nazad na vrh

Pripadnik Jehovinih svedoka se učlanio u stranku zbog kampanje “od vrata do vrata”

Jehovin svedok smatra da će mu njegovo iskustvo biti od velike važnosti

BEOGRAD, 13. februar 2014, (Njuz) – Pripadnik Jehovinih svedoka Bratislav Pavlović Brana učlanio se u jednu političku stranku kada je čuo da je ova partija krenula sa kampanjom “od vrata do vrata”.

On kaže kako je svojim neprocenjivim iskustvom u ovoj oblasti brzo stekao poverenje partijskih kolega i da mu je već ponuđena visoka stranačka funkcija.

Iako je prvog dana imao problem da ga puste u stranačke prostorije, Brana kaže da je nakon višeminutnog ubeđivanja uspeo da uđe unutra i za kratko vreme zadivi ljude u stranci svojim poznavanjem Beograđana i njihovih navika.

– Pošto znam napamet gde ko živi, koliko ima godina, kakve je naravi i slično, moje iskustvo će znatno pomoći stranci oko procene ko je siguran glasač, a ko ne – kaže ovaj novi član stranke – S druge strane, pominjanje stranačkog programa pomoći će mi da uđem u stanove i tako se po prvi put malo detaljnije upoznam sa ljudima – objašnjava on i dodaje kako će njegovo članstvo u stranci smanjiti tradicionalne tenzije između Jehovinih svedoka i stranačkih aktivista oko toga ko je prvi stigao do vrata.

– Već prvog dana sam primetio da ljudi reaguju drugačije kada im se umesto onozemaljskog raja i Isusa priča o ovozemaljskom raju i lideru koji će ih povesti u blagostanje. Skoro svi su me pustili unutra, a jedan stariji gospodin me je čak zadržao nekoliko sati i postavljao razna pitanja. Jedva sam uspeo da odem – kaže za Njuz Brana.

Ovaj pripadnik Jehovinih svedoka kaže da je kolegama iz svoje hrišćanske zajednice predložo da promene program tako što će priču o religiji zameniti pričom o politici čime će svoju uspešnost dopiranja do ljudske svesti znatno uvećati, a kako je uspeo da sazna, ideja je već naišla na odobrvanje i u visokim krugovima ove zajednice u svetu.

Miroslav Vujović

 1. Ovakav vid kamapanje u patriotskon bloku se zove “Od Brata do Brata”.

 2. Jovica Krkobabić iz Koljane kod Vrlika i ja u našoj penzionerskoj stranci PUPS zarađujemo četvorostruko (2 puta po 3 plate = 4) u našoj parlementarnoj grupi Jehovinih svedoka prošlosti, čiji predsednik Milanče Krkobabić nogama otvara sva vrata.

 3. A jeste, bas jehovin svedok usao u stranku, oni nemaju nikakve praznike i slavlja i samim tim su apoliticni jer bi morali da slave kad njihova partija pobedi.

  • To je kedan moderan i fleksibilan jehovin svedok, u srpskom jeziku okarakterisan kao “sposoban” , a ne ko ti..

 4. Kirbijevci, sta cekate?
  Propagirajte Svetog Acu Vukodlakica.
  Garantovano usisava dlake na jeziku i oslobadja mozak od viska pameti.

 5. E, pa kad neće niko da prokomentariše ništa smešno i pametno, neću ni ja!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix