njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. jul. 2021

Radnici RTS-a evakuisani nakon dojave da je u zgradi neko iz opozicije

BEOGRAD, 19. jul 2021, (Njuz) – Zgrada Radio-televizije Srbije u Takovskoj ulici jutros je potpuno ispražnjena posle anonimne dojave da se unutra nalazi jedan od lidera opozicije.

Kako saznaje Njuz, na licu mesta ubrzo su stigle jake policijske snage, a detaljnim pregledom prostorija utvrđeno je da je dojava lažna.

– Pripremali smo se za snimanje emisije kada je obezbeđenje uletelo u studio i naredilo da hitno napustimo zgradu. Bili su vidno uzbuđeni, požurivali nas pri izlasku i odmah je bilo jasno da se radi o nečem ozbiljnom – priča Zoran Stanojević voditelj i urednik na RTS-u.

– Dosta kolega je već bilo napolju. Šetkali su okolo pokušavajući da saznaju o čemu se radi. Protivdiverzantska policijska ekipa je ubrzo stigla i ušla u zgradu. „Je l’ bomba, je l’ bomba?“ vikao je neko od kolega, a onda je usledio pravi šok kada nam je radnik obezbeđenja rekao: „Izgleda da je neko iz opozicije unutra“ – potreseno prepričava on jutrošnju dramu – Čim smo saznali šta je u pitanju, udaljili smo se na bezbednu udaljenost od zgrade. Video sam strah i uznemirenost na licima zaposlenih. Mi stariji i iskusniji smo umirivali mlađe koji su počinjali da paniče jer se nikad nisu susreli sa nečim ovakvim. Na kraju se sve završilo bez ozbiljnijih posledica. Najosetljivije kolege smo poslali kući da se malo oporave od stresa i već za par dana ih očekujem ponovo na poslu.

Ministar policije Aleksandar Vulin je pohvalio reakciju zaposlenih na RTS-u i poručio da će sprečiti slične incidente u budućnosti.

– Policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja i očekujemo da će počinilac ubrzo biti otkriven i priveden pravdi. Novinari moraju biti potpuno zaštićeni od ovakvih bezobzirnih pretnji dok obavljaju svoj posao – jasan je Vulin – Policija ovim putem zahvaljuje radnicima RTS-a na pravovremenoj rekaciji i saradnji sa policijskim službenicima. Na prvi pogled ceo slučaj izgleda kao nečija neslana šala, ali svaka pretnja se mora ozbiljno shvatiti. Možda se danas radilo o lažnoj uzbuni, ali koliko sutra može se desiti da neko od opozicje stvarno uđe na RTS, a posledice u tom slučaju mogu biti tragične – poručio je ministar.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *