njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

18. jun. 2014

Pročitao Anu Karenjinu dok je čekao autobus GSP-a

lasta

Mladi još ne uviđaju sve prednosti gradskog prevoza u prestonici

BEOGRAD, 18. jun, (Njuz) – Marko Janjić, srednjoškolac iz Beograda, pohvalio se drugovima da je čekajući autobus na liniji 68 uspeo da pročita kompletan prvi deo Tolstojevog romana Ana Karenjinu. 

– Krenuo sam kod devojke na Novi Beograd i seo da sačekam autobus – priča Marko – Dok sam čekao, setio sam se da sa sobom imam knjigu i uzeo da je prelistam kako bih malo ubio vreme. Stranicu po stranicu, sve više sam se udubljivao u radnju. Fantastičan stil kojim je Tolstoj opisao ljude i događaje u romanu pomogao mi je da oživim likove, njihove moralne dileme i emocije. Jasno sam video crnu, čipkanu haljinu koju je Karenjina nosila prilikom prvog susreta sa Vronskim, osetio patnju koja je kidala srce mlade Kiti dok je posmatrala kako se u njima razbuktava strast, Ljevinovo razočarenje Kitinim odbijanjem – kaže ovaj srednjoškolac.

Prema njegovim rečima, uzbudljivi događaji kojima knjiga obiluje učinili su da vreme do dolaska autobusa prosto proleti. Takođe, Marko priznaje da je zahvalan GSP-u koji mu je omogućio da pročita ovo remek delo svetske književnosti.

– Mladi se često žale na gradski prevoz u Beogradu umesto da iskoriste sve njegove prednosti. Iskreno, bio sam sličan njima ali zahvaljujući neverovatnom iskustvu koje sam juče doživeo, sada na GSP gledam drugačije. Nabavio sam drugi deo “Ane Karenjine” i planiram već danas da ga pročitam čekajući neki autobus – kaže on i dodaje da se nada da će ljubav Vronskog i Karenjine pobediti uprkos svim preprekama.

Bojan Savić

 1. iva kaže:

  Plasim se da ce da se baci pod autobus kad zavrsi drugi deo.

  1. Dušan kaže:

   Čak i da se baci, neće to imati neke dalekosežne posledice.

  2. Copina kaže:

   Naležaće se na ulici, dok autobus naiđe.

   1. iva kaže:

    Da znas. Verovatno je najpouzdaniji nacin da se izvrsi samoubistvo GSPom prerusavanje u ridzu.

 2. vm kaže:

  mozda i nedodje

 3. Mladjan Dinkic kaže:

  Stanija je picka ipo, ali svaka cast Vucicu!

 4. Ivan_KS kaže:

  Mislim da je adekvatnije delo za GSP ipak “Čekajući Godoa”… nekako mi Ana Karenjina dođe više za železnicu…

 5. Dawngreeter kaže:

  Hvala Vucicu koji je za svega nekoliko meseci napornog rada uspeo da dovede Anu Karenjinu u Beograd i ponudi srednjoskolcima nesto drugacije na autobuskoj stanici.

 6. celtic kaže:

  Neka izazove kontrolora/vozača na dvoboj u pravopisu!

 7. Vucko kaže:

  90-tih sam studirao (kao) u BG. Krenem ja na faks i stade bus u pola voznje negde dole kod Ade Ciganlije i kaze vozac da izadjemo i poguramo malo da upali! Da sam pbio platio kartu, stvarno bih se naljutio! Ovako, izadjem i prosetam lepo do PMF-a i stignem tamo pre sledeceg autobusa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *