njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. nov. 2012

Pušači se žale na sve duže pauze za rad

Pušači se žali da ih poslodavci teraju da sede u zagušljivim prostorijama

BEOGRAD, 12. novembar 2012, (Njuz) – Udruženje pušača “Mooštikla” izrazilo je negodovanje zbog trenda kojem u poslednje vreme pribegava sve veći broj poslodavaca u Srbiji, skraćujući pušačima vreme provedeno uz njihovo osnovno sredstvo za zanimaciju.

Iz ovog udruženja tvrde kako poslodavci zloupotrebljavaju pravo pušača na višečasovno udisanje dima, povećavajući im vreme koje provode na pauzama za rad.

Predsednica “Mooštikle” Dragica Milićević, u izjavi za Njuz ističe kako direktori i šefovi postaju “sve agresivniji, ugrožavajući pri tom i mentalno zdravlje pušača”.

– Taman kada završimo cigaru i počnemo da razmišljamo o sledećoj, mora neko da se nađe da nam zvoca o povratku u kancelariju. Kao da nije dosta što celog života slušamo naklapanja nepušača u našoj okolini. Ne samo što standard pušača opada zbog sve viših cena cigara, već poslodavci od nas traže da sve manje vremena provodimo na svežem vazduhu, a sve više u zagušljivim prostorijama, pri čemu su posebno ugrožene naše kolege koje rade za kompjuterom i tako izlažu sebe štetnim zračenjima – kaže Milićevićeva.

I u Udruženju zdravstvenih radnika Srbije (UZRAS) negodovali su zbog novog trenda, ističući da je pored zdravlja pušača, ugroženo i zdravlje građana koji dolaze na preglede u zdravstvene institucije.

– Najugroženiji su hitni slučajevi, jer ih zbog ove nebulozne hajke na pušače sve manje doktora i sestara dočekuje ispred bolnica i domova zdravlja, gde su do sada provodili najveći deo dana – navodi se u saopštenju UZRAS-a – Šta je sledeće, da nas nateraju da još i budemo ljubazni prema pacijentima i da one velike ekrane sa pasijansom koristimo za nešto drugo? – stoji u ovom saopštenju.

Miroslav Vujović

 1. Плодови гнева kaže:

  Тражили сте – гледајте. Нико нама пушачима не може одузети наше уставно право да се са задовољством трујемо.

  1. nek crknu dušmani kaže:

   Ali vam se može i mora oduzeti pravo da trujete nepušače. Dakle, trujte se, jebite se i radite šta god hoćete u svoja četiri zida nije nikakav problem, ali nemojte sve nas da terorišete.

 2. ben10 kaže:

  Pušio, nepušio, radno vreme prolazi

 3. Dado kaže:

  “…one velike ekrane sa pasijansom…”

  1. ja kaže:

   Sta znaci to “pasijansom”?

 4. ariela kaže:

  Zaboravili ste da spomenete ove bezosecajne koji se zalazu za ulazak u EU…tek onda ce pusaci da nadrljaju…onomad sam bila u Sloveniji i cik da tamo zapalis cigaru u zatvorenom prostoru…a kako mi se cini i kad si naotvorenom gledaju te kao da imas kakvu falinku…doslo poslednje vreme za pusace…ne moze covek vise ni da neku rakcinu zaradi bez odobrenja…a sve kao neka demokratija…

  1. scoby kaže:

   Ma kakva EU, u svakom od nas cuci pusto tursko! Kad je Zakon donesen, plato ispred firme je bio pun nervoznih pusaca, cak je i Gazda otvorio kafic sa bastom da im ublazi muke. Sad vise niko ne izlazi napolje, a iz zgrade samo lete pikavci (Gazda je zastitio bastu kafica od “bombardovanja” – tendama). Isto tako je bilo i sa Zakonom o saobracaju u pocetku, a sada se gine vise nego ikada ranije. Za nas je svako cudo samo 3 dana.

  2. beskonačna mržnja kaže:

   To što biste vi da zaradite rakčinu je odlično zbog smanjenja populacije, ali je problem što i nas ostale trujete bez dozvole. Da se ja pitam, pušače bih zabranio.

   1. Ho Ši Min kaže:

    Kaži mi da se zajebavaš, molim te!

 5. celtic kaže:

  Dezinformacija!!! Šefovi takođe puše da bi postali šefovi i zato potpuno shvataju pušače!!!!

 6. Slavisha kaže:

  Kod mene je u firmi to dobro regulisano. Od kad su zaveli ovu modu za izlaženjem iz kancelarija na svež vazduh, direktor je u garaži postavio sto sa šest stolica i sada tamo prima poslovne partnere. Lepo zapale uz kaficu, onako među letnjim gumama, dizalicama i alatom, a auto je izbačen u dvorište, na svež vazduh. Svima lepo.

 7. Ja sam kaže:

  Pitam se .
  Sta rade osobe kojima je profesija da puse? Mislim na degustatore cigara, naravno.
  Cime li se oni zanimaju kada naidje pauza za pusenje a tek su svrsili sa istim?Mislim na cigaru.

  1. Shumsky kaže:

   e oni, bato moj, imaju pauzu za rakijicu
   ;)

   1. Ja sam kaže:

    Da popiju antibiotik?
    Pa logicno.

 8. mi volimo pivo kaže:

  Pivo je mnogo zdravije, ima vitamina b i ne zagađuje okolinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *