njuz-autor

AUTOR: Sponzorisan tekst

19. dec. 2016

Pronađen čovek koji nikada nije bio na slavi Sveti Nikola

BEOGRAD, 19.decembar 2016, (Njuz) – Dragomir Cvijanović (41), diplomirani ekonomista iz Beograda, jedina je osoba u Srbiji koja nikada nije bila gost na slavi Sveti Nikola, pokazalo je istraživanje Instituta za slavske posete iz Sremske Kamenice.

Kako je objasnio prof. dr Stevan Vasiljev, do ovog epohalnog saznanja došlo se sasvim slučajno, kao i da je malo falilo da do ovog otkrića ne dođe.

– Moram da istaknem da sve ovo nije samo plod našeg naučnog rada, već smo imali i veliku sreći. Radili smo istraživanje na koliko slava građani 19. decembra idu. Cilj je bio da utvrdimo da li je bolje da Sveti Nikola bude neradan dan ili da se uvede obavezno skraćeno radno vreme – objašnjava prof. dr Vasiljev.

Prema njegovim rečima, u istraživanju je učestvovala 1.543 ispitanika.

– Među njima je bio i Dragomir Cvijanović koji je na pitanje na koliko slava 19. decembra obično idete odgovorio sa – nijednu. U početku smo pomislili da je greška ili da je anketar izmislio ovaj odgovor, ali smo pronašli gospodina Cvijanovića koji nam je lično potvrdio da nikada u svom životu nije bio u gostima na slavi Sveti Nikola – kaže Vasiljev.

Nakon ovog saznanja Instituta za slavske posete je krenuo u veliko ispitivanje tokom kojeg je anketirano 6,7 miliona punoletnih građana Srbije kako bi sa 100% sigurnosti bili sigurni da je Dragomir Cvijanović jedina osoba koja nikada nije bila na slavi Sveti Nikola.

Sam Cvijanović kaže za Njuz.net da se zbog ove slave osećao pomalo odbačenim, ali da nije mislio da je baš toliko jedinstven.

– Uvek kad dođe 19. decembar ljudi oko mene su se delili na one koji slave Svetog Nikolu i one koji idu u goste kod nekoga na slavu. Ja nisam pripadao ni jednoj od ove dve grupe. Malo mi je to smetalo, ali sada kada znam da sam po tome jedinstven, drugačije gledam na sve to. Sada imam i ideju da napišem knjigu “19. decembar – dan kad nisam ni gost ni domaćin” – ističe Cvijanović.

Bane Grković

 1. Zoin Mihailo kaže:

  Ni sveti Nikola nije bio na slavi Sveti Nikola, pa mu ne smeta i ne pravi od toga neko čudo.

 2. patrijota bez iskustva kaže:

  U SrbijI ( još ) nije kao Saudijskoj ArabijI, ali nije nimalo prijatno reći da ste ateista ili agnostik, mada to većina ni ne zna šta znači

 3. Dušan kaže:

  Laž da je on jedini.Ja nikada nisam bio na slavi Sv.Nikola.Osećam se izopšteno iz naše sredine.

 4. Tagore kaže:

  Moj Sveti NI KOLJA, (ZAŠTITNIK PUTNIKA I IZBEGLICA IZ ZEMLJE ROBOVA), je moj mali katolički čovek kome se i kao protestant na magarcu divim!
  Moj MALI ČOVEK ”NI KOLJA”, (koji me je pratio na svakom putu), je veliki čovek koji NE KOLJE SVINJE.
  Ovako on mene slavi:
  .
  Little man, when you stand by my side
  Then I know I don't have to hide from anyone
  And I pray that we'll stay just that way
  ‘Till the day comes along when we catch the sun.
  .
  Little girl you're runnin’
  Come catch my hand I'm near you
  Little girl you're singin’
  Come close to me I hear you

 5. Ariela kaže:

  Ne ne ja ne razumem da ovaj covek intelektualac pa jos I ekonomista nije nasao jedan nacin da em bude na slavi em to bude isplativo…napravis slavu pozoves sam sebe domacin si I gost…ne ne ozbiljno…kolac sveca vino…I car si…koliko ja njih znam sto kazu…slavimo al ove godine bez gostiju…nema se ne moze se…prihvatimo realnost…

 6. Mirjana kaže:

  Nije tacno da ste radili anketu i nije tacno da je jedini! Ni ja nisam nikada bila na slavi Sv. Nikole.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *