njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

15. okt. 2013

Proizvođač sokova otkrio da u voćne sokove može da se ubaci i voće

Niko od kolega proizvođača sokova nije spominjao da koristi voće

LESKOVAC, 15. oktobar 2013, (Njuz) – Petar Hristić, vlasnik firme “Freš frut plus” iz Leskovca, koja se već pet godina bavi proizvodnjom sokova, otkrio je danas da je u proizvodnji sokova moguće koristiti voće.

Kako saznaje Njuz, gospodinu Hristiću su pažnju skrenuli tekstovi u novinama, koji su govorili da brojni proizvođači sokova u njih stavljaju zašećerenu vodu, kašu od bundeve i veštačku aromu.

– Dok je čitao tekst, samo je odmahivao glavom i komentarisao kako ne vidi šta je u ovome sporno – izjavio je njegov saradnik, koji je tražio da ostane anoniman.

On kaže da je njegov šef još neko vreme čitao tekst, da bi ubrzo zatim počeo da menja izraz lica.

– Naglo je ustao sa stolice i uzviknuo `ma, da li je ovo moguće`. Krenuo je od jednog do drugog radnika i svakome je pokazao tekst gde je pisalo da neki proizvođaći sokova koriste voće – otkriva naš sagovornik, koji kaže da su pokušavali da ga uvere da novinari često lažu i da ne treba da poveruje u sve što pročita.

Vlasnik firme kaže da mu je trebalo neko vreme da se oporavi od šoka i da mu nikad u životu ne bi palo na pamet da je moguće praviti voćne sokove od voća.

– Pričao sam više puta sa kolegama koji se bave ovim poslom i niko od njih mi nije spominjao nikakvo voće – kaže Hristić – Bez obzira na moje godine i dalje neke stvari uspeju da me šokiraju. Šta je sledeće, saznaću i da u parizeru ima mesa?

Marko Dražić

 1. nebojsa kaže:

  ja se izvinjavam takav naziv preduzeca u Leskovcu mi nije poznat ako neko zna gde se nalazi neka mi javi na mail!
  unapred zahvalan

  1. mirko kaže:

   To je zato sto jos covek nije stigao da registruje i pocne zvanicno da radi . Nije isponio sve uslove u svom podrumu sto se tice sanitetskih uslova . Nazalost jos neko vreme ce ostatisakriven od svojih sugradjana , dok se malo neopari .

 2. Shumsky kaže:

  koliko ima otrova od prskanja na voću, moža je ovaj dulek i najbolje rešenje…
  HELOWEEN ZA SVE!

  PS. ako i u Bečku šniclu počnu da truju mesom, gasim profil na NJ

 3. pantic kaže:

  ovo otkriće je neprocenjivo. kao što je rečeno u poslednjoj rečenici teksta još da proizvodjči mesnih preradjevina otkriju da iste mogu da se prave od mesa, a proizvodjači mleka i proizvoda od mleka da se ovi proizvodi prve od mleka bez alfatoksina, a tek konditorska industrija da se naprimer čokolada pravi od kakaoa…pored takvih epohalnih otkića moraćemo da naparvimo poseban tv kanal Discovery Serbia :)

 4. jakota kaže:

  Mlako, kao i sve sa njuza u poslednje vreme. Ovo je najdobronamernije, morate nešto menjati.

 5. sono io kaže:

  na samrti je dalmatinac otkrio sinovima jednu veliku tajnu… vino može da se pravi i od grožđa… ovaj je za sokove saznao na vreme…

 6. boza kaže:

  U hello sok ne može, ona sprži voćku!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *