nazad na vrh

Prodavac posuđa uhapšen zbog veleizdaje i rušenja ustavnog poretka

Francis Bourgouin
Izgrednik je šerpe i varjače prodavao pod nazivom "Protestni set"FOTO: Francis Bourgouin

NOVI SAD, 6. maj 2020, (Njuz) – Privatni preduzetnik Z.T. iz Novog Sada uhapšen je kasno sinoć pod optužbama za veleizdaju i pokušaj rušenja ustavnog poretka jer je građanima prodavao posuđe na veliko i malo.

On je u poslednje vreme svojim mušterijama prodao veliki broj šerpi, metalnih činija i varjača, za koje se sumnja da su kasnije bile korišćene u protestima “Bukom protiv diktature”.

– Osumnjičeni je, kako bi pospešio prodaju, pravio pakete i posebne ponude koji su sadržali po jednu veću i manju šerpu i varjaču. Njemu nije bilo bitno za šta će ova opasna sredstva biti korišćena, želeo je da po svaku cenu ostvari zaradu, ali je indikativno to što je pomenute pakete nazvao “Protestni set” – navodi izvor Njuza iz policije.

Uhapšenom Z.T. oduzeto je svo posuđe koje je pronađeno u magacinu, a u pitanju je čitav arsenal koji je u zemlju prošvercovan ilegalnim kanalima. Takođe, policija je pronašla i nekoliko desetina velikih lonaca zapremine 50 litara, koji se po sadašnjoj kategorizaciji Vlade Srbije ubrajaju u oružje za masovno uništenje javnog reda i mira.

Ukoliko bude osuđen, njemu preti kazna od 10 godina zatvora i 650 sati društveno-korisnog rada tokom kojeg će morati da pali baklje na krovovima zgrada i transportuje ozvučenje sa jednog na drugi kraj grada.

Nenad Milosavljević

  1. Zašto samo inicijali tog masovnog zločinca? Inicijali Z.T. jasno ukazuju da se radi o članu genocidne porodice Zepter, čijeg predvodnika Filipa je nedavno promovisao Milojko Pantić, ali na svu sreću, AV19 je prozreo tu perfidnu igru i naložio svojim toaletoidima da žestoko uzvrate…

  2. Metalac iz G. Milanovca je zakon, kupujte domaće šerpe imaju dobar kvalitet zvuka i materijala, uzdravlje.

  3. Jedinu grešku je proivodjač iz Novog Sada napravio što za savetnika prodaje nije angžovao penzionera, oca ministra unutrašnjih dela!

  4. Дошла маца на вратанца!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix