REM želi da zaštiti najmlađe gledaoce od Sarape
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

13. mar. 2018

REM naredio Pinku da Sarapu sme da prikazuje samo posle 23 h

BEOGRAD, 13. mart 2018, (Njuz) – Regulatorno telo za elektronske medije zabranilo je danas televiziji Pink da prikazuje Predraga Sarapu pre 23 časa.

REM je ovu odluku doneo na vanrednoj sednici, a u obrazloženju zabrane navodi se da je emitovanje bilo kakvog sadržaja sa Sarapom neprikladno za mlađe od 16 godina.

– Smatram da pod hitno moramo da zaštitimo sve gledaoce od neprimerenih sadržaja poput Sarape. Analize su pokazale da se njegovim prikazivanjem od ranog jutra promovišu seksistički i mizogini stavovi koji mogu imati poguban uticaj na omladinu. Zabranu smo doneli kako bismo sprečili da se grozne stvari, poput ove, emituju u vreme kada maloletnici gledaju televiziju – rekao je generalni sekretar REM-a Nenad Janković.

Predrag Sarapa je izjavio da je neprijatno iznenađen ovom zabranom i da mu nije jasno šta je njen uzrok.

– Od mog prvog radnog dana na Pinku ja sam se ponašao u skladu sa normama koje su uobičajene za ovu televiziju i ne vidim čime sam to sada izazvao ovakvu reakciju REM-a. Nikada u karijeri nisam imao seksističke ispade i smatram da je moje ponašanje pogrešno protumačeno. Ali ako je već tako odlučeno ostaje mi samo da se nadam da će mi ovu odluku uručiti neka devojka sa dekolteom i da će tom prilikom istaći sve svoje argumente u korist zabrane, jer bih baš voleo da ih vidim. Naravno, što se mene tiče, kroz te argumente mogu da prođem i u tim novim, kasnijim terminima – dodao je on.

Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, nije želeo da komentariše odluku REM-a već je samo kratko najavio da će sve što ima da kaže o ovom slučaju saopštiti u svom novom otvorenom pismu.

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Eto kakva je Srbija. Ako čovek traži malo dekoltea-zabrane mu nastup, a ako se dere, viče i potpuno ne poštuje voditelje i ostale u studiju – svi termini koje poželi su njegovi!

  1. PeraBgd kaže:

   Vidi se da nisi odavle…

 2. voya montoya kaže:

  Srbija kod Sarape,gleda srpske satrape…anal-liticke satrape…!!!

 3. Tijana kaže:

  Taj Pink bi ceo mogao da se ugasi, šta nam se sve emituje čude se još ljudi kakva nam je država i gde nam deca idu. Pa kakava država takav i program a takvi i ljudi…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *