nazad na vrh

Putari čistili sneg od kuće

Screenshot Nova S
Pogled iz stana jednog od putaraFOTO: Screenshot Nova S

BEOGRAD, 24. mart 2020, (Njuz) – Snežne padavine nisu iznenadile putarska preduzeća, koja su odmah reagovala, angažovala svoje radnike koji su, u skladu sa uputstvima vlade, puteve očistili iz svojih domova.

– Sneg u ovo doba godine nije baš uobičajen, ali smo ga spremno dočekali – kažu u “Beograd putu” – Redovno pratimo vremensku prognozu i svoje aktivnosti prilagođavamo situaciji na terenu. Čim je sneg počeo da pada, naši radnici su krenuli u čišćenje puteva i ulica. Pošto je, zbog korona virusa, na snazi vanredno stanje, naši radnici su čišćenje ulica obavili od kuće. Na ovaj način, ispoštovali smo preporuke nadležnih organa, radnike i građane zaštitili od mogućeg prenošenja virusa – rekli su nam u ovom javnom preduzeću i pozvali nas da se sami uverimo da li su ulice propisno očišćene.

Njuzovi reporteri sa lica mesta potvrđuju ove navode, ističući da sneg nije poremetio saobraćaj u glavnom gradu.

– Na ulicama nema zastoja, saobraćaj se neometano ne odvija u svim pravcima, a vozači su vožnju prilagodili uslovima vanrednog stanja, bar u ovom delu gradu koji mogu da vidim iz kuhinje i dnevne sobe – javlja naš reporter iz Mirijeva – Nema gužvi karakterističnih za ovakve vremenske uslove, a komšije iz zgrade sa kojima sam pričao kažu da je ista situacija i u ulicama koje oni mogu da vide sa svojih prozora. Građani mogu mirno da ostanu kod svojih kuća, bez zebnje da će se zaglaviti negde u saobraćaju – poručio je on.

Bojan Savić

  1. Sva sreca, zalihe soli su znatno jace od zaliha zlata…!! Mada se Covid 19 ( virus ) upravo gomila na metalnim povrsinama…

  2. sto je pohvalno. obicno ciste iz kafane

  3. Aplauz za sve rupe sistema, i treba da se cuje ,u emisiji vreme sporta i razonode…Subotom…Eeee…

  4. Nisam pametan… ali bolje čiste od kuće nego kada su na licinom mestu….
    Mora da je paranoja…ili kako se zove ono što ima naš precjednik….kućnog saveta!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix