nazad na vrh

Pronađen lik majmuna na presečenom stablu

Lik majmuna na presečenom stablu

MEDVEĐA, 20. april 2012, (Njuz) – Prilikom krčenja šume zbog gradnje Centra za očuvanje prirode u Medveđi, radnici su juče na presečenom stablu ugledali lik majmuna.

Neočekivan događaj meštani su odmah protumačili kao dokaz da je Darvinova teorija evolucije tačna, pa su vernici već istog dana masovno počeli da napuštaju Crkvu i da se interesuju za nauku.

– Ovo je proviđenje – rekao je Jevrem Prpić, čija kuća se nalazi nadomak raskrčene šume – Ja sam jedno dete odmah ispisao sa veronauke i prebacio ga na građansko vaspitanje. Drugo sam za svaki slučaj ostavio na veronauci, jer nikad se ne zna.

Nezvanično saznajemo da će udruženje Ateisti Srbije organizovati hodočašće u Medveđu i da će zahtevati od naše Vlade da uvede doplatnu markicu za gradnju ateističkog hrama Sveti Velikomučenik Čarls Darvin, pored panja presečenog stabla.

Meštani Medveđe već se užurbano pripremaju za navalu posetilaca, koji će doći da se svojim očima uvere u čudo. Na sve strane trče s viskovima i rašljama i crtaju Najdanove krugove, čiju lekovitu moć su potvrdile mnoge domaće medicinske institucije i nadrilekarska udruženja.

Zbog ovih aktivnosti ekipa Njuza je posetila ovo selo, gde smo zatekli Paroljuba Drndarevića, koga smo upitali da li očekuje da će ateisti verovati u čudotvornu moć Najdanovih krugova?

– Što da neće, pa vidiš kako su nam vernici prevrtljivi, što bi ateisti bili bolji? Uostalom, čovek je postao od majmuna, ako mi ne veruješ, a ti pogledaj ono stablo – odgovorio je Paroljub i pokazao četkom, kojom je crtao krug, na lik majmuna prekoputa svog dvorišta. Za to vreme je njegov sin već zakucavao cenovnik na trošnu tarabu.

U seoskoj kancelariji smo doznali da će ih uskoro posetiti i Ričard Dokins, poznati svetski ateista. Redakcija Njuza ga je odmah pozvala i uverila se da je informacija tačna.

– Ovo je najsrećniji dan u mom životu, jer sam upravo dobio neoboriv dokaz o tačnosti Darvinove teorije – rekao nam je Dokins – Upravo krećem da rezervišem kartu dok ih još ima, jer je vest već odjeknula u naučnom svetu. Po dolasku u Medveđu održaću konferenciju za štampu i tom prilikom ću istaći važnost ovog pronalaska. Ovo selo će biti upisano krupnim slovima u istoriju svetske nauke – smatra Dokins.

Voja Antonić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , , ,
 1. Ma kakav Darvin. Ukazao nam se novi predsednik.

 2. Prilikom krčenja šume zbog gradnje Centra za očuvanje prirode …
  Svaka cast, ovo i lici na nas nacin razmisljanja. :)

 3. ali “Prilikom krčenja šume zbog gradnje Centra za očuvanje prirode”!!!

 4. Још само да почну да ничу банане, па је чудо комплетно… :)

 5. a covjek se zove Paroljub a ovo sveti velikomucenik je jos bolje eeee svaka cast

 6. Vojo,upravo sam se zaljubila u tebe!:)
  Samo,znas li ti gde je Medveđa i koja “sorta” ljudi tamo prebiva?Veruj mi da nije slučajnost što se baš njima majmun ukazao.

 7. mene zanima da li place to majmunce

 8. ‘Vidiš kako su nam vernici prevrtljivi, što bi ateisti bili bolji?’
  Ureedništvo, sjedite, petica ko kuća!!!!

 9. E kako ste zaboravili da napišete da je Dokins posle gostovao kod Ivana Ivanovića :)

 10. Jeste li sigurni da ovo nije neki od posecenih platana iz Bulevara? Bilo bi logicno, s obzirom na ukazani lik.

 11. ovo kao rosarkove mrlje. ko sta vidi o tome pise. a kod nas svi o predsedniku. a ja vidim …

 12. Direktor ZOO vrta Vuk Bojović potvrdio je da se radi o majmunu.
  Ipak ovo čudo neće odmah biti preneto u Beograd, jer su tamo sva majmunska mesta popunjena za nekoliko godina unapred.

 13. Budite sigurni da posle ovoga vise nikada necu posetiti ovaj sajt! A mogao sam i da pretpostavim da ste prodane duse, ali kasno sam kliknuo na link na vrhu strane! Slepci!

  • Niko te ne tera da posećuješ. Zar nisu veći slepci oni kojima se raznorazni likovi priviđaju u drvetu, kamenu, nebu, zidu… pa čak i u prepunoj piksli? Jedno je već sigurno – za majmuna je dokazano da postoji a za te likove nije:)

 14. Odavno se nisam ovako nasmejala! Vojo,svaka cast!

 15. A sta misle koja je vrsta majmuna,samo da nije gologuzi pavijan ne bi valjalo

 16. Plakao sam citajuci. Svaki pasus je sve komicniji. xD

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix