njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

13. feb. 2014

Pripadnik Jehovinih svedoka se učlanio u stranku zbog kampanje “od vrata do vrata”

Jehovin svedok smatra da će mu njegovo iskustvo biti od velike važnosti

Jehovin svedok smatra da će mu njegovo iskustvo biti od velike važnosti

BEOGRAD, 13. februar 2014, (Njuz) – Pripadnik Jehovinih svedoka Bratislav Pavlović Brana učlanio se u jednu političku stranku kada je čuo da je ova partija krenula sa kampanjom “od vrata do vrata”.

On kaže kako je svojim neprocenjivim iskustvom u ovoj oblasti brzo stekao poverenje partijskih kolega i da mu je već ponuđena visoka stranačka funkcija.

Iako je prvog dana imao problem da ga puste u stranačke prostorije, Brana kaže da je nakon višeminutnog ubeđivanja uspeo da uđe unutra i za kratko vreme zadivi ljude u stranci svojim poznavanjem Beograđana i njihovih navika.

– Pošto znam napamet gde ko živi, koliko ima godina, kakve je naravi i slično, moje iskustvo će znatno pomoći stranci oko procene ko je siguran glasač, a ko ne – kaže ovaj novi član stranke – S druge strane, pominjanje stranačkog programa pomoći će mi da uđem u stanove i tako se po prvi put malo detaljnije upoznam sa ljudima – objašnjava on i dodaje kako će njegovo članstvo u stranci smanjiti tradicionalne tenzije između Jehovinih svedoka i stranačkih aktivista oko toga ko je prvi stigao do vrata.

– Već prvog dana sam primetio da ljudi reaguju drugačije kada im se umesto onozemaljskog raja i Isusa priča o ovozemaljskom raju i lideru koji će ih povesti u blagostanje. Skoro svi su me pustili unutra, a jedan stariji gospodin me je čak zadržao nekoliko sati i postavljao razna pitanja. Jedva sam uspeo da odem – kaže za Njuz Brana.

Ovaj pripadnik Jehovinih svedoka kaže da je kolegama iz svoje hrišćanske zajednice predložo da promene program tako što će priču o religiji zameniti pričom o politici čime će svoju uspešnost dopiranja do ljudske svesti znatno uvećati, a kako je uspeo da sazna, ideja je već naišla na odobrvanje i u visokim krugovima ove zajednice u svetu.

Miroslav Vujović

 1. Aleksandar Milošević kaže:

  Ovakav vid kamapanje u patriotskon bloku se zove “Od Brata do Brata”.

  1. Патриота са интересом kaže:

   Из брата у брата

  2. Polovni Buntovnik kaže:

   U Tadićevom bloku ovaj vid kampanje se zove “od stranke do stranke”

 2. Tagore kaže:

  Jovica Krkobabić iz Koljane kod Vrlika i ja u našoj penzionerskoj stranci PUPS zarađujemo četvorostruko (2 puta po 3 plate = 4) u našoj parlementarnoj grupi Jehovinih svedoka prošlosti, čiji predsednik Milanče Krkobabić nogama otvara sva vrata.

 3. Milos kaže:

  A jeste, bas jehovin svedok usao u stranku, oni nemaju nikakve praznike i slavlja i samim tim su apoliticni jer bi morali da slave kad njihova partija pobedi.

  1. himalajac kaže:

   To je kedan moderan i fleksibilan jehovin svedok, u srpskom jeziku okarakterisan kao “sposoban” , a ne ko ti..

 4. Ja sam kaže:

  Kirbijevci, sta cekate?
  Propagirajte Svetog Acu Vukodlakica.
  Garantovano usisava dlake na jeziku i oslobadja mozak od viska pameti.

 5. Slavko kaže:

  E, pa kad neće niko da prokomentariše ništa smešno i pametno, neću ni ja!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *