nazad na vrh

Pronađene tri osobe osumnjičene da su pročitale Vesićevu knjigu

BEOGRAD, 21. oktobar 2019, (Njuz) – Pripadnici MUP-a Srbije priveli su tri osobe osumnjičene da su pročitale knjigu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića “Knjiga o Beogradu”, dok se za četvrtom osobom traga.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, nakon što se u javnosti pojavio snimak na kojem se vidi više osoba kako su do kraja pročitale Vesićevu knjigu, policija je, a po nalogu tužilaštva, odmah krenula u akciju potrage.

– Sve tri osobe privedene su po nalogu tužilaštva, a na osnovu nepobitnih dokaza za učinjeno delo koje im se stavlja na teret, dok je policija na tragu četvrtog sučesnika i očekuje se njegovo privođenje nadležnim organima u najkraćem mogućem roku – poručuju iz MUP-a Srbije.

Takođe se navodi da postoje indicije kako su privedeni podstrekivali i druge građane da pričitaju “Knjigu o Beogradu” Gorana Vesića.

Na pitanje novinara da li će po istom osnovu biti priveden i Goran Vesić, iz MUP-a su odgovorili da ne postoje čvrsti dokazi da je i Goran Vesić pročitao svoju knjigu.

– Goran Vesić je na promociji pročitao tek po koji mali deo svoje knjige tako da nema osnova za njegovo privođenje. Takođe, ne postoje dokazi da je neko od govrnika na promociji, pre ili posle promocije, pročitao knjigu, tako da ni za njihovo privođenje nema osnova – navode iz policije.

Iz MUP-a apeluju na građane, a posebno Beograđane, da ako imaju dokaze ili saznanja da je neko pročitao Vesićevu knjigu o tome odmah obaveste policiju na dobro poznati broj 192.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Ja kupio knjigu u prodavnici nije bilo toalet papira

 2. Ja lično mislim da je knjigu napisao gradonačelnik Beograda (kako se ono zvaše) koji je imao dosta slobodnog vremena za takvu aktivnost, a da je vesić (kao i za sve ostalo u gradu) samo prisustvovao promociji.
  Problem je nastao kad je shvatio da je knjiga samozapaljiva, pa je skratio vreme promocije i otrčao u nepoznatom pravcu!
  Celom stvari se bave i SNS stručnjaci za prepisivanja, jer postoji sumnja da je delo prepisano, pošto je teško ustanoviti kako je moguće pročitati knjigu pre nabavke.
  Al ,,digitalni stručnjaci za teleprontovanje”…..

 3. Cetvrti se ucutao , ne bi da se bruka , i to u vreme Sajma knjiga…

 4. ova vest je lazna! napisana je u svrhu promocije nesretne knjige i jos nesretnijeg pisca. Od visokopoziciranih celnika MUP-a se moze cuti da, sa sigunoscu od 100% niko nije procitao knjigu, pa ni sam potpisnik iste

 5. Doduse u MUP-u ,mnogi citiraju…Handkea ,shodno trendu…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix