njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. aug. 2019

Retrogradni Merkur dobio srpsko državljanstvo

BEOGRAD, 21. avgust 2019, (Njuz) – Posle Stivena Sigala, Ralfa Fajnsa, bivše premijerke Tajlanda, državljanin Srbije postao je i retrogradni Merkur kome je pre nekoliko dana svečano uručen srpski pasoš.

– Srbija svakodnevno niže uspehe na svim poljima, pa nije čudno što je naš pasoš sve cenjeniji u svetu – kaže naš izvor iz Vlade Srbije – Pažljivo razmatramo svaki zahtev kako bismo izbegli bilo kakve kontroverze. Kandidat mora biti ugledna ličnost čije aktivnosti predstavljaju Srbiju u najboljem svetlu. Tako je i u ovom konkretnom slučaju. O popularnosti retrogradnog Merkura ne teba trošiti reči. Dovoljno je pogledati medijsku pompu koju stvara gde god da se pojavi. Dodelom državljanstva, Srbija dobija dostojnog ambasadora koji će, svi verujemo, na pravi način, u svet preneti lepu sliku naše zemlje – objasnio je on.

HOĆEŠ JOŠ NJUZA? KLIKNI OVDE I PODRŽI NJUZ NA PATREONU!

Retrogradni Merkur je izrazio zadovoljstvo odlukom vlade i najavio da će učiniti sve da opravda ukazano poverenje.

– Milionima godina lutam svemirom tražeći mesto na kome bih se skrasio. Već sam izgubio nadu da ću pronaći nešto iole slično, postajao sam sve tužniji i retrogradniji, a onda sam saznao za Srbiju. Shvatio sam da je to idealna zemlja za mene, mesto na kom će sve moje osobine doći do izražaja i gde ću moći da ostvarim sve svoje potencijale. Počastvovan sam odlukom vlade da mi dodeli državljanstvo i obećavam da ću sve svoje kapacitete staviti u službu moje nove domovine – ushićeno je izjavio on i dodao da se već oseća pravim Srbinom i da ima nameru da ostane ovde bar nekoliko narednih decenija.

Bojan Savić

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Samo dokaz da je AV bolji i od Trampa, kome ipak nije pošlo za rukom da Grenlandu obezbedi američko državljanstvo!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *