njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

05. maj. 2014

Rezervista koji je služio civilnu vojsku pozvan hitno u pozorište da zameni statistu

Iz pozorišta su naglasili da će neodazivanje biti tretirano kao dezerterstvo

Iz pozorišta su naglasili da će neodazivanje biti tretirano kao dezerterstvo

BEOGRAD, 5. maj 2014, (Njuz) – Slaviša Marjanović (28) iz Beograda, student ETF-a, dobio je hitan poziv da se kao rezervista pojavi u pozorištu u kojem je služio civilnu vojsku i zameni bolesnog statistu, saznaje Njuz.

Slaviša kaže da se neprijatno iznenadio kada mu je poštar uručio plavu kovertu u kojoj se nalazio uredno spakovan poziv iz pozorišta u kojem je pre pet godina odslužio civilni rok.

– U pozivu je pisalo da se kao rezervista sutra ujutru u 7 časova javim na portirnicu pozorištanceta Puž i zamenim statistu koji je bio obučen u veliku jagodu u predstavi “Džinovska torta”, a koji se razboleo – požalio se Slaviša – Iz pozorišta su mi naglasili da će moje neodazivanje biti tretirano kao dezerterstvo.

– Nekoliko drugara mi se već požalilo da su i oni dobili slične pozive. Jedan da se hitno javi u Narodnu biblioteku da pronađe neku knjigu koju ne mogu da nađu već nekoliko dana, a drugi da se javi u RTS kako bi lupao klapu za kadrove na snimanju neke dokumentarne emisije – kaže Slaviša.

Iz pozorištanca Puž su nas uputili na Ministarstvo odbrane za koje tvrde da je nadležno za angažovanje rezervista u slučaju vanrednih okolnosti.

– Svako ko je odslužio vojni rok u civilnoj službi ima obavezu da se kao trećepozivac u vanrednoj situaciji odazove na poziv ustanove u kojoj je odradio svoju obavezu. Mnogi to i ne znaju, ali odavno postoji plan mobilizacije svih rezervista koji su služili u domovima zdravlja i bolnicama, da se, u slučaju naglog skoči prirodnog priraštaja, jave u porodilišta i pomognu babicama oko beba – rekao je za Njuz Miloš Janković, pomoćnik ministra za ljudske resurse pri Ministarstvu odbrane.

Miroslav Vujović

 1. ariela kaže:

  hahahha pa kad pisu posle CV napisu..bio sam rezervista babica… sve junak do junaka … hrani sina pa salji u pozoriste ili porodiliste…Srbija se umirit ne moze….bozeeee…hvala vam na ovom veselju…

 2. aleksandar kaže:

  Boze, hvala ti za dane i noci na Panteleju, ni bolje ekipe ni zabavnijeg mesta.
  9 meseci sam isho na spavanje sa upalom trbusnjaka od smejanja.

  1. bezvezista kaže:

   Ja sam imao bonbardovanje zahvaljujući drugu Cobiju sa Dedinjaka.

 3. deda Dragan kaže:

  Dobro je proš'o,da radi u ministarstvu pa je u obavezi da zamenjuje BOLESNE ministre,morao bi da dezertira.

 4. arko kaže:

  Nije to baš tako jednostavno. Sad moraju da rade već od 07:30.

 5. dezerter kaže:

  Zavrsi ti ETF pa lepo dezeritiraj iz Srbije i problem resen. I ne samo taj problem, vec i mnogi drugi.

 6. aleksandar kaže:

  Inace mislim da u srbiji treba redovno sluzenje vojnog roka jer ima puno ljudi koji do dvadeset pete godine zivota nisu sreli nikoga ko im nije rod, em je super zabavno imati ih u vojsci, gde ih posmatras kako odrastaju u uslovima shoka, em je zesce njesra ovako kad u svakodnevnom zivotu sreces likove koji su babama prali guzice i zapravo nisu odrasli… da ne pricam kako je super prangijati mitraljezom od tries milimetara ili juriti kamionom kroz sumu. Vojska je zakon.

 7. celtic kaže:

  Ako uzmem u obzir kakvih sam se očeva nagledao radeći s djecom, veća im je kazna da rade s bebama, nego da rade sklekove pred nepismenijim od sebe. Pravi patriota je onaj koji dobrovoljno daje 3,5 dcl krvi svaka tri mjeseca, a ne onaj koji daje svu krv za budale, i to uzalud.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *