Haradinaj je već neko vreme prihvatljiv Albanac za Srbiju
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

17. apr. 2018

Ramuš Haradinaj postaje novi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

BEOGRAD/PRIŠTINA, 17. april 2018, (Njuz) – Kosovski premijer Ramuš Haradinaj predložen je za novog direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, gde će zameniti Marka Đurića, saznaje Njuz.

Izbor Haradinaja za ovu važnu poziciju logičan je korak nakon što je je Srpska lista na Kosovu ušla u vladu sa njegovom strankom Alijansa za budućnost Kosova, kao i posle njegovog gostovanja u emisiji “Ćirilica” Milomira Marića.

– Bilo je predloga da Haradinaj dobije i neku visoku poziciju u Vladi Srbije, ali je ocenjeno da ipak još nije vreme za to i da treba da se ide postepeno. Mesto direktora Kancelarije za KiM  je idealno jer ko bolje od Haradinaja poznaje prilike na Kosovu i život tamošnjih Srba? Marko Đurić sigurno ne – izjavio je za Njuz izvor iz Vlade Srbije koji je insistirao na anonimnosti.

Prema njegovim rečima, Haradinaj je već neko vreme “naš” odnosno “prihvatljiv” Albanac. Na pitanje zašto je onda još uvek na srpskoj poternici, sagovornik Njuza kaže da je to formalnost.

– Ne moramo se hvatati za baš svaku birokratsku ili formalno-pravnu sitnicu. Albanci su se nedavno bavili formalnostima oko ulaska Marka Đurića na Kosovo i pogledajte šta se desilo: Marko Đurić se danima nije skidao sa televizije – naveo je naš izvor.

Haradinaj je, kako nezvanično saznajemo, već spreman za preuzimanje funkcije, a jedna od prvih inicijativa koje je predložio jeste da se uvede železnička linija od Beograda do Kosovske Mitrovice, na kojoj bi saobraćao voz sa natpisom “Kosovo republika, Srbija je isto super!”.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Što da ne? Čovek poznaje Srbe u dušu a i u organe.
  Osim toga RAMUŠ je srpsko ime-kada se cita otpozadi-Šumar.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Štampa u Srbiji baš mora da huška. Pa i vi!? Pa da li vam je palo na pamet šta bi se desilo da ovog novog direktora srpski policajci, uvezanog, vode ulicama Prištine? Djurić je za to mnogo bolji!

 3. voya montoya kaže:

  E vala, i on redovno prati stampu iz nase juzne pokrajine…Redovno cita…kao i ovaj sto ne zna albanski,ali Cita…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *