njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

09. okt. 2014

Pušač umro od zabrane pušenja u zatvorenom prostoru

Čovek se samo srušio bez reči kada mu je konobar rekao da je zabranjeno pušenje

Čovek se samo srušio bez reči kada mu je konobar rekao da je zabranjeno pušenje

BAČKI JARAK, 9. oktobar 2014, (Njuz) – Petar Popović (69) iz Bačkog Jarka umro je rano jutros od posledica zabrane pušenja u zatvorenom prostoru, javljaju lokalni mediji.

Gospodin Popović je bio dugogodišnji pušač, a lekari sa sigurnošću tvrde da je zabrana pušenja u njegovoj omiljenoj kafani bila fatalna po njega.

– Najnormalnije je hteo da zapali svoju sedmu cigaretu uz kafu, a onda mu je konobar prišao i rekao da je od juče zabranjeno pušenje u ovom kafiću. Samo se srušio bez reči – kaže jedan od očevidaca – Hoće to od prekomerne zabrane pušenja, već su mnogi moji poznanici pušači rekli da osećaju tegobe zbog toga – dodaje on.

Mnogi stručnjaci se slažu da ne treba srljati sa uvođenjem zabrane pušenja među stanovništvo osetljivo na odsustvo dima.

– Ovo je samo prva žrtva zabrane, a očekuju se još mnoge. Naš zdravstveni sistem ne može da podnese sve kojima će zbog nepušačkih kafića biti narušeno zdravlje a sve te troškove lečenja će na kraju sve morati da snose poreski obveznici – kaže za Njuz dr Stanko Subotić, ekspert sa Instituta za duvansku nezavisnost iz Sremske Kamenice.

Kako se nezvanično saznaje, prvi nalazi pokazuju da zabrana pušenja dovodi do sve više slučajeva pasivnog nepušenja u zatvorenim prostorima, što povećava rizik od smrti neduvanskim putem.

Viktor Marković

 1. Milos kaže:

  Nista bez Sremske Kamenice kao I uvek :)

 2. nadžak efendija kaže:

  E, dobro je, kad nije od promaje. Pa, toliko ljudi u Srbiji ubi promaja. Udju ovi mladi u autobus, pa otvori prozor. Uju u kafanu, pa ostavi vrata otvorena..

 3. Teoretičar zavere kaže:

  Smatram da konobara koji je g. Popadiću rekao za zabranu pušenja treba pozvati na odgovornost. Ko ga je terao da se tako izlaje pred strastvenim pušačem? Trebao je ostaviti nesrećnog Petra da nastavi da puši i još bi bio živ. Ko zna koliko će još pušača stradati zbog neodgovornog ponašanja raznih konobara i njemu sličnih koji pušačima saopštavaju tu neugodnu vest. Jednostavnije je skloniti sve pepeljare iz kafana, kafića i drugih lokala gde se slobodno pušilo, a pušači će to razumeti a ne direktno im saopštavati u lice tu zabranu. Kada sam za ovaj moj predlog rekao svom prijatelju Draganu, on se samo nasmejao i kazao: “Baš me briga i ako sklone pepeljaru. Ja uvek tresem pepeo na pod!”

 4. Mizantropikus kaže:

  Kad sam video naslov ja pomisli da ga udari auto na trotoaru ispred kafica.
  Nego jel je ponudjena psiholoska pomoc ocevidcima? Ipak je ovo strasno doziveti.

 5. Ja sam kaže:

  Moja baba nikada nije pusila i ovih dana bi joj slavili 91.rodjendan da nije preminula pre 28 godina, i jos uvek je mrtva.
  Deda, zakleti antinepusac i protivnik nealkoholizma jedva se krece u svojoj 97-oj i sa mukom stavlja duvan u papir, savija ga, jezikom lepi, pripaljuje i sav zadovoljan uranja u njegov dim.
  Ko ce njemu da uskrati radost kafanskog dima i domace brlje?

  1. Ja sam kaže:

   Da nece i groblja da podele, kako bi skeleti nepusaci disali punim plucima?
   Bilo bi lepo da se Petar iz Jarka kremira. Tu bi bio svoj na svome.

 6. Ja sam kaže:

  Moja baba nikada nije pusila i ovih dana bi joj slavili 91.rodjendan da nije preminula pre 28 godina, i jos uvek je mrtva.
  Deda, zakleti antinepusac i protivnik nealkoholizma jedva se krece u svojoj 97-oj i sa mukom stavlja duvan u papir, savija ga, jezikom lepi, pripaljuje i sav zadovoljan uranja u njegov dim.
  Ko ce njemu da uskrati radost kafanskog dima i domace brlje?

 7. mrak kaže:

  Ovim zakonom nas teraju da izadjemo na ulice. Nisam siguran da im je to bas pametno…

 8. bonobo kaže:

  Je ne razumem ove vesti iz Bačkog Jar(a)ka i obližnje (Gradiške).
  Bačka nema otvorenu prostituciju, a portparolka Macura je preporučila Beograđanima da sve pušače Havane čuvaju u zatvorenom prostoru.
  Naši omiljeni pušači krive Drine bez filtera bolje mirišu i ne umiru od ove bolesti.

 9. zemljostrugar kaže:

  Umro od tuge za dragim miomirisom duvana.Ajmo pusaci cigaru u zube!

 10. celtic kaže:

  Srbijo među zatvorenim prostorima!!!!

 11. himalajac kaže:

  Zabrana pusenja je manje bitna, jer su gradjani odavno ispusili, pa se sada ocekuje masovno samoumiranje od vec spomenutog ispusenja

 12. deda Dragan kaže:

  Ko se dima ne nadimi, taj se Svetog Petra ne nagleda ! A ovog nesrećnika je možda ubio (pip)ičkin dim ?

 13. celtic kaže:

  !citlec mav ilež uladelgo u nadneđor naćers enidog evo i ,ežujN igarD

 14. mamamimi kaže:

  Neka puše u svoja četiri zida! Šta deci da kažem, kad pođemo u kafanu na pivo, šta rade ona dvojica čika u odeljku za pušače?

  1. nevena kaže:

   a sta si mu rekla za paradu ponosa !!!!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *