njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. okt. 2015

REAGOVANJE – Siniša Mali: Hej ljudi, hajde da ponovo pričamo o tome kako sam plagirao doktorat

Poštovani građani, zamolio bih vas najpre da pažljivo pročitate ovaj tekst i da pokušate za to vreme da ne obraćate pažnju ni na šta drugo. Sada, kada imam vašu nepodeljenu pažnju, barem se nadam, da pređemo na stvar. I dalje me pratite? Odlično. Fokusirajte se samo na ovo što vam pričam i ni na šta drugo. Baš ništa drugo. Ok. Evo ovako.

U poslednjih nekoliko nedelja sam stekao utisak da se u javnosti plasiraju neke teme koje sasvim nepravedno potiskuju u drugi plan događaj preko kojeg smo svi zajedno prešli nekako previše olako. Neću sad nabrajati na šta konkretno mislim, da ne bismo odlutali sa ove teme, to je nešto što nikako ne bih voleo.

Dakle, govorim o tvrdnji da sam plagirao svoju doktorsku disertaciju, aferi koje kao da se niko više i ne seća. Sa velikim žaljenjem moram da primetim da je kolektivno pamćenje u ovoj zemlji izgleda toliko kratko da čak ni jedna tako velika afera, a svi ćemo se složiti da navodno plagiranje doktorata definitivno nije mala stvar, dođe i prođe, a da niko ne snosni nikakve posledice, niti će bilo ko od učesnika snositi odgovornost, a pogotovo ne ja. Jer, razmislite, ali ne van ove teme, teme mog plagiranog doktorata – ima li nešto što je veći skandal od toga? U stvari, ne, pogrešno sam postavio ovo pitanje. Razmislite da li možemo da krenemo napred pre nego što rešimo ovako jednu problematičnu stavku u biografiji jednog državnog službenika? Naravno da ne možemo. I zato hajde ponovo da pričamo o tome, i da konačno dođemo do rešenja tog problema, da bismo posle mogli da rešavamo i ostale probleme u zemlji.

Na kraju krajeva, zar to nije i interesantna tema ako ništa drugo – čak, rekao bih i najinteresantnija od svih ostalih mogućih tema… hej, stanite, kuda idete, nisam završio… ok, ali obećajte mi da ćete danas razmišljati samo o ovoj temi i ni o čemu drugom. Molim vas?

Vaš
S.M.

 1. Рубљов kaže:

  Јао, сад сам се фокусирао, ти си онај мали што је хохштаплерисао у агенцији за приватизацију, ти си онај мали што државне новце, државну земљу, државне фабрике, главни град државе водиш као своје и своје породице, ти ли си онај мали што је раздевичио морал и поштење на девичанским острвима користећи офшор компаније, лажне рачуне, покраден и опран новац као контрацептивно средство, ти ли си онај што је приобаље Београда поклонио црним арпима заједно са билмезом пицоустим, што продаје маглу Београда на води, ти ли си онај чији је брат тукао жандармерију, ти ли си онај што има своју приватну комуналну полицију, ти ли си онај брабоњак што заједно са другим весић – брабоњком к'о прапорац звони на студиу “б”, као нешто причате…не сећам се, па кад си ти плагирао докторат? Не могу да верујем, ти канда, лажеш синиша?

  1. scoby kaže:

   Drugim recima, Mali je simbol nase propale tranzicije, i kao takvom bi mu trebalo podici spomenik (u Albaniji), ili da ga Grobar dekorise prigodnim odlikovanjem.

 2. haha kaže:

  Ovo nije smesno, a nije ni vest u ogledalu :(

  Ja se kao pravi akademski gradjan osecam veoma uvredjeno, sto su priznali stoci kupljene diplome.

  A sto se tice lopovluka – prava vest ce biti kad nadju nekog postenog politicara, a sve ostale potrpaju u buvare, i zaplene im svu imovinu.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa onda kazu – Srbija zaostala! Pa jeste za one bez stanova (bar24) za one bez fabrika (bar sa 3 dimnjaka) za one koji ne znaju da trguju ,,off shore” za one koji ne znaju da prodaju sa makete. Eto ima i onih drugih koji sve to imaju i sve to znaju. Al pokupili znanje drugih. To je izgleda preduslov. Zaista je ovo mali, al u stvari veliki doktor!

 4. Pulicer kaže:

  Ma ne! Bolje bi bilo da pričamo kako je u trećem osnovne drugu iz razreda na času likovnog ukrao flomastere, da bi istima jednog dana crtao Beograd na vodi.

 5. kralj milutin kaže:

  mansarda,MALI ,stan,tendercic,stanovi,tendercine,milioni…divergentni niz za svaku pohvalu.

 6. vitez kaže:

  Što bi rekao Bosan, zajban Mali jebo sliku svoju.

 7. Toma kaže:

  I ja i ja, molim vas. Na moju diplomu ste zaboravili

 8. voya montoya kaže:

  U Pekingu,gde je mali Mali trenutno,takve veličine streljaju na stadionu…Sreća da je ovo sa malim,kod nas izolovan slučaj…

 9. deda Dragan kaže:

  Floskulirao (po Babiću) sam se i nemoj da paničiš, nigde ja ne idem dok ti ne ZAVRŠIŠ …!

 10. scoby kaže:

  Saricev konsiljere bi sad najvise voleo da vrati pricu na pocetak. Detalji iz njegove poslovne karijere isplivavaju kao one hladnjace sa lesevima iz Dunava. Ili, kako bi nam porucio preposteni Dragi Veliki Vodja, glupaci jedni, vi ne znate sta je to “biznis”!

 11. Rasko kaže:

  Sredio covek u medjuvremenu sve propuste koje su plagijatori napravili sa njegovom diplomom pa je sad u fazonu: “Hajde sad proverite da li sam plagirao doktorat!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *