Mesto na Staroj planini na kom je nekada tekla reka, sve dok se nije preselila u Nemačku
njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

29. aug. 2018

Reke Stare planine odlučile da potraže posao u Nemačkoj

CELA NEMAČKA, 29. avgust 2018, (Njuz) – Nakon što nisu uspele da u Srbiji pronađu posao u struci, reke Stare planine spakovale su kofere i rešile da bolji život potraže u Nemačkoj, saznaje Njuz.

Pouzdani planinski izvori sa lica mesta javljaju da je rekama „dozlogrdilo da ih tretiraju kao reke drugog reda“ i da će možda „u Nemačkoj znati da cene njihov doprinos društvu a da će od svog posla moći dostojanstveno da teku.“

– Poštena reka ovde danas nema šta da traži. Ne samo da nas ne cene nego nas teraju da pravimo struju, a to, podsetiću vas, nije naš posao, kaže za Njuz Rudinska reka koja je nedavno izgubila nasušno korito. – Ja idem za Nemačku na bauštelu pa šta bude. Kad se malo ustalim onda će preko programa spajanje pritoka doći i moja porodica, zaključuje ona ogorčeno.

Stručnjaci se slažu da posla za reke ovde više nema.

– Šteta je velika po našu ekonomiju jer nas napuštaju školovane, brze i dobro ukorićene reke. Nemačka ili neka druga zapadna zemlja će dobiti ove već gotove reke i potočiće potpuno na gotovo, kaže za Njuz dr Nedeljko Urošević, stručnjak za meandriranje i izviranje.

Kako se nezvanično saznaje, ukoliko se branama ne stane na put ovom problemu, Srbiji preti najveći odliv tokova u njenoj istoriji.

Viktor Marković

  1. Aleksandar kaže:

    Bravo. Samo tako.

  2. Strani Placenik kaže:

    Cudno kako Dunav koji izvire u Deutschland ima jos potrebu da tece ka Srbiji. Po logici trebalo bi da se vrati korenima i svom izvornom poreklu.
    Mada se nikada ne zna, moguce da su ga privukla Vuciceva obecanja o liderui u regionu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *