njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

05. jul. 2018

REAGOVANJE: Ana Brnabić – Ovih godinu dana mi je proletelo kao da nisam ni bila premijer

Poštovani građani,

kada sam preuzela ovu vladu mogla sam sve da očekujem – i da će biti naporno, i da ću imati puno posla, i da neću znati gde mi je glava od silnih obaveza. Ono što ni u najluđim snovima nisam mogla da zamislim jeste to da će posao premijera ići toliko lako, bez prepreka, dilema, da sada samo mogu da kažem – prvih godinu dana mi je toliko brzo proletelo da se osećam kao da uopšte nisam ni bila premijer!

Sve što sam do sada radila u životu mi je, moram priznati, bilo neizmerno teže nego uloga predsednice Vlade Republike Srbije. Čini mi se da je sve ovo jedna toliko uigrana mašinerija da ja ovde i nemam neku posebnu ulogu. Možda kao neki supervizor recimo? Mada i to je teška reč. Više se osećam kao neki posmatrač toka istorije, svedok jednog vremena, da, često i kao nemi svedok! Kao da me sve vreme neka nevidljiva ruka vodi i bez greške, bez umora, bez straha i pauze za wc pokazuje šta treba da radim!

Da li je to proviđenje – ne znam, jer ipak skromnost mi brani da sebe svrstavam u ljude koji su po nečemu posebni. Ono što je sigurno jeste da se radujem narednim godinama i dočekujem ih sa ogromnim olakšanjem i bez stresa, sada kada znam da ovaj posao ne iziskuje preveliki napor. Potrebno je samo imati talenta da, ponekad u životu, saslušaš umesto da srljaš, delegiraš umesto da preuzmeš sve na sebe, i generalno pustiš da te posao , pa i život, sam nosi. To su ujedno i saveti koje bih dala i građanima koji žele da izbegnu stres, preopterećenje i nervozu na svojim poslovima, pa i životima.  Živela Srbija!

A.B. Beograd,
5. jul 2018.

 1. Ja sam kaže:

  A sve je pocelo kada je vucic nosio onog decaka kroz smetove Feketica.
  Taj decak je bio Ana.

 2. Mickey kaže:

  @Ja Sam

  KRALJU!!!

 3. voya montoya kaže:

  Ajme Ane-pusti fikus grane…!!! Velelepno je odmenila Predsednika,koji nas je malo smorio expozeima i izlaganjima,upucenim javnosti…No prvenstvo se nastavlja ,vec za dva-tri dana,das odmore referendumski navijaci orlova…

 4. Danilo kaže:

  Sve, sve, al da svoje sexualno opredeljenje, stavi iznad Srbije i naroda…istupajuci kao “pojedinac sa svojim stavovima” a ne ” prva med’ jednakima”, dosta govori o proslosti..buducnosti

 5. Djoka kaže:

  Daj otkaz, dosta si se prolupavala

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *