njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. jun. 2022

Prodavci upaljača oduševljeni što će i Partizan i Zvezda igrati u Evroligi

BEOGRAD, 21. jun 2022, (Njuz) – Prodavci upaljača primili su sa oduševljenjem vest da će KK Partizan od naredne sezone zajedno sa Crvenom zvezdom igrati u Evroligi.

Ovoj vesti su se posebno obradovali prodavci u kioscima u blizini Štark arene.

– Koleginica koja radi u kiosku blizu hale “Aleksandar Nikolić” kaže mi da svaki put pred meč Zvezde i Partizana prodaja upaljača skoči i do 400 odsto. Pošto će se Evroliga igrati u Areni, u koju staje mnogo više ljudi nego u “Pioniru”, možete misliti koliko će se upaljača prodati. Upravo proširujemo kiosk za magacin gde ćemo sve to držati – kaže prodavačica u kiosku pored Arene, koja je želela da ostane anonimna.

– Poslali smo poruku dobavljačima da nam pored upaljača, pojačaju i isporuku hemijskih olovaka, a tražili smo da ih bude u što više boja, tako da će gledaoci ove sezone na parketu moći da uživaju u raznoraznim šarenim predmetima iz naših kioska – zaključila je ona.

Ekonomisti se slažu da će odluka da i Partizan igra u Evroligu imati pozitivne efekte na privredu Srbije.

– Povećana prodaja upaljača, hemijskih olovaka i svih drugih predmeta koji se u znatnoj meri više prodaju pred večite derbije, uticaće i na porast BDP-a. Zato je potrebno održavati što više derbija, ne samo u ABA ligi, u domaćem prvenstvu i evo sada u Evroligi, nego, zašto ne, organizovati i prijateljske utakmice između večitih rivala – rekao je Pavle Petrović sa Ekonomskog fakulteta – Odluka Partizana da ove godine bojkotuje domaći plej-of, zasigurno je uticala na nešto niži BDP ove godine – zaključio je on.

Nakon vesti da će i KK Partizan igrati u Evroligu, iz Zavoda za izradu novčanica najavili su da će pojačati izradu metalnih novčića.

Miroslav Vujović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *