaže:

    I da retroaktivno budu svi odlikovani…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *