njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. mar. 2012

Privatni fakultet zbog krize besplatno deli diplome

Studenti će u kratkom roku biti u prilici da doprinesu društvu

BEOGRAD, 28. mart 2012, (Njuz) – Privatni univerzitet “Akademus” odlučio je da narednoj generaciji svojih studenata diplome podeli potpuno besplatno zbog ekonomske krize koja je uzdrmala Srbiju proteklih godina, saopštio je Uravni odbor te ustanove.

U saopštenju univerziteta navodi se da je odluka doneta kako bi se pomoglo naporima zemlje da što pre izađe iz krize, a to se može učiniti na, kako se navodi, dva načina.

– Prvo, besplatnom podelom diploma direktno ćemo pomoći brojnim studentima jer će biti rasterećeni troškova, a drugo, oni će uz pomoć potpuno besplatnih znanja sutradan privređivati i doprinositi društvu, čime će biti postignut maksimalan kost-benefit učinak. Minimalnim ulaganje postići ćemo maksimalnu dobit, a toga nema ni na jednom univeritetu koji svoje diplome naplaćuje – smatra Upravni odbor “Akademusa”.

Taj univerzitet navodi da je besplatna dodela diploma njihov doprinos društvenoj odgovornosti.

– Nama diplome ne znače ništa, a studentima će značiti mnogo. Stoga pozivamo poslodavce da promene politiku prema privatnim univerzitetima tako da naše diplome i njima znače mnogo jer je javna tajna da to do sada nije bilo slučaj. To je jedini način da svi zajedno krenemo napred bez obzira da li smo privatni ili državni i da li je diploma besplatna ili kupljena – ocenio je „Akademus”.

Iako još nema zvaničnih potvrda, prema nekim informacijama primerom „Akademusa” krenuće i još neki privatni univerziteti, a državni fakulteti u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici će, kako saznajemo, pokrenuti i akciju „2+1”, tokom koje će na dve plaćene diplome treća biti dodeljivana besplatno.

Nenad Milosavljević

Inspiracija: Zbog krize besplatne studije

 1. milan kaže:

  Strasno

 2. Mir kaže:

  Lepo kaze Metallica u pesmi- Sad but true! Besiti Micu i Zareta sto pre inace tesko nama…

 3. Haris kaže:

  “a državni fakulteti u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici će, kako saznajemo, pokrenuti i akciju „2+1”, tokom koje će na dve plaćene diplome treća biti dodeljivana besplatno.”

  Najbolji deo.:D

 4. snezana kaže:

  brutala

 5. Nebojša kaže:

  Mislim da je potez na mestu. Zašto bi studenti “Akademusa” bili diskriminisani samo zato što su imali očajne ocene u školi ili neće da uče jer ih mrzi. Svi koji žele treba da dobiju diplomu, glupo je pravdati se da nema dovoljno papira, da su troškovi štampanja diplome sve veći itd. Bilo je zaista poslednje vreme, Srbiji može samo da koristi rapidni porast visokoobrazovanih ljudi. Najbolji način za sprečavanje odliva mozgova je štampanje diploma u što većem broju.

 6. kukurek kaže:

  E ja u to ne verujem,to u Srbiji ne moz bit.Kakva sreca za sve nas.Idem odmah na Karaburmu da javim licno tetki,
  takvu vest treba podeliti medju familijom.

  1. celtic kaže:

   Nagovoriš 21 druga da studira i eto tvojih 7 rođaka u Beograd po džabnu diplomu. Idealno za Crnogorce….

 7. ariela kaže:

  E dakle sad ce Natasa Bekvalac da postane magistar i da nam svima drzi predavanje…sasvim ispravno…takvi profesori nedostaju Srbiji…

 8. Sreca kaže:

  A šta vam kolega Istok kaže za reklamiranje, “konkurentnog” Singiju, Megatrona? :)

 9. mamamimi kaže:

  Super, sa'ću d’ odem i kupim kilo diploma iz oblasti: marketing, menadžment, konsalting, prodavanje magle itd, pošto s mojom diplomom jednog tehničkog fakulteta mogu samo d… da obrišem.

  1. celtic kaže:

   Srećno vam brisanje, lady (volim ovaj svoj bonton!).

 10. OwenOwen kaže:

  Uložite novac pametno, ne bacajte na kupovinu diploma, tamo nekih fakulteta, već upišite kurseve jezika i pravac preko grane…:)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *