njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

27. maj. 2013

Profesor jedva čeka ekskurziju da se napije

Profesor se nada da ovog puta neće želeti da se bije sa kolegom

BEOGRAD, 27. maj 2013, (Njuz) – Profesor matematike u jednoj beogradskoj gimnaziji, Jovan V, već nedeljama jedva čeka odlazak na ekskurziju u Budimpeštu, kako bi „konačno mogao da se napije k’o čovek“, saznaje Njuz.

On kaže da će mu veoma prijati višednevni odmor tokom kojeg uopšte neće morati da pazi na svoje postupke.

– Kada pričaju sa najbližima o ekskurziji, ljudi često govore kako jedva čekaju da vide neki novi grad i uživaju u njegovim lepotama, ali, da se ne lažemo, svi znamo zašto se ide na ekskurzije – otkriva ovaj profesor, koji kaže da jedva čeka da pređe granicu i malo „otpusti kočnice“.

– Ne smem da pijem pred ženom, svaki put kada me vidi pijanog preti mi razvodom, tako da je tih nekoliko dana godišnje jedina prilika kada mogu malo da se izdivljam – izjavio je ovaj profesor, koji se nada da ove godine neće raditi sve ono što je uradio na prošlogodišnjoj ekskurziji u Grčkoj.

– Probaću da ovog puta ne trčim go po hodniku u sred noći i lupam svima na vrata. Gledaću da ove godine izbegnem i da profesorki muzičkog pričam u kafani kako izgleda kad obuje one crne čizme, a nadam se i da profesora fizičkog neću ovog puta ubeđivati da se pobijemo ne bi li videli ko je najjači u zbornici – kaže Jovan i dodaje da se nada da ga ovog puta “neki učenik štreber neće smarati u autobusu pitanjima o tome koji bi fakultet trebalo da upiše”.

Marko Dražić

 1. Ja sam kaže:

  Ekskurzije su mesto gde se profesori, a i koliginice im, priblize svojim djacima, onako ljudski. Gotovo da se izjednace sa njima, tako da ujutro ne mozes da razlikujes ko se gde ispovracao i ko je koga ispovaljao.

 2. Marija Protic kaže:

  svaka cast kolegi matematicaru na ironicno prenetoj realnosti u nasoj drzavi. Mozda je jedino drustvo matematicara bilo pijano pa je od svih u prosveti poslalo dopis ministarstvu da se ne slaze oko nacina kako treba decu da ocenjujemo…E sad cu i ja jednu da drmnem kao matematicarka, pa u skolu….kad mogu moji ucenici, zasto ne mogu i ja? …katastrofa blago receno.

 3. Damir kaže:

  Mogu i ja jedanput da budem svaki dan pijan

 4. ariela kaže:

  ne treba nista reci…treba gledati genijalnog Berceka u filmu “majstori majstori”…covek se napio i rekao sve sto mu lezi na dusi…

 5. Marija Protic kaže:

  ma ovo je ironija koju je rekao ucenicima…jer je sve u drzavi tako…pa ocekuje malo i inat od dobrih ucenika, a ne samo od losih…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *