njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

25. sep. 2014

Promocija novih srpskih vozova kasniće dva sata

. Novi vozovi biće snadbeveni najsavremenijom opremom, a imaće i specijalne digitalne časovnike / FOTO: Mladen Žarković

. Novi vozovi biće snadbeveni najsavremenijom opremom, a imaće i specijalne digitalne časovnike / FOTO: Mladen Žarković

BEOGRAD, 25. septembar 2014, (Njuz) – Novi električni vozovi stigli su juče u Srbiju, a njihova promocija, zakazana za danas, kasniće dva sata, saopšteno je u Železnicama Srbije.

Srbija je kupila dvadeset jedan ovakav voz i očekuje se da će oni doneti velike promene u železničkom saobraćaju.

– Vozovi su u petak stigli u Srbiju, a kasnili su još u polasku – rekla nam je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović – Prvo nam je javljeno da će vozovi kasniti pola sata, zatim sat, da bi na kraju kašnjenje iznosilo puna dva sata. Bez obzira na ovo kašnjenje moramo stvari posmatrati sa pozitivne strane. Ovo je veliki dan za Železnice Srbije, dan koji predstavlja početak njihove modernizacije. Novi vozovi biće snadbeveni najsavremenijom opremom, a imaće i specijalne digitalne časovnike koji će kašnjenje meriti u milisekundama što će putnicima znatno olakšati čekanje. Priznaćete da nije isto kada vam saopšte da će voz kasniti sat i trideset minuta ili sat i dvadeset devet minuta i četrdeset osam stotinki – kaže ministarka.

Ministarka Mihajlović dodaje da će novi vozovi znatno ubrzati putovanje železnicom, čim popravimo stanje na našim prugama. Takođe, njihov dolazak u Srbiju omogućiće i otvaranje novih radnih mesta jer će im biti potrebni novi, moderni kontrolori koji će na savremen način vršiti proveru karata i kažnjavanje onih koji se švercuju.

Bojan Savić

 1. technocaja kaže:

  … svi smo umrli, ovo je pakao …

  1. zexx kaže:

   A Sotona je Ceda?
   Mocan,jak.spreman,zna na kom kamenu(uzima samo robu u kamenu,prljavu prasinu ne konzumira) sedi,vecno mlad…a i najveca prevara Djavola je da te ubedi da nije presao cenzus :D!

   Ili je to Canak!?Prodao bi sve i svacije duse samo da nad nekim sprovede nasilje i slika se sa poluobznazenim rodjakama…ili mozda Nikolica s prikolicom punom odlikovanja…ili Aca koji vrsi orgije nad nama svima…ili Tadic!? Jos veca prevara Djavola je da te ubedi da prvo nije presao cenzus,a potom da nikad nije ni postojao…ili Kostunica,mislim da ne treba objasnjavati,dovoljno ga je videti samo…ili Djilas?!Samo Djavo moze da stoji iza onakvog uspeha kosarkasa ABA lige,a ujedno sunovrata grada od 2 miliona stanovnika…

   Jao Srbijo…jedini pakao koji ima nekoliko Sotona!

 2. deda Dragan kaže:

  Japanci se “roknu” zbog par minuta, ovo je prilika da “gospođa ministarka” izvrši SUICIDE SHALLENGE, i prozove kompletnu vladu.

  1. celtic kaže:

   Uredništvo, zabilježite riječ “shallenge”.

   1. nesa kaže:

    Šalanž, kaže inspektor Kluzo, znači ispravno je

   2. deda Dragan kaže:

    Ufati me BOT u grešKi !

 3. crni Gavrilo, šta uradi? kaže:

  A ti novi, moderni kontrolori će putnike koji nemaju kartu izbacivati iz voza. Naravno, dok je voz u pokretu kao i u GSP. U tekstu nije navedeno a interesuje me da li će u tim novim vozovima ispod prozora biti onaj pult na izvlačenje. Jer ako ga nema gde će gladni putnici jesti pečeno pile ili slaninu, čvarke i paradajz. Nadam se da su isporučioci vozova mislili i na gladne putnike.

  1. celtic kaže:

   Jel’ ti putuješ ili jedeš, ne budi proklet. Mada, naša realna zastava treba imati dva dijela, sladoled i goluba: Ili ližeš, ili letiš.

 4. Ja sam kaže:

  Kao pandam BUS-PLUSU bice
  DJIHA-DJIHA-CIJU-PLUS.
  P.S.
  Samo da ovi najmoderniji vozovi ne prodju kao spanski tramvaji,od kojih polovina ne radi zbog nedostatka delova, a mogu da saobracaju samo na sedmici. Na ostalim linijama jok.

 5. Joca kaže:

  Samo?

  1. Scekić kaže:

   Sitnica!

 6. scoby kaže:

  Opet je Brat Alexandar pobrkao loncice. Dok braca kinezi ne izgrade brzu prugu Srbije (omaz cuvenom yulkinom “projektu” iz veselih devedesetih), ovi vozovi ce zardjati kloparajuci po nasim trulim prugama (koje jos uvek nisu demontirali sakupljaci sekundarnih sirovina) brzinom od 40 km/h.

  1. aleksandar kaže:

   Nadam se da ce samo staviti magnet za frizider na stari voz, znam coveka….

   1. aleksandar kaže:

    Vucko mekog srca se sazalio nad mafijasem
    kojem je za kaznu uvalio zeleznicu, pa su date
    NEKE pare za NEKE vozove, da se covek ne
    muci bas toliko….

 7. nadžak efendija kaže:

  Ljudi, pa šta će nama brzi vozovi. Ma ko će da trči za njima.

 8. ČičaDraža kaže:

  Jao, Bojane!!! Kad ga ti umesiš… ;)

 9. peric kaže:

  Tek kada se zalepi znak Mercedes superlepkom na lokomotivu, vozovi mogu da idu brze. To zna svaki domacin iz Srbije, Kosova, Albanije i drugih demokratija. Problem koji treba da resi direktor Zel. je – gde se nalazi hauba na vozu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *