njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

27. dec. 2013

Proizvedena cigareta sa duvanom koja pomaže pri odvikavanju od elektronske cigarete

Najveća prednost ove cigarete je što ne koristi bateriju

NIŠ, 27. decembar 2013, (Njuz) – Zajedničkim radom više duvanskih kompanija stvorena je cigareta ispunjena duvanom koja može biti od velike pomoći pri odvikavanju od elektronske cigarete, saznaje Njuz.

Ova cigareta može poslužiti kao odlična zamena za elektronsku što njenim korisnicima može olakšati apstinencijalnu krizu koja se javlja prilikom odvikavanja.

– Zavisnost od elektronskih cigareta je sve raširenija u svetu. Zato je duvanska industrija rešila da pomogne svima koji žele da se oslobode ove ružne navike i u tu svrhu smo napravili cigaretu punjenu duvanom koja može poslužiti kao odlična zamena za elektronsku- kaže Jovan Janković, šef sektora za zaštitu zdravlja potrošača u Filip Morisu.

– Glavna prednost ove cigarete je što ne koristi bateriju pa joj nije neophodno nikakvo punjenje što dovodi do uštede električne energije. Dizajnirana je tako da izgledom podseća na elektronsku cigaretu pa se korisnici bez ikakvih problema privikavaju na nju-tvrdi Janković.
Na tržištu se mogu naći modeli raznih veličina, sa različitom koncentracijom nikotina tako da je bez problema možete prilagoditi svojim potrebama. Svaka od ovih cigareta oslobađa dosta dima pa nećete smetati pušačima u svojoj okolini kao što ste to činili dok ste pušili elektronsku cigaretu. Takođe, svaka od njih poseduje odrećenu količinu čađi i katrana što omogućava prijatan osećaj grebanja vašem grlu i plućima.

Bojan Savić

 1. Арса kaže:

  У комбинацији са обавештењима https://www.njuz.net/istrazivanje-ljudi-koji-idu-peske-u-kupovinu-cigareta-zive-duze/ и https://www.njuz.net/pusaci-provode-vise-vremena-na-svezem-vazduhu-od-nepusaca/, произвођачи цигарета би свакоме препоручили да постане пушач.

 2. ariela kaže:

  Znate sta morala sam prva da reagujem…sram da bude one koji koriste elektronsku cigaretu pored toliko dobrih sa duvanom iz nase zemlje…duvanske industrije kod nas jedine i odrzavaju privredu…zahvaljujuci njima sigurno smo negde u svetu pvi a ne kao zbog drugih privrednih grana zadnji….one nam osvetljavaju obraz …..no naravno uvek moraju da se pojave domaci izdajnici…elektronska cigara…pazi molim te snobova…sve bi ja njih naterala da idu da beru duvan da vide od cega se zivi…i naravno sto pre bilbordi za osvescenje gradjana: “Pusenje ili propast drzave, odlucite sami”…

 3. celtic kaže:

  Znači, to što pušimo već 20 godina se zove cigareta!? Hvala Redakciji što mi je otvorila oči.

 4. Vladimir Lazić kaže:

  @Celtic Može biti da si malo mlađi, pa se oprašta, ali činimo mi to mnooogo duže od dvajes godina. Inače, komentar je na mestu

 5. slobodan kaže:

  stvarno mi nije jasno.. prvo su se odvikavali od duvana a sad obrnuto, sad se duvanom odvikavaju od elektronske… bezveze

 6. Pravenik kaže:

  Mislim da je prvo pronadjena obicna pa elektronska cigareta!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *