njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. apr. 2011

Prvenstvo Srbije u prokrastinaciji ponovo odloženo

Takmičenje u prokrastinaciji odloženo usled očekivanja

BEOGRAD, 19. april 2011, (Njuz) – Danas je organizacioni odbor Prvenstva Srbije u prokrastinaciji obavestio medije da je prvo takmičenje u ovoj disciplini odloženo usled očekivanja boljih uslova u skorijoj budućnosti. U dopisu datiranom 28. marta koji je faksom stigao danas, stoji da je Prvenstvo Srbije u prokrastinaciji trebalo da postane još jedna tradicionalna manifestacija za praznik rada u Srbiji.

Kako stoji u saopštenju još 2008. godine počelo se sa planiranjem i organizovanjem prvog takmičenja u prokrastinaciji koje je trebalo da bude održano 1. maja kao simbol naše kulture i duge tradicije odlaganja, oklevanja i prolongiranja obavljanja poslova. Milutin Jovanović i Katarina Stanković Dostanić su ispred Organizacionog odbora objasnili o čemu se radi.

– Na ideju smo došli nakon što smo uvideli da je ta disciplina izuzetno zastupljena u svim segmentima društva i privrede i mislimo da bismo postigli sjajne rezultate na svetskom prvenstvu kad bi se održavalo. Odlaganje onoga što možemo danas da uradimo za sutra zahteva ogromnu mentalnu opuštenost, skoro na nivou zena, tako da se čudimo da je ovaj sport zastupljen uglavnom u zemljama sa katoličkom i pravoslavnom tradicijom – kaže Milutin Jovanović u intervjuu za Njuz koji smo snimili pred Novu godinu ali tek danas obradili za članak.

Katarina Stanković Dostanić smatra da je u pitanju revolucionarna ideja koja bi trebalo da otvori novu stranicu u istoriji prokrastinacije.

– Ideja je na početku bila prilično komplikovana i trebalo nam je malo vremena da konačno sednemo za sto i sročimo je u predlog Olimpijskom komitetu. Inicijalna ideja je bila da postoje kategorije dnevna prokrastinacija, prokrastinacija u domaćinstvu, prokrastinacija na poslu i nagrada za životnu prokrastinaciju. Nažalost, organizacioni sastanak sa komitetom OI 2008. godine nikad nije održan iz očiglednih razloga odlaganja – kaže Stanković Dostanić.

Prošle godine 25. marta obeležen je prvi svetski dan prokrastinacije i tada su njih dvoje konačno odlučili da svoju ideju sprovedu u delo i održe takmičenje. Zbog kratkog roka odlučili su da se prvo takmičenje održi ove 2011. godine koje je upravo odloženo za jesen 2013.

Prijave za učešće se primaju na e-mail: ostavi.za.sutra@gmail.com.

Njuz redakcija

Redakcija Njuza je dobila dosta pritužbi čitalaca da nisu uspeli da pošalju e-mail sa prijavom na ovu adresu. Kako su nam Milutin i Jasna objasnili, oni nikad nisu stigli da otvore taj nalog, tako da će i ove godine prvenstvo biti odloženo.

 1. Slavisha kaže:

  Sutra-preksutra ću napisati komentar i biću sigurno prvi.

  1. Jessy kaže:

   Slavisha, mislim da ovde pobedjuje onaj ko ostavi poslednji komentar, sto svakako nismo ti ja. Sta cu kad sam streberka :D

 2. Zagota kaže:

  Prokrastinacija mi je, uz ispijanje piva, omiljeni sport.
  http://i286.photobucket.com/albums/ll118/pirate774/Demotivators/procrastination.jpg

 3. Golub kaže:

  Ne znam o čemu je ovde reč… potražiću sutra na Google-u……

 4. mirena kaže:

  ova strana ima previše teksta, prelazim na čitanje drugog članaka.

 5. Tetka kaže:

  Tu bi bilo teško samo jedna osoba ili služba da pobedi. Koliko dugo se trenira, naša administracija je svetski mega car u toj disciplini… :P

 6. Diplomac kaže:

  Upravo sam sortirao časopise po rednim brojevima, još samo da napravim plan rada za sutra, da ovde napišem komentar pa da idem da učim za ispit

 7. Jordan kaže:

  Prvi!

  Natasa Daca Natasa Daca…

 8. Olja kaže:

  Ja sam prva NOSITELJKA(što bi ovi sa B92 rekli), jer već godinama držim dijetu od sledećeg ponedeljka…

  1. Tetka kaže:

   i ja :D

   1. mile kaže:

    ja nikako da se ozenim, stalno odlazem :-)

    1. Golub kaže:

     Meni je, izgleda, odzvonilo po tom pitanju…
     …ako ne odlepršam sutra-prekosutra… ili neki dan…
     Ma, videću već…. polako, ima vremena.

 9. Ljix kaže:

  Kaže se: PO – KRASTI – NACIJU, a ne prokrastinacija, pobogu kako se to izažavate!

  A osim toga POKRASTI-NACIJU nije odloženo, već naprotiv – odvija se punom parom…

 10. Kum Spasoje kaže:

  Ne znam, možda odemo u selo za Uskrs, možda ne. Nemam pojma

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *