njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. okt. 2012

Pronađen kladioničar koji je na dobitku

Nakon prvog dobitka odlučio da prestane da se kladi

PIROT, 18. oktobar 2012, (Njuz) – U pirotskoj kladionici „Pandora“, po čitav dan sedi Srećko Škrtarić, uzgajivač povrća i ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svetu.

Za razliku od većine svojih poznanika koji takođe veći deo dana provode u kladionici, ovaj četrdesetogodišnjak se ne kladi i što je još specifičnije, važi za jedinog čoveka na ovim prostorima koji je ostvario zaradu kladeći se na sportske rezultate.

Srećko je, naime, još 4. decembra 2007. godine, popunio prvi listić u svom životu, uplatio ga i na uloženih 50 dinara, dobio 467 dinara i 50 para. Od toga dana Srećko je odlučio da prestane sa klađenjem.

– Sećam se tog dana kao da je juče bilo. U kladionicu sam ušao sa kumom koji je strastveni kladioničar, kada sam na podu kladionice ugledao 50 dinara i pomislio „Ma, nek’ ide život, uplatiću listić“ – prepričava Škrtarić –  Na listić sam stavio četiri utakmice, da bih kroz par sati video da sam pogodio sva četiri para. Kada sam dan kasnije podigao novac obećao sam sebi da više nikada neću rizikovati teško zarađeni novac.

Očevici tog događaja potvrdili su našim novinarima da je sve bilo upravo kako je Srećko opisao.

– Srećko je legenda u Pirotu ali i šire. Mnogi ljudi dolaze samo da bi ga pipnuli jer veruju da to donosi sreću – ističe Veselin Pavić i dodaje da Srećko nije sujetan i da osim što se veruje da donosi sreću, često daje savete manje iskusnim kladioničarima.

Srećko kaže da mu imponuje što je po nečemu poznat i da veruje da se još dugo neće pojaviti neko ko će moći da mu parira.

– Pre dve godine jedan mladi kladioničar je tokom prvih nekoliko nedelja bio u dobitku i mnogi su ga zvali “Novi Srećko”, ali kako čujem nije više takve sreće – kaže Srećko – Poslednje što sam čuo je da je dobar deo kredita uložio na pobedu Srbije protiv Makedonije.

Strahinja Ćalović

 1. Mali cuknem te u glavu kaže:

  Nesreco! Nisam ja Nesrecko ja sam Sojic Srecko!

 2. Neverni Toma kaže:

  Srećko se i dalje kaje zbog uloženih 50din. Kada bi mogao da vrati vreme, voleo bi da je pored 50din. našao i taj listić koji je odigrao!

 3. Mirka kaže:

  Mujo dobio na lutriji, ulece u kucu i vice
  ”Fato, pakuj kofere, dobio sam jack pot”,
  a Fata ce na to “A da pakujem zimsku ili letnju garderobu?”
  Mujo: Pakuj sta ‘oces, samo se gubi iz kuce

 4. ben10 kaže:

  Kladim se da će Srećko da se navuče na kladionicu.

 5. Biskvit kaže:

  Svi su oni u dobitku ili u najgorem slucaju na pozitivnoj nuli :)

 6. Ja sam kaže:

  Mogao bi Srecko da naplacuje pipanje i tako povrati ulozenih 50 dinara.

  1. Shumasky kaže:

   mogao bi i ženu da uvuče u posao 8)

 7. coa kaže:

  Netrebash biti srecko da se kladish protiv nashih dok ih Miha vodi.

 8. Ender kaže:

  Xexexe… “legenda u Pirotu…”

 9. govornik kaže:

  Svi oni koji igraju su na dobitku jer se nadaju da će dobiti nagradu.

 10. Tagore kaže:

  467 dinara i 50 para? Velike su to pare za Pirot !

  O slučaju fra Šime Nimca koji se posljednih dana povlači po medijima napokon se odlučila oglasiti Crkva. Poslala je priopćenje kojim, kako piše, želi otkloniti bilo kakva daljnja medijska nagađanja u svezi s tim predmetom, te informirati javnost o stvarnom činjeničnom stanju, o aktivnostima poduzetim u cilju sprečavanja bespravnog otuđenja župne imovine, kao i zaštite ugleda Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, javlja hrt.hr.

  U priopćenju stoji kako je fra Šime Nimac trgovačkom društvu Sunčani bast PROKOCKAO vatikansko zemljište površine 39. 556 m2 za ukupan iznos od 1.310.000,00 EUR-a (PUNO KUNA I JOŠ TOLIKO LIPA).
  Iznos je u dva navrata, u travnju i svibnju 2012. uplaćen na račun Župe Uznesenja BDM. Nimac je sav novac podigao s računa.

  Policija je PREKASNO jučer počela istragu o slučaju fra Šime Nimac protiv koga do sada nitko nije podnio kaznenu prijavu.

  Hrvatski izvor: Glas@Istre

 11. e... kaže:

  faking shamrok 3500 na 100 d.pogodim mareja protiv fed.2 kahu laboral igokeu protiv splita ganu kvalif. 2 mornar buducnost 2 bilo 1-4 namestaljka za izbore i smrdljivi shamrok mi zabije noz u ledja kod kuce. dan pre toga padnem crvenu na svicarsku.

  1. celtic kaže:

   Ne vrijeđaj Shamrock, pola moje krvi se buni, a pola je indiferentno, pa ću crknuti od pomiješanih emocija .-)

   1. e... kaže:

    pa ja se kladim na njih otkad su izbacili partizan ali izgleda da je deri siti bolji od partizana

 12. Tagore kaže:

  Pandur Kockarić, koga je drveni poklopac udarao u glavu svaki put kad je u šolji pio vodu, odluči da se razvede, bude proteran iz policije, otvara restoran na kredit i kupi Opel i veliku kuću na kredit.
  Malo godina kasnije, prezadužen od oko 800 hiljada evrića, pandur Kockarić sve izgubi, pa skače u Opel, vozi do Marselja i davi se u Mediteransko. Petoro uplakane dece, (moji školski rugari), su pozvani na uvid i prepoznavanje posmrtnih ostataka pandura.

  Razvedena al’ bogata supruga pandura Kockarića, zaposlena u najsigurnijoj ervejz kompaniji Evrope, prokocka infekciju zuba, dobija moždani udar, ostaje nepokretna i malo godina kasnije umire.

  Uplakanu decu, (moje dobre drugare), vozam po najboljim restoranima, plaćam letovanja i tešim kako mogu, dok ovi bogati naslednici 40 dana polivaju cveće na grobu majke, pa sve zaborave, (i majku i mene), i celinu nasledstva od oko milion evra prokockaju u roku od 365 dana. Jedan od naslednika se obesi od ”tuge”.

  Preživela i plakana deca se iz kockarnice praznih džepova vraćaju meni u zagrljaj, pa daj još hiljadu-dve-tri-pet tvojim drugarima da pomogneš, što ja i rado činim sve dok ne ugledam da u toj kockarnici kraja nema i tada kažem STOP.

  – Egoisto, ti ni Boga nemaš, pa ti si bogataš, a ne znaš ni da se kockaš – vrište preko telefona moji drugari, preživeli naslednici iz kockarnice i okače mi telefon na nos.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *