njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. aug. 2012

Restoran iz kog su izbačeni Srbi zatvoren jer nema dozvolu neophodnu za izbacivanje Srba

Vlasnik izjavio da je pre 2 meseca podneo svu dokumentaciju potrebnu za dozvolu

NJEGUŠI, 1. avgust 2012, (Njuz) – Turistička inspekcija Crne Gore zatvorila je juče etno selo “Kadmi”, vlasnika Mila Kadije, jer je iz svog restorana izbacio Srbe iako za to nema potrebnu dozvolu.

Prema navodima Turističke organizacije, Kadija je gostima rekao da ne služi Srbe, za šta mu je neophodna odgovarajuća dokumentacija koju ne posedije, zbog čega je primenjena represivna mera zatvaranja objekta.

Kadija je najavio da će se žaliti na odluku inspekcije jer je, kako kaže, još pre dva meseca podneo zahtev za dobijenje dozvole za izbacivanje Srba iz restorana i širenje nacionalne netrpeljivosti, ali još uvek nije dobio odgovor nadležnih institucija. On navodi da je skupio svu potrebnu dokumentaciju za dobijanje te dozvole i da mu je rečeno da je njeno dobijanje puka formalnost.

– Nije tačno da sam Srbe izbacio, već su oni sami napustili njegov restoran nakon što im je rekao „Marš napolje!“ – izjavio je Kadija i dodao da on protiv Srba nema ništa lično i kao dokaz naveo činjenicu da u njegovom restoranu rade Srbi koji trpe šikaniranje istog intenziteta kao i osoblje iz Crne Gore.

– Nadam se da će situacija za koji dan malo smiriti i da će mi biti vraćena dozvola za rad, čak I u slučaju da do tada ne dobijem dozvolu za izbacivanje Srba – izjavio je ovaj ugostitelj.

Milo Kadija se požalio mu danima stižu preteće SMS poruke i da to niko ne osuđuje, a njega svi napadaju samo zato što u njegovom restoranu „nema i nikada neće biti hrane za Srbe samo zbog toga što su Srbi a ne zbog toga što ih on nešto specijalno mrzi“.

Soko Sokolović

 1. Pro Igrac kaže:

  Fali ti jedan papir!

 2. ariela kaže:

  Garantujem da nema ni “protivpozarnu zastitu”…pa sta se ceka onda?

  1. stroks kaže:

   Ima on protivpozarnu zastitu, da je nema pustio bi on sve Srbe u paketu unutra.

   Nije mi jasno sto on treba da hrani Srbe, kada im je ionako dozvoljeno da prenesu do 2 kesice kikirikija preko granice, kada krenu na more, a ako imaju “veze” kod carinika i vise.

 3. Kum Spasoje kaže:

  Čovek je potpuno u pravu.
  To što birokratija kasni ne može da bude razlog da se Srbi ne izbacuju.

 4. Mingia Negro kaže:

  Што је најгоре, граница између сатире и реалности је претанка.

  1. mamamimi kaže:

   Jeste, u pravu si. Satresmo se od naše realnosti.

 5. Gagi kaže:

  Birokratija je kriva za sve, ne daju malim privrednicima da žive!
  Pod hitno provesti giljotinu propisa da svi mogu bez traženja posebne dozvole da izbacuju Srbe!

 6. himalajac kaže:

  inace,originalni naziv etno sela je “kadmi dodjes ti, ali ne i vi srbi”, tako da ranije nije bilo nikakvih neprijatnosi ili omaski.
  marketing etno sela je smatrao da nije dobro imti dugacak naziv, tako da je ostalo samo :”kadmi”, i otuda nesporazumi.

 7. bik koji sjedi kaže:

  u regionu takodje postoje restorani takvog tipa.jedan takav je u kninu ima jedan u srebrnici,vukovaru, pristini,a ocekuje se otvaranje jednog ekskluzivnog restorana za izbacivanje crnogoraca u beogradu.

  1. mamamimi kaže:

   Budite izbačeni iz elitnog restorana u egzotičnom okruženju.Dajemo poseban popust na grupno izbacivanje. Za decu i do 50% niža cena. Dođite i doživite!

 8. Srpkinja kaže:

  Netreba zakon za izbacivanje Srba iz restorana, vec s'obzirom da se to dogadja, samo primeniti za Siptare isti “zakon” u Srbiji, specijalno na Kosovu, makar i nije restoran, Mars iz moje zemlje, bi bila dobra parola, a kasnije vec; ocistismo g…a, da disemo (cist) vazduh!

  1. celtic kaže:

   Prvo napiši pravilno ‘ne treba’, pa ću ti povjerovati….

   1. Slavisha kaže:

    Netreba ništa da piše pravilno… JeR si ti prošitao ovu Srpkinjinu rečenicu? Ja čitao dvaput, triput i ništa ne razumem. Ko da izbaci koga, čist vazduh, Kosovo nije restoran, očistismo g… samo nedostaje svastikin but…
    Srpkinja je izgleda neka rođaka onog Kadije, ili je bar radila kod njega u “etno-restoranu”.

    1. landarina kaže:

     Ne znam nedostaje li joj but, ali svastika joj ne nedostaje sigurno. Mogu ruku u vatru da poruka ovog članka nije širenje mržnje, već sprdnja na račun jednog kretena, koje god pasmine bio (i još malo sprdnje na birokratske procedure).

     Drago mi je da većina naroda ovde, čije komentare čitam i radujem im se mesecima, nije nasela kao ova gore “Srpkinja”. To ukazuje na to da se ne izjednačavamo sa kretenima i još glavu držimo visoko, kolikogod da nas ….ju u bulju :D

     1. Bane kaže:

      Što vređaš kretene? Oni (kreteni) su to postali rođenjem, dok je ova nabeđena “Srpkinja” morala vredno da uči (verovatno godinama) da bi dostigla takav intelektualni nivo imbecilnosti.
      Možda joj treba službeni prevodilac za srpski jezik? Valjda zna šta je to.

 9. mladioptimista kaže:

  ja mislim da je najbolje rješenje da se uzme popis stanovništva iz 2011. godine i da se svi crnogorci iz Srbije prebače u CG a i svi Srbi iz CG u Srbiju i onda fino preko granice jedan zid ogromni da se više ne dolazi u kontakt jedni sa drugima…te egzoduse bi bilo dobro ogranizovati u saradnji svih država u regionu jer smo toliko isti da ne možemo jedni sa drugima…

  1. Ma nemojte kasti! Srbi u crnogorskoj državi žive pre nego što se ime “Crna Gora” prvi put pomenulo u 15. veku, a Crnogoraca u Srbiji ima oko 60.000. Srbi su mnogo stari narod mladioptimisto genocidnih ideja.

   Crnogorci postoje od 1945., a državu imaju od 2006. Bila jednom jedna Crna Gora koja je bila srpska država ali se ona prisjedinila sa Srbijom 1918. i nema nikakve veze sa ovom današnjom istoimenom Titovom državom.

   1. Vesko Ct kaže:

    Miljane,
    neophodno Vam je dodatno poznavanje istorije. Crna Gora je najstarija država bivše Jugoslavije, koja kontinuirano postoji od Prevalitane (provincije starog Rima) preko Duklje, Zete do današnje Crne Gore. Pritom, na Berlinskom kongresu 1878, Crna Gora je imala potpuno a Srbija i Rumunija uslovljeno priznanje nezavisnosti. Crnogorska drama počinje od bratske potrebe da se pomogne Srbija 1914 i usljed toga da Srbija okupira Crnu Goru 1918. Rijedak primjer da jedan saveznik okupira drugog saveznika, doduše uz pomoć trećeg. Božićni ustanak 1919. godine u Crnoj Gori i surove odmazde, mučenja i ubijanja okupatorske srpske vojske, govore o stvarnoj volji za ujedinjenjem. Zar vam nije sumnjivo što se nijesu prije ujedinile Srbija i Crna Gora, ako je to bio izraz slobodne volje. Masovni partizanski ustanak, moja oba djeda su bili u partizanima btw, i svega šaka izdajnika-četnika govore o tome koliko su Crnogorci Titova izmišljpotina.
    A da je mladioptimista u krivu, jasno je…
    Bez uvrede, proćitajte i nešto van štampe iz Srbije. Recimo o Božićnom ustanku crnogorske vojske 1919. godine

 10. drLaki kaže:

  I mene je izbacio, a majke mi samo sam reko` : E Naser, ava kari, idi džinavili Džasmin, kaži da mu rodendan, nek dode da ruča večeru!

 11. nesportski tip kaže:

  Ma pitanje je i da li je sam g. Milo autentican Crnogorac, cudno mi nesto izgovara ono slovo “sj”…

 12. dragan kaže:

  U javne objekte (i kafane, restorane…) uniformisana lica ne bi smela da ulaze (posebno ovi u crnim uniformama). Njima su dovoljne kantine u njihovim preduzećima, gde se strogo usklađuju jelovnici sa kalendarima.

  1. Slavisha kaže:

   Ideš u korak sa vremenom, brate.
   Većina sada živućeg sveta na prostoru bivše Jugoslavije je odrasla ulazeći u kafane (svi u sve kafane), niko nije ništa pitao, ili nije smeo, što je dovoljno. Ja sam išao u osnovnoj školi na ekskurziju po Kosmetu i u Gračanici smo kupili krstove i okačili oko vrata, u Prištini smo kupili kečiće i stavili ih na glavu i šetali se tako nedelju dana. Niko nije ništa pitao ili popreko gledao… I deca i odrasli su bili normalni i neopterećeni…
   A sada, ajde što ja moram da gledam u koju kafanu ulazim ili kako govorim ili kako se oblačim (bar znam kako i kojom pameću smo došli do ove faze)… nego deca odrastaju sa tim da je normalno da te neko izbaci ili da neko pogešno obučen ne sme da ulazi u neke kafane. Deca sada moraju da znaju koji su naši, a koji njihovi…
   Zato je za današnju omladinu najbolje da ode odavde u neku daleku zemlju, među ljude normalne i neopterećene budalaštinama…

   1. landarina kaže:

    E mojne tako Slavisha! Pa da ostavimo ovu lepotu nenormalnima i opterećenima! :D ma ne dolazi u obzir! Ima da ih indoktriniramo dok ne prestanu s tim naciJonalističkim shitom be! :D

 13. Mire kaže:

  Pa tebale su da kazu da su japanke [japanci] , i to bi resilo problem…sa sve Dacicem i konferencijom za stampu…

 14. apostol kaže:

  Ako ne služi Srbe, kako služi pripadnike drugih nacija i nacionalnih grupa? Dinstane, frigane, pod sačem, na žaru?

 15. Александар Хејтер kaže:

  Ето шта урадише поштеном човеку. Не можеш данас као аутентични црногорски јунак да удариш на монахињу, мајку и децу а да те неки не прозивају и прете СМС порукама. Куда иде овај свет?

  1. celtic kaže:

   Čim malo zamahneš junački, odmah neka cenzura ;-)

 16. sale_ch kaže:

  Eto sta se desava, kada Srbi posalju neokrnjen kukuruz Crnoj Gori … Onda te namrze do bola. A sto se tice istorije, nemate vi pojma… Prvo su nastali Crnogorci, pa onda nastale amebe, alge itd…

 17. Ivan_KS kaže:

  Još jednom se pokazalo da multinacionalne kompanije pale i žare ekonomijom širom sveta. Cilj im je da unište ovako uspešne male privrednike kao što je Kadija, jer kome treba konkurencija? Ko sme da pošalje inspekciju recimo u Mc Donalds u Novom Sadu i upita da li su oni imali dozvolu za izbacivanje Roma? Ali šta ćemo, ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se… ako ikada Kadiji vrate dozvolu za rad, odoh odmah na jedno izbacivanje i McPršutu sa low sugar lozovačom…

 18. kukurek kaže:

  Sta ste nadali dreku na tog simpaticnog cikicu,bio sam svojevremeno tamo sa porodicom i niko nas nije ni pogledao a kamoli izbacio,gledaju ljudi svoja posla sta ih briga odakle ste i sto ste dosli? A to izbacivanje mozda se i desilo ali sta ako je tog dana bio los pazar ili nije iz Kolasina stiglo pice, pa samo su mu jos te zene sa decom trebale i jos svi gladni, normalno da je covek pobenavio da su malo sacekale mozda bi se i odljutio i nista od ovoga ne bi bilo. Zato drugi put proju i sir u torbic i ne pricaj odakle dolazis i svima lepo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *