nazad na vrh

Putari čistili sneg od kuće

Screenshot Nova S
Pogled iz stana jednog od putaraFOTO: Screenshot Nova S

BEOGRAD, 24. mart 2020, (Njuz) – Snežne padavine nisu iznenadile putarska preduzeća, koja su odmah reagovala, angažovala svoje radnike koji su, u skladu sa uputstvima vlade, puteve očistili iz svojih domova.

– Sneg u ovo doba godine nije baš uobičajen, ali smo ga spremno dočekali – kažu u “Beograd putu” – Redovno pratimo vremensku prognozu i svoje aktivnosti prilagođavamo situaciji na terenu. Čim je sneg počeo da pada, naši radnici su krenuli u čišćenje puteva i ulica. Pošto je, zbog korona virusa, na snazi vanredno stanje, naši radnici su čišćenje ulica obavili od kuće. Na ovaj način, ispoštovali smo preporuke nadležnih organa, radnike i građane zaštitili od mogućeg prenošenja virusa – rekli su nam u ovom javnom preduzeću i pozvali nas da se sami uverimo da li su ulice propisno očišćene.

Njuzovi reporteri sa lica mesta potvrđuju ove navode, ističući da sneg nije poremetio saobraćaj u glavnom gradu.

– Na ulicama nema zastoja, saobraćaj se neometano ne odvija u svim pravcima, a vozači su vožnju prilagodili uslovima vanrednog stanja, bar u ovom delu gradu koji mogu da vidim iz kuhinje i dnevne sobe – javlja naš reporter iz Mirijeva – Nema gužvi karakterističnih za ovakve vremenske uslove, a komšije iz zgrade sa kojima sam pričao kažu da je ista situacija i u ulicama koje oni mogu da vide sa svojih prozora. Građani mogu mirno da ostanu kod svojih kuća, bez zebnje da će se zaglaviti negde u saobraćaju – poručio je on.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Sva sreca, zalihe soli su znatno jace od zaliha zlata…!! Mada se Covid 19 ( virus ) upravo gomila na metalnim povrsinama…

  2. sto je pohvalno. obicno ciste iz kafane

  3. Aplauz za sve rupe sistema, i treba da se cuje ,u emisiji vreme sporta i razonode…Subotom…Eeee…

  4. Nisam pametan… ali bolje čiste od kuće nego kada su na licinom mestu….
    Mora da je paranoja…ili kako se zove ono što ima naš precjednik….kućnog saveta!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix