nazad na vrh

Pumpe sutra u znak protesta neće prodavati gorivo

Sindikat pumpadžija Srbije odlučio da odgovori istom merom na današnji bojkot

BEOGRAD, 15. mart 2012, (Njuz) – Pumpe u Srbiji odgovoriće na današnji bojkot od strane građana tako što sutra neće prodavati nikakvo gorivo, saopštio je Sindikat pumpadžija Srbije (SPS).

U saopštenju SPS-a navodi se da će današnji bojkot naneti veliku štetu pumpama, te je procenjeno da se na bojkot mora adekvatno odgovoriti.

– Posle dosta konsultacija, Sindikat je zaključio da je najbolji odgovor na nekupovanje goriva, njegovo neprodavanje. Ako građani neće da kupuju, onda ni mi nećemo da prodajemo. Tako ćemo im se revanširati za udarac na naš budžet i upozoriti ih da bojkot nije najpametniji potez – ocenjeno je u saopštenju sindikata.

Stručnjak za energetiku Gorčin Stojanović u izjavi za Njuz kaže da je protest zbog bojkota legitimno pravo pumpi, ali da nije siguran koliko će taj potez zaista imati efekta.

– Neka ranija slična iskustva u inostranstvu pokazala su da je u ovakvim situacijama povrat izgubljenih sredstava vrlo neizvestan, iako se na bojkot odgovara još drastičnijom merom. Pretpostavlja se da je to zato što i u jednom i u drugom slučaju dolazi do odliva sredstava iz pumpadžijskih kasa, iako to još nije dokazano – objašnjava Stojanović.

Prema njegovim rečima, ukoliko SPS ipak ne bude odustao od protesta, topla preporuka bila bi da veto stave samo na gorivo, a da i dalje nastave sa prodajom čipsa, smokija, napolitanki i mirišljavih jelkica. Time bi, ocenjuje Stojanović, bila ispoštovana forma protesta, a istovremeno bi bio umanjen finansijski gubitak.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Ovaj tekst te tera da se zamisliš…

 2. mislim da bi SPS, iz inata, trebalo da stavi katance na sva njihova prodajna mesta, jednom za svagda, pa nek narod onda vidi sta ce

 3. Dolazim u ime japanskih pumpadzija da podrzim protest!

 4. a ja mislio da je ovo bila zajebancija
  http://www.youtube.com/watch?v=ypdVRefcGs4

 5. ja predlazem da svi upregnu konje vrane…i uz pesmu “hej haj bas nas briga vozimo se na taljiga” prosetaju kroz grad…to je prava stvar…sta ce nam uopste taj benzin?

 6. ZIVI ZDRAVO.Samo da se truje okolina idemo auto stopom (A KOJE MARKE I BROJA ? )

 7. Ovo je sjajno, ako građani neće da kupuju onda ni mi nećemo da prodajemo !

 8. A šta ćemo mi što duvamo benzin?

 9. bio vam skup benzin dve marke u vreme u slobe sad u demokratiji placate tri i opet vam skupo.
  neglasate vi za to da vama bude bolje , nego kome zelite da bude boljeza njega i glasate

 10. Ovaj Gorčin je stručnjak za sve, bogami će on otići u SPS

 11. A da prodaju jelkice i grickalice… Time će ispoštovati minimum rada. A posle protesta, + 5 din cena benzina. Opet pišete prave vesti ccc.

 12. treba potrošači sami da organizuju distribucionu mrežu, pa kao u lepa stara vremena da sisamo gorivo iz rezervoara i da sipamo iz flaša. Tako bi se cena skoro prepolovila, a značajan broj nezaposlenih bi obezbedilo egzistenciju.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix