njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. maj. 2011

Pronađeno meso u studentskom obroku

Studenti identifikovali parče mesa u gulašu

BEOGRAD, 10. maj 2011. (Njuz) – U restoranu studentskog doma Karaburma u ponedeljak u vreme ručka došlo do neobičnog incidenta, kada je studentkinja treće godine građevinskog fakulteta Tamara Blagojević u gulašu, koji je tog dana bio na meniju, pronašla parče mesa, izjavio je portparol Unije studenata Marko Kovačević. Studentkinja je pretrpela veliki šok i na nagovor lekara, odbila je da se obrati medijima ovim povodom.

Očevici ovog događaja izjavili su da su u jednom trenutku začuli zastrašujući vrisak, da bi zatim videli zgranutu studentkinju koja je razrogačenih očiju pokazivala ka svom tanjiru, da bi samo momentar kasnije pala u nesvest. Brojni studenti pritrčali su joj u pomoć, ali je njihovu pažnju ipak više skrenuo predmet koji se nalazio u njenom tanjiru, koji su imali priliku da vide samo u svojim domovima, ali nikada u studentskoj kantini. Nekoliko starijih kolega potvrdilo je da je reč o mesu, ali niko od studenata, kao ni zaposlenih u studentskom domu, nije mogao da odgonetne otkud se ono našlo u obroku.

Policijski službenici koji su ubrzo stigli na lice mesta nisu želeli da otkrivaju detalje istrage čiji je cilj otkrivanje kako je meso dospelo u studentski gulaš.

Zbog Tamarinog traumatičnog iskustva žitelji ovog studentskog doma su još istog dana pokrenuli Fejsbuk grupu „Hoćemo gulaš bez mesa“, koja je za kratko vreme premašila brojku od 200 članova.

Simo Domanović

 1. Filip kaže:

  Pre dve godine sam boravio u Klinickom centru ali hvala Bogu nisam imao ovako iskustvo….Valjda paze jer su tu ipak bolesnici pa da se nekom stanje ne pogorsa ukoliko ugleda neprijatne cestice u gulasu kao sto su meso…

 2. vladan kaže:

  A dobro…to je valjda nekad tako bilo. Ja vec tri godine jedem u menzi i svaki dan jedem neke mesine :)

  1. Savo kaže:

   Neke mesini- dobro si to napisao, to meso je sumljivog porekla i kvaliteta, zato ga i ima. Dovoljno je samo reći da se gotovo sva hrana pravi od proizvoda kojima je rok trajanja istekao. Ti proizvodi se kupuju iz mesara i marketa po znatno nižim cenama jer im je istekao rok, zato su i obroci tako jeftini.

   1. Bard '87 kaže:

    Ne lupaj ‘leba ti… Obroci su jeftini jer studenti placaju 30% od ukupne cene, dok ostatak placa drzava (pogledaj malo ekonomske cene obroka u menzi)… A sto se tice ispravnosti hrane, mogao si da vidis ako si nekad bio u menzi da se na pocetku deljenja za svaku vrstu hrane, od supe do dezerta uzima uzorak koji se stavlja u teglice i kasnije nosi na analizu. To su bre ozbiljne stvari (toliki broj studenata se hrani u menzi)… A najvise se zale na hranu oni koji nemaju ni kuci nista bolje… Aj zdravo!!!

    1. Za ovo si u pravu. Mada, nije svuda kao u Beogradu. A o tome da je do pre par godina bilo mnogo gore necu ni da govorim…

 3. Sagacity kaže:

  Nadam se da je toj studentkinji dobro…Mislim, ipak nije navikla na meso…

  Ja se sećam praznih menzi za vreme krize, početkom devedesetih…U jednom loncu je bio ”klot” grašak, a u drugom ”klot” pasulj…I dok je servirka dodavala tanjire sa graškom studentima, jedan tanjir sa graškom je upao u lonac sa pasuljom…Servirka se sagnu, zavuče ruku u lonac sa poluhladnim pasuljom, izvadi tanjir okrenu se prema nama i reče…:”Ajd, dalje”…To su bila vremena…

  1. KG kaže:

   Ja sam studirao 90-tih i hrana je bila i bolja nego sad .Najbolja mezne su bile u patrisu i na karaburmi.Na karaburmi su svaki dan imalii ogromne sarme a u patrisu svaki dan becke.U srbi se danas trosi 40% manje mesa i 100% manje mleka nego 90-tih i to je i zvanicna statistika tako da je zalosno sto padate na zutu propagandu,90-te su bile teske ali sad je stanje i gore.

   1. Statistika kaže:

    haha, 100% manje mleka??? XDDD

    dobra ti je ta “zvanična” statistika…

 4. mastoras kaže:

  Nemoguce!!! Ne vjerujem u ovo! Mora se izvrsiti DNK analiza da bi se dokazalo da je taj komad nepoznate materije meso. Kakav Osama, ovo je bitnije.

 5. banka kaže:

  Salu nastranu, u inostranstvu sam na postdiplomskim studijama vec godinu dana i menza u Karaburmi je bila ZAKON za ovu hranu koju kupujem ovde. Da ne pominjemo sto je dzaba i sto nema kupovine, spremanja, posmremanja i pranja sudova….

 6. Xtro2 kaže:

  Uh, ogladneo sam od ove slike, krce creva sve u sesnaest.

 7. Ljix kaže:

  Da… a studentkini roditelji odvajaju od usta da bi mogli da jedu…

 8. Ivan_KS kaže:

  Ja sam jednom u menzi u Nišu naleteo na komad mesa koji je sa gornje strane gde je bila koža bio toliko dlakav, kao jagnje… kasnije sam dobio objašnjenje da je praksa u tom domu da se prase prvo ubaci u kazan sa ključalom vodom, pa tek onda kolje, zbog smanjenja gubitaka u materijalu…

 9. magda kaže:

  Kakvo traumatično iskustvo. Kad se to desi drugi put, bit će manje stresno. A onda se polako navikneš.

 10. Vladimir991 kaže:

  Ajde sad malo budimo realni. Jeste, loša je situacija u zemlji i sve to, ali je laž da u menzi ne daju meso. Štaviše, obroci u menzi su jako kvalitetni srazmerno ceni, a za 50 dinara ti dobiješ ručak koji uključuje kuvanu hranu, supu, meso, salatu i dezert, porcije su više nego obilne i za mene koji imam dva metra i 90 kg, a kamoli za druge. Tako da je ovaj tekst veliki fijasko.

 11. mile kaže:

  Gosim Tagore, da li i filipinski narod jede tako bogato kao nasi studenti? Ako moze odgovor na tagalog jeziku bio bih Vam zahvalan!

 12. salac kaže:

  Iskidah se od smeha :)

 13. ekspert kaže:

  ne razumem kakvo meso,sta je tu zapravo toliko strasno

 14. Сотоније kaže:

  ауу неко се изгледа мрснуо .

 15. Dragan kaže:

  :D DObar tekst. Ali uzeste ljude na zub bez razloga. Evo već sam 5 godina u domu i uvek je bilo mesa. Ali je pored mesa bilo i mnogo dugih stvari. :)
  Drugar je jedanput iz pasulja izvadio parče truleksa (ona buđava krpa za suđe), a jednom priliko je neki drugi drugar izvadio iz nekog paprikaša čitav šraf bez matice. :D I sve ovo u Karaburmi. A dlake su sasvim normalna pojava.

 16. Olja kaže:

  Bilo meso, dlaka ili truleks krpa, bitno da se sve to lepo termički obradi i nema zime! Prijatno!:-)

 17. M kaže:

  U Novom Sadu NAJBOLJA MENZA,svega i svacega za rucak jos za desert da biras,MARS,SNIKERS,TWIX ILI BOUNTI….:)))

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *