Novinari spremni da daju lični primer
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

22. sep. 2016

Redakcije Kurira i Informera se prijavile da u slučaju rata budu u prvim borbenim redovima

BEOGRAD, 22. septembar 2016, (Njuz) – Komletne redakcije dnevnih listova Kurir i Informer, pirjavile su se danas u dobrovoljce u prvim borbenim redovima, ukoliko dođe do novog rata na prostorima bivše Jugoslavije, saznaje Njuz.

Ovu odluku su doneli ne bi li pred svojim čitaocima opravdali tekstove koje su objavljivali u poslednje vreme.

– Delovali bismo neozbiljno ako bismo naše čitaoce huškali na rat, a ako sutra do njega i dođe, nastavili da se ponašamo kao da u njemu nemamo nikakvog udela. Izgledalo bi kao da smo potpirivali mržnju samo zbog nešto većeg tiraža. Zato se kompletna redakcija danas prijavila za dobrovoljce i to ne bilo kakve dobrovoljce, već dobrovoljce koji će se nalaziti u prvim borbenim redovima – izjavio je urednik Kurira Ratko Femić.

Njegov kolega iz Informera Dragan J. Vučićević izjavio je da svi dobrovoljci za novi rat u Bosni, Hrvartskoj ili nekoj trećoj zemlji u regionu, mogu da se prijave u redakciji Informera.

– Svi oni će momentalno biti zaposleni kao novinari, koji će se u slučaju novog rata biti prebačeni na prve borbene linije. Ako bilo ko kome se ratuje misli da ne zna ništa o novinarstvu i da ne bi mogao da se snađe u našoj redakciji, neka se ne brine, sve se to nauči za dva-tri minuta – rekao je Vučićević, koji je rekao da će redakcija njegovog lista napraviti haos ako dođe do rata.

Kako nezvanično saznajemo i redakcija Srpskog Telegrafa takođe razmatra ovu opciju, a svoje pratioce na društvenim mrežama narednih dana planira da obraduje deljenjem najlepših motivacionih poruka o ratu.

Marko Dražić

 1. Ja sam kaže:

  A pink će ovaj rijaliti prenositi 25 sati dnevno, na svih 1329 programa.
  Umesto Amidžica angažovace vučića.

  1. Ja sam kaže:

   Snimci streljanja nevojnika bice emitovani u terminima decijih emisija, a direktna javljanja sa dna masovnih grobnica izmedju dve pesme pinkovih zvezda.

  2. haha kaže:

   Sta? Zar Vucic ne radi na pinku? Pored ostalih zaduzenja za informer, RTS i sve ostale…

  3. Prilikom NATO agresije 1999. godine, nisam dobio poziv, već sam ja našao moju ratnu jedinicu na položaju i svih 78 dana, bio kraj topa. I SADA SE DOBROVOLJNO JAVLJAM, REDAKCIJI INFORMERA ZA EVENTUALNI NOVI RAT, I DA DA ME PRIME DA RADIM U REDAKCIJI DO POČETKA EVENTUALNOG NOVOG RATA.
   Sada sam nezaposlen, “tehnološki višak” i kao naknadu od Nacionalne službe za zapošljavanje primam mesečno 14.000 dinara i to 12 meseci. Šest meseci sam nezaposlen, znači još 6 meseci imam pravo na naknadu. Posle, ko preživi, pričaće.
   Konkurisao sam za IZBOR U VANREDNOG PROFESORA SA PUNIM RADNIM VREMENOM NA PRIRODNO-MATEMATIČKOM FAKULTETU U NIŠU na Departmanu za GEOGRAFIJU, za užu naučnu oblast EKONOMIJA. Predsednik Komisije za pisanje Izveštaja o izboru prof. dr Vidosav Stefanović, mi je rekao da je degutantno da prime mene sa 60 godina, a da ne prime nekog mlađeg.
   MOLIM VAS, SPREMAN SAM DA VAM DOSTAVIM SVU DOKUMENTACIJU ZA POSAO, DIPLOMU DOKTORA EKONOMSKIH NAUKA ITD. O MENI MOŽETE SAZNATI SVE NA PRIJAVLJENOM BLOGU https://ivicastojanovic.wordpress.com/ . AKO VAS INTERESUJE CELOKUPNA PRIČA O MOJIM “DEGUTANTNIM” 60 GODINA ŽIVOTA, SPREMAN SAM DA DOSTAVIM DOKAZE. MOJE IME I PREZIME E-MAIL I BLOG MOŽETE DA OBJAVITE.
   S poštovanjem,
   Ivica Stojanović

 2. Gradjanin kaže:

  Ovi naši političari mogu da ratuju viljuškama i noževima jer su oružje odavno pretopili u topionicama.
  I uvek kada se “ljuljaju” na vlasti traže neprijatelje u inostranstvu, ili prave “izbore”.

  1. milan (nisam odavde) kaže:

   Jesil ,,zardjale kašike” namerno izostavijo ili misliš da ništa nije preostalo od prošlog rata?!

 3. Milis kaže:

  Bravo kreteni!!!

 4. Dragan kaže:

  Mogli ste i “Blic” staviti.

 5. Emkic mujo kaže:

  Postovani Marko,
  Ako je bas tolika zelja za Raom “Kurir-a i Informer-a” NEKA ONI MEDJUSOBNO RATUJU U SVOJIM KUCAMA.
  Bolje bi im bilo da sire ljubav umjesto mrznje, ne samo u BiH nego svugdje u svijetu.
  MI CEMO I MI MORAMO U BiH ZIVJETI JEDNI SA DRUGIMA KAO I STO SMO VEC VIJEKOVIMA ZIVJELI SKUPA.
  Ps: RATNE OPCIJE ODGOVARAJU SAMO NAZALOST VELIKOJ VECINI POLITICKIH FUKARA I LOPOVAKOJI NISU PRAVNO IMALI U POSJEDU NI KOKOS NI JAJE A STO SAD IMAJU I NA KOJI NACIN SU STEKLI??? PISITE ISTINE O NJIMA POLITICARIMA KOJIH JE PREKO 90% NA PODRUCJU BIVSE NAM JUGOSLAVIJE. ONIMA OD 10% SE IZVINJAVAM.

 6. Zoin Mihailo kaže:

  Novosti u sutrašnjeg broju objavljuju ko će prvi opaliti metak u ratu koji će možda početi a možda i neće.

 7. nada kaže:

  Nemaju oni ni par minuta skolovanja, a neverovatni su talenti za uznemiravanje gradjana.Mozda su rodjeni takvi talenti.

 8. Izvinite, do kada će moj komentar biti na čekanju?
  Ivica Stojanović

 9. peric kaže:

  Ove jedinice treba da dobiju propisan zvucan naziv. N primer: Gurkhe iz Drvne ili Birotehnicke skole.

 10. Ime (obavezno) kaže:

  Prica se da ce redakcije iz Jutarnjeg i Vecernjeg iz Hrvatske biti zvanicni moderatori takvih jedinica zbog dugogodisnjeg iskustva i “glede” gajenja zapdnjackog i demokratskog medju zaracinim stranama!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *