njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

13. dec. 2013

Radomir Antić otvara akademiju za raskidanje trenerskih ugovora

Antić smatra da je za trenera najvažnije da dobije obeštećenje dovoljno za višegodišnji odmor

BEOGRAD, 13. decembar 2013, (Njuz) – Proslavljeni srpski fudbalski stručnjak Radomir Antić otvorio je danas u Beogradu akademiju za uspešno raskidanje trenerskih ugovora.

Pred prepunim amfiteatrom Fakulteta za fizičku kulturu nekadašnji strateg Barselone, Reala i Atletika iz Madrida otkrio je mladim polaznicima tajne uspešnog raskidanja trenerskog ugovora.

– Za uspešnog trenera pojednako je važno da uspešno raskine ugovor kao i da ga potpiše. Na primer, kada sam ja postao selektor fudbalske reprezentacije Srbije svi su tvrdili da je to kruna moje karijere, međutim ispostavio se da je najbolji deo tog posla bio kad sam za raskid ugovora dobio dva miliona evra. Slična situacija ponovila nedavno kada sam u Kini potpisao ugovor sa Šangdongom, svi su mi čestitali i govorili da je Kina obećana zemlja za rad, a ja sam dokazao da i tamo trener može da profitira tek kada dobije otkaz – rekao je Antić, dodajući da je za raskid ugovora sa kineskim prvoligašem takođe dobio dva miliona evra.

Polaznicima svoje akademije Antić je objasnio da su za svaki uspešan raskid ugovora potrebne kvalitetne pripreme i poznavanje fudbalske taktike.

– Prošlo je vreme trenerskih dinosaurusa poput Aleksa Fergusona ili Arsena Vengera, moderna fudbalska igra podrazumeva trenera koji će za kratko vreme uspeti da izvuče maksimum iz kluba koji trenira. Najvažnije je da njegov ugovor ne zavisi od njegovih rezultata, kao i da visina obeštećenja bude dovoljna za trenerov višegodišnji spokojan odmor, na primer na Zlatiboru – rekao je Antić.

Prvom času na Antićevoj akademiji prisustvovali su treneri Crvene zvezde i Partizana Slaviša Stojanović i Vuk Rašović, koji su sve vreme hvatali beleške.

Kako saznajemo, na drugom času Antić je svojim učenicima predstaviti model ugovora po kome će klubovi trenerima isplaćivati obeštećenje u slučaju da uopšte ne žele da ih angažuju. Takva vrsta ugovora ne samo što će biti potpuna novina u fudbalskom svetu, već će i finansijski obezbediti na hiljade nezaposlenih trenera.

Bojan Ljubenović

Bane Grković

 1. aleksandar kaže:

  obeštećenje u slučaju da uopšte ne žele da ih angažuju?

  sklonite clanak, dok se politicari nisu setili da uvedu zakon!

 2. Ja sam kaže:

  Ona moja bivsa, izgleda kao da je vec zavrsila ovu akademiju!

 3. Misantropicus kaže:

  Antic je trenerski Bosman.
  Prijamni ispit je uvaljivanje Chelse-u, i raskidanje da bi se dobra kinta uzela od Abramovicha.

 4. Tagore kaže:

  Da Bog da da svi kilavi futbaleri i drugi sportivni licemeri u mozgu karani budu!

  11. februara 1945. na Konferenciji u Jalti dogovorili smo se o podeli državnih granica, sačuvali San Marino, Monako, Andoru, Luksembug, Lištenštajn i Zwaziland – da naši bogataši ne pate od ratnih dugova i ratnih zločina, kao da Adolf nije mogao za pet minuta da osvoji navedena bogataška mesta.

  Ko je slomio trajne granice i ekonomiju sveta, decu i ljude? Čija su gladna deca Srbije? Čije majke rađaju kriminalce u Srbiji bez granica? Koliko može ratovanjem da se zaradi? Ko plaća netaknute Arkanove sefove već 14 godina u Komercijalnoj banci?
  http://www.blic.rs/data/images/2013-12-11/411086_ceca-i-arkan03rasfoto-emil-conkic_ff.jpg

  (Moj jedini ”safe” na Cayman Islands me košta preko preko US$3.000 godišnje.)
  ”The Great Smog or Big Smoke” je ovih dana osvojio London, Paris, celi region ”Rhône-Alpes” do visokih planina, kao i moje selo. Naša gladna deca umiru bez kiseonika i nama je zabranjeno da dišemo, a u vama se naučno-sportivna kita diže !!!

 5. macak kaže:

  Au, vas dvojica i niste nesto briljirali iz srpskog, cini mi se?

 6. VN kaže:

  Auh, kakav komentar Tagore. Nije dobro kada se preskače terapija!!!

 7. Lespa kaže:

  Auuuu, koje je ovo ludilo.
  Ja mislio da će da me članak nasmeje, kad ono komentari još bolji :)

  Svaka čast momci. Samo napred ;)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *