Jedan evropski službenik slučajno je otkrio da je u pitanju pesma „Glupost je neuništiva“ legendarnog pank benda Kud Idijoti
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

04. aug. 2016

Puštanjem unazad protestnih nota Hrvatske i Srbije dobija se melodija pesme „Glupost je neuništiva”

BEOGRAD/ZAGREB, 4. avgust 2016, (Njuz) – Jedan evropski službenik došao je do otkrića da, puštene unazad, protestne note koje su prethodnih dana razmenile Hrvatska i Srbija daju melodiju pesme „Glupost je neuništiva“ legendarnog pank benda Kud Idijoti.

On je do ovog zaključka došao dok je, po službenoj dužnosti, analizirao diplomatske aktivnosti na Balkanu i ove note više puta premotavao unazad kako bi pokušao da shvati o čemu se tu stvarno radi.

– Nama te prostestne note deluju kao potpuno besmisleno i bezvredno razmenjivanje poruka koje služe za odvraćanje pažnje javnosti sa drugih životnih tema kao što su životni standard, korupcija, stanje u medijima i uopšte problemi koji muče građane obe države. Niko nije ni sumnjao da se iza svega toga krije neka skrivena poruka, ali sam slučajno otkrio da ove note puštene unazad daju melodiju pesme “Glupost je neuništiva” – kaže ovaj službenik koji nas je zamolio za anonimnost jer se plaši da će i njemu stići neka protestna nota.

– Dok sam ih vrteo unazad shvatio sam da se one nadovezuju jedna na drugu, stvarajući pri tome skladnu melodiju. Posle pretrage po internetu otkrio sam da se radi o pesmi “Glupost je neuništiva” sa istoimenog albuma Kud Idijota. Stvarno nisam znao kakav bih zaključak mogao da izvedem iz svega ovoga, pa sam o svemu obavestio svoje pretpostavljene koji su tu informaciju preneli vladama obe države – ispričao je on.

Ministri inostranih poslova Hrvatske i Srbije, Miro Kovač i Ivica Dačić, kažu da su iznenađeni ovim saznanjem, te su nastavili sa međusobnim optužbama za pokušaj diskreditacije i narušavanje ugleda.

– Srbija se na ovaj način vraća metodama korišćenim 90-ih godina prošlog veka. Hrvatska neće ostati nema na ovakve provokacije i učiniće sve što je u njenoj moći kako bi adekvatno odgovrila na ovaj nasrtaj na njenu državnsot – rekao je, vidno uzbuđeni, Kovač.

Sa druge strane, Dačić tvrdi da iz svega stoji hrvatska vlada.

– Naše službe su istražile ovaj slučaj, utvrdile da su Kud Idijoti hrtvatski bend što nesumnjivo dokazuje ko ovom prilikom pokušava da provocira. Da Srbija i ja kao ministar stojimo iza ovog slučaja, ne bi se čula ova pesma već nešto od Cece, a svi znaju da bi moj izbor bila Halidova “Miljacka” – tvrdi on i priznaje da je preslušao ovu pesmu i da, iz glave, nikako ne može da izbaci njenu melodiju i stihove.

Miloš Nešković muzički producent iz Beograda kaže da je ovo jako čudan slučaj, prilično teško izvodljiv i da iza njega stoji neki muzički genije, a ne odbacuje ni mogućnost da je sve rezultat slučajnosti.

– Interesantan slučaj koji privlači pažnju svakog muzičkog profesionalca. Čuo sam i ranije da su muzičari radili slične stvari, ali nikada za ovako nešto. Ne poznajem nikoga ko bi to mogao da izvede, a, možda zvuči smešno, sve više sam uveren da iza svega stoji neka viša inteligencija koja pokušava da nam pošalje poruku. Pričalo se ranije da eksplozije granata ispaljenih tokom srpsko-hrvatskog rata puštene unazad daju melodiju “Hej Sloveni”, pa mi, s obzirom na okolnosti, “Glupost je neuništiva” izgleda kao logičan nastavak te poruke – kaže Nešković.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Nažalost samo su glupaci neuništivi! Glupost je samo posledica!

 2. Александар Хејтер kaže:

  Mislim da smo se konačno približili EU, kada slušam razmenu diplomatskih poruka Hrvatske i Srbije i stalne pretnje EU nastavkom sankcija prema Rusiji, deluje mi da su naši političari dostigli stepen razvoja pravog briselskog birokrate.

 3. Ja sam kaže:

  Preterujete!
  Sada je novo vreme, novi ljudi vladaju. Nema vise politicra iz devedesetih.
  Davno su izumrle stranke poput SPS, SRS, SDA, HDZ…A i narod u Srbiji se promenio, nije mu do ratovanja. Jedino mu vazno kako vodji da udovolji. Ako treba i zivot ce dati za njega. I ne samo svoj i svoje dece, vec i tudj.
  Jer on to zasluzuje.
  Zasluzuje da vlada Srbijom- do poslednjeg Srbina. Za druge neka se njihovi pobrinu.
  Zivelo Novo groblje, Lesce, Butel, Mirogoj, Bare…

 4. veselo veče kaže:

  Budale! Pa treba da slušaju Vivaldija. Zar nije to lepo pokaz'o čiča Toma, alijas vojvoda Toma, alijas ruski gubernator…Pa on nabaci šajkaću, igra kolo i sluša Vivaldija, bez obzira koje je godišnje doba. A i šljivka bolje radja uz Vivaldija.

 5. sremac kaže:

  Jedan pametan Francuz je rekao ‚‚sa budalama ne raspravljaj, jer oni sa strane što gledaju neće videti razliku‚‚. Ali Franšoa nije dao odgovor šta kad se sretnu dve budale.

 6. mizantropikus kaže:

  Ja bih pomislio da se cuje prizivanje nekog arhaicnog balkanskog demona zeljnog krvi, kad ono nesto jos gore.
  Ljudska glupost

 7. Ministar kaže:

  Znači tamo muziku rade Kud Idijoti, ovde Kud Kompletni Idijoti, a predgrupa su im Nismo Mi Indijanci…

 8. voya montoya kaže:

  Isto kao singlica beogradsko srpskog urbanog sindikalizma,selo fali al u bloku živi,živi Duh olimpijski…Važno je učestvovati u srpskoj Olimpijadi…a kad se vratim,biće i odličja…Odličje za dane sećanja na titoističke domete,koje ćemo uskoro premašiti…Uz zvona i sirene,tradicionalni pozdrav…Mir božji proteran…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *