njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

02. apr. 2014

Puštena u prodaju pasta br. 2 po preporuci Udruženja srpskih stomatologa

Pasta broj 2 i dalje ne može da se meri sa pastom broj 1 po preporuci našeg udruženja

Pasta broj 2 i dalje ne može da se meri sa pastom broj 1 po preporuci našeg udruženja

CELA SRBIJA, 2. april 2014, (Njuz) – Juče je u svim većim prodavnicama širom zemlje počela prodaja paste broj 2 po preporuci Udruženja srpskih stomatologa, javili su svi domaći mediji. Time su, kako napominju iz ovog udruženja, građani konačno posle skoro dvadeset godina suženog izbora, konačno dobili mogućnost da izaberu još jednu pastu za zube.

Iz Udruženja srpskih stomatologa ponosno kažu da su baš oni, pre svih drugih udruženja iz okruženja, prvi na tržište izbacili pastu Calladont Expert, ocenjenu kao drugu najbolju, a koju je specijalno za njih izradio tim stručnjaka iz Instituta za proučavanje pasti i kalcona iz Sremske Kamenice.

– Da raščistim, pasta broj 2 i dalje ne može da se meri sa pastom broj 1 po preporuci našeg udruženja. Pasta broj 1 je i dalje neprikosnovena i građani ne treba da zaborave da je koriste pre jela, posle jela, a, ukoliko osete jak pad ph vrednosti u ustima, i za vreme jela – rekla je Radmila Karakaš, portparolka Udruženja srpskih stomatologa.

– Pasta broj 2 po našoj preporuci napravljena je zbog toga što su se neki korisnici žalili kako ih iritiraju reklame sa porukom kako je pasta broj 1 po našoj preporuci, baš baš najbolja. Kako bismo skinuli sumnju da je tu nešto namešteno, napravili smo pastu broj 2, koja će biti istog kvaliteta i iste cene kao pasta broj 1, ali će omogućiti svim preostalim građanima koji ne koriste pastu broj 1 po našoj preporuci da imaju mogućnost izbora alternativne paste za zube – zaključila je portparolka ovog udruženja i dodala kako se trenutno radi na osmišljavanju reklame koja će u sebi imati neku preporuku o korišćenju, a za sad vodi slogan “ova pasta je druga najbolja pasta po preporuci Udruženja srpskih stomatologa”.Iz Institutu za proučavanje pasti i kalcona iz Sremske Kamenice napominju da je bio pravi izazov za potrebe Udruženja srpskih stomatologa osmisliti i napraviti novu pastu za zube.

– Nije bilo lako napraviti pastu broj 2 po preporuci Udruženja srpskih stomatologa jer je trebalo sačuvati sve superiorne karakteristike paste broj 1, a opet napraviti nešto što će delovati mnogo prisnije običnim ljudima. Nakon višegodišnjeg rada, zaključili smo da je promena imena najbolja solucija – rekao je Goran Radeta, naučnik koji je bio na čelu tima koji je proizveo pastu broj 2 po preporuci svih srpskih stomatologa.

Miroslav Vujović

 1. patrijota bez iskustva kaže:

  Ma ne valja to, bre. Ja sam čuo da je u pripremi srpski patent – Pametna pasta. Nju samo kaneš u usta i ona odaradi svoje. Ne treba da guraš prste, da džaraš sa nekim četakama po ustima, niti da trošiš predivo, dovoljno je da dva tri puta jezikom gore-dole, i – gotova stvar. Ne treba ni da pljuješ po kupatili, niti kroz prozor, pasta je biorazgradiva, dakle može se i jesti i piti, Ma, kakv bre, tamo kaladonat, samo domaće. I, pametno!

 2. deda Dragan kaže:

  Sa pastom br.2 i ako je govna “NAŠ NAROD” je ponovo nasmejana nacija !

 3. mirko kaže:

  I nije tacna fraza da je neko mazno pare a pastu probao nije.
  Kao ni onaj deo da stomatolozi ustvari nepreporucuju pranje zuba , jer ce im se u suprotnom smanjiti obim posla .

 4. Vilenjak kaže:

  Najbolje obožavam onaj deo kada se oseti pad ph, pa se peru i za vreme jela!

 5. mirko kaže:

  A kad ce pasta
  br3 specijalna koja unistava otrove iz zrenjaninskog vododa
  br4 specijalna koja unistava alge iz uzickog vodovoda
  br5…..

 6. perodeformero kaže:

  Nifta nifam rafumeo. Fta fe nam te pafte?

  1. filip kaže:

   Ma to samo da se pfavi pfomet tvgofcima…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *