njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. jul. 2018

REAGOVANJE – Kokeza: Lako je Hrvatskoj da dođe do finala kad nije smenila selektora pre Mundijala

Poštovani prijatelji i ljubitelji fudbala,
ovih dana dosta slušam o najvećem uspehu hrvatskog fudbala u istoriji, do mene stižu i komentari kako Srbija to nikad neće uspeti, pa imam potrebu da objasnim nekoliko stvari.

Lako je Hrvatskoj da dođe do finala Mundijala kada nisu smenili selektora Zlatka Dalića koji ih spasao u poslednjoj utakmici u grupi i sjajno vodio u mečevima u baražu. Ljudi moji, pa gde bi nama bio kraj da nam je ostao na čelu selektor Muslin, koji je Srbiji, u ni malo lakoj grupi, obezbedio prvo mesto.

Zato, pre nego što se budete divili hrvatskoj igri i njihovim rezultatima, obavezno se setite da smo na istom tom mestu vrlo lako sada mogli da budemo mi, samo da su ovi gore imali više sluha da zadrže selektora koji je dobro radio svoj posao.

Ali eto, živimo u takvoj zemlji gde sve sve prašta osim uspeha i gde mediokriteti istiskuju stručnjake, no ne zaboravite šta je sve moglo da se desi da nije bilo tako. Da je ostao Muslin, skoro sigurno bismo sačuvali vođstvo protiv Švajcarske. Nema šanse da bi jedan tako iskusan stručnjak dozvolio ono srljanje na kraju, tako da bismo onda išli na Šveđane u osmini finala. Njih bismo, naravno, dobili sa Muslinom na čelu, a posle njih bismo igrali sa Englezima u četvrtfinalu. Videli ste juče, nisu neka posebno jaka ekipa i Srbija bi, sa iskusnim stručnjakom poput Muslina, sigurno sa njima izašla na kraj. Onda bismo se ukrstili sa Hrvatima koji od nas imaju komplekse u svim sportovima i Eurosongu, i dame i gospodo, sada bismo čekali finale Srbija – Francuska.

Kao što znate, u fudbalu je pored svog znanja i umeća, neophono imati i dozu sreće, koju mi smenom dobrog selektora očigledno nismo imali. Ostaje nam samo da nastavimo da verujemo u sebe i nadamo se da će smene nekih budućih selektora koji nam donesu neke uspehe, biti dobre. A što se finala tiče, znajte da bi Srbija, da nije smenila iskusnog selektora koji je dobro radio svoj posao, savladala i Francuze, što će reći da nam je prva titula svetskih šampiona izmakla bukvalno zbog jednog trenutka nepažnje. Ali, to je sport, delić sekunde sve prelomi.

Vaš,

S.K.

 1. Zlatibor kaže:

  Ahahahah vrh :D, pa džoistikom da ih upravljaju i najbolji Srpski igrači PES-a, ne bismo mogli da dođemo do finala, ma kojeg crnog finala, ma do osmine :).

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Srpske fudbalere predsednik pozove u rezidenciju, pre takmičenja, i održi im idejnopolitički čas uz taktičko strateška tumačenja koga i kako da ,,tuku” na mundijalu. Hrvatskim fudbalerima ode predsednica, u svlačionicu, posle dva sata nadljudske borbe i oni igraju sledeću utakmicu ko da su tek počeli takmičenje. Tu treba tražiti razloge. Šuker, Kokeza – to nije ni važno ni značajno. A tek Muslin…..

 3. zeks kaže:

  Kako čujem FSS se odlučio na korenite promene kako bi naša reprezentacija doživela renesansu – ubuduće će se fubalska reprezentacija Srbije zvati nogometna reprezentacija Srbije!

 4. o0 kaže:

  Voleo bih da je Srbija pobedila na SP samo iz jednog razloga: da vidim kako Vucic placa 10 miliona fudbalerima. Inace mi se jebe za fudbal.

 5. Радојица kaže:

  Крив је Муслин. Зашто је пристао да га смене!

 6. scoby kaže:

  Tko je bio Rvacki Mali Stanoje?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *