njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. jun. 2022

Prodavci upaljača oduševljeni što će i Partizan i Zvezda igrati u Evroligi

BEOGRAD, 21. jun 2022, (Njuz) – Prodavci upaljača primili su sa oduševljenjem vest da će KK Partizan od naredne sezone zajedno sa Crvenom zvezdom igrati u Evroligi.

Ovoj vesti su se posebno obradovali prodavci u kioscima u blizini Štark arene.

– Koleginica koja radi u kiosku blizu hale “Aleksandar Nikolić” kaže mi da svaki put pred meč Zvezde i Partizana prodaja upaljača skoči i do 400 odsto. Pošto će se Evroliga igrati u Areni, u koju staje mnogo više ljudi nego u “Pioniru”, možete misliti koliko će se upaljača prodati. Upravo proširujemo kiosk za magacin gde ćemo sve to držati – kaže prodavačica u kiosku pored Arene, koja je želela da ostane anonimna.

– Poslali smo poruku dobavljačima da nam pored upaljača, pojačaju i isporuku hemijskih olovaka, a tražili smo da ih bude u što više boja, tako da će gledaoci ove sezone na parketu moći da uživaju u raznoraznim šarenim predmetima iz naših kioska – zaključila je ona.

Ekonomisti se slažu da će odluka da i Partizan igra u Evroligu imati pozitivne efekte na privredu Srbije.

– Povećana prodaja upaljača, hemijskih olovaka i svih drugih predmeta koji se u znatnoj meri više prodaju pred večite derbije, uticaće i na porast BDP-a. Zato je potrebno održavati što više derbija, ne samo u ABA ligi, u domaćem prvenstvu i evo sada u Evroligi, nego, zašto ne, organizovati i prijateljske utakmice između večitih rivala – rekao je Pavle Petrović sa Ekonomskog fakulteta – Odluka Partizana da ove godine bojkotuje domaći plej-of, zasigurno je uticala na nešto niži BDP ove godine – zaključio je on.

Nakon vesti da će i KK Partizan igrati u Evroligu, iz Zavoda za izradu novčanica najavili su da će pojačati izradu metalnih novčića.

Miroslav Vujović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.