njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

26. jan. 2014

Prvi potpredsednik odeljenske zajednice najpopularnija funkcija među osnovcima

deca skola

Deca smatraju da glavne odluke treba da donosi prvi potpredsednik odeljenske zajednice

BEOGRAD, 26. januar 2014, (Njuz) – Početak drugog polugodišta školske 2013/2014 godine donelo je brojne promene u obrazovnom sistemu Republike Srbije. Mnoge škole donele su odluku da tokom drugom polugodišta naprave nove izbore za odeljenske zajednice, a među osnovcima je i dalje najpopularnija pozicija prvog potpredsednika odeljenske zajednice.

– U našem odeljenju prosto ne postoji interesovanje za predsednika odeljenske zajednice. Deca smatraju da glavne odluke treba da donosi prvi potpredsednik odeljenske zajednice – kaže za Njuz Dragica Ljubisavljević, razredni starešina IV-3 odnovne škole “Ivo Lola Ribar”.

Ona navodi da su izuzetno popularne pozicije sekretara i blagajnika razreda, ali da tek poneki učenik sa prosekom 3.5 do 4.5 pokaže interesovanje za mesto predsednika odeljenske zajednice.

– Svi žele da budu prvi potpredsednik. Između razreda najviše komuniciraju prvi potpredsednici, i donose odluke gde će odeljenja ići tokom velikog odmora i kako će se rasporediti budžet koji školarci prikupljaju u svakom tromesečju.

Ljubisavljevićeva navodi i da je u njihovoj školi zabeležena tuča oko funkcije prvog potpredsednika, što je kažnjeno ukorom razrednog starešine.

– Ne može svaki mangup na silu da postane prvi potpredsednik odeljenske zajednice. To treba da bude volja razreda, ili bar većine. Opravdano i neopravdano odsutni učenici se ne računaju prilikom izbora za odeljensku zajednicu – zaključuje ona.

Ništa drugačija situacija nije ni u srednjim školama, dok se visokoobrazovani građani, tj. studenti uopšte ne interesuju za politiku i funkcije.

Uroš Bogdanović

 1. Ja sam kaže:

  Deca su bas naivna. Pa u cetvrtom tromesecju se donosi nov Zakon o ucenju i ukida se zvanje PPOZ.
  No, barem znaju za stid pa su okrenula ledja prilikom glasanja, a ne kao oni matorci iz prethodne vesti
  P.S.
  Treba sto pre prestati sa ovom praksom, da je drugi bolji od prvog, dok se nije prosirila i na bracne zajednice.

 2. ariela kaže:

  U pa lepo je imati funkciju jos u osnovnoj skoli…to ti posle udje u CV pa i ne moras da budes neki djak…nije sala prvi potpredsednik…ja sam bila redar tu i tamo i pomoglo mi itekako…al da je bilo da sam malo napredovala mozda bi danas bila u Vladi…takva su vremena dosla…

 3. Tom@ kaže:

  Nemoj tako druze uco
  mogao sam ja i vise samo ne gonim karijeru

 4. Zdravko Herbiko kaže:

  Ne kapiram. Cas muzickog?
  Ne moz dete prevariti. Zna mali narod sta je dobra pesma.
  Reko bi po notama na tabli da je ili Ceca ili Adil.
  Mozda cak i Haris?

 5. Tea kaže:

  A diploma? Kuda ide ova omladina!

 6. Tagore kaže:

  Zbog suzavca i kijavice u Kijevu, te snega u Moldaviji i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, osim priobalja bez Priboja, ja, kao treći potpredsednik naše kulturne zajednice, ostao sam okovan snegom i debelim minusima.

  Ako mi oluja odnese krov, moj zamenik, četvrti potpredsednik, pokušaće da me izvuče iz rupe našom zajedničkom kreditnom karticom ”ameriken ekspres” hipotekarnih kredita jer se ”stari dug može otplaćivati novim dugom”.

 7. limundovac kaže:

  Ja sam bio blagajnik .

 8. Tagore kaže:

  Škole u Srbiji obeležiće danas Svetog Savu, dan duhovitosti, školsku slavu obuće i odeće u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja ministra Prosvete Tomislava Jovanovića u komori tradicionalne Svetosavske nagrade Vladi Srbije i tvorcima naprednjačkog zakonodavstva.

  – Sve štetne Srbe iz Srbije hitno proterati iz prepunih džepova vladara Srbije – zapovedio je Sveti Sava na ”Savindan”.
  – Svi glupi, tupi i nepismeni mogu i u Srbiji da ostanu – obrazložio je peti potpredsednik Vlade Srbije.

  I u istom času sve ljubičice su procvetale…

 9. gradjanin kaže:

  Najavljeno je da će u skoroj budućnosti premijer biti najpopularnija funkcija.

 10. EtoTako kaže:

  Haha, eto tako! Do toga smo dosli, hahah. Sreca pa postoji njuz, da nas podigne iz ove zabokrecine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *