nazad na vrh

RIK naložio ponavljanje izbora sve dok Vučić ne osvoji potreban broj glasova

Ukoliko se to ne desi iz drugog puta, izbori će morati da budu raspisani i treći, četvrti, peti, šesti put...

BEOGRAD, 29. april 2016, (Njuz) – Republička izborna komisija (RIK) predložila je da budu raspisani novi parlamentarni izbori, ali da budu raspisivani i u narednom periodu sve dok lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ne osvoji broj glasova kojim bi bio zadovoljan.

RIK je saopštio da su od Aleksandra Vučića dobili informaciju da on baš i nije zadovoljan trenutnim stanjem stvari, zbog čega su odlučili da ponovo prebroje glasove na mnogim biračkim mestima u nadi da će se situacija popraviti.

– Kada mi je Vučić rekao da 48,23 odsto glasova njemu baš “i nije neki rezultat”, ja sam rekao “Ajde videćemo nešto”. Očekivali smo da će ponovno prebrojavanje glasova ispraviti nepravdu nanetu premijeru, ali ispostavilo se da se stanje nije mnogo popravilo. Zato smo, kao stručna i nezavisna institucija, predložili da budu raspisani novi izbori kako bi Vučić sakupio onoliko glasova koliko želi. Ukoliko se to ne desi iz drugog puta, izbori će morati da budu raspisani i treći, četvrti, peti, šesti put…i tako dalje, sve dok cilj ne bude dostignut – kaže predsednik RIK-a Dejan Đurđević.

Prema njegovim rečima, Vučić je skroman, pa nije želeo da kaže koliko bi glasova trebalo da sakupi, ali u RIK-u pretpostavljaju da bi između 90 i 95 odsto “bilo ok”.

– Da se ja lično pitam, a imajući u vidu šta je i koliko premijer Vučić učinio za zemlju, i 100 odsto bi bilo malo, ali to sam samo ja. Apelujem na građane da na sledećim izborima budu pametni i glasaju kako treba, kako ne bismo ponovo prolazili kroz agoniju. Kada kažem “mi”, mislim prvenstveno na sebe. Ljudi, ne mogu više da brojim, urazumite se! – zavapio je Đurđević u izjavi za Njuz.

Premijer Vučić je bio tajnovit i ni Njuzu nije želeo da otkrije koliko tačno glasova bi ga zadovoljilo.

– Nije na meni to da određujem. Kol’ko date – kratak je bio premijer.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. A sto ne pitate nebojsu iz Beograda?
    On najbolje zna koliko i sta mu vodju zadovoljava.

  2. Pa predsednik RIK-a samo sprovodi što mu je u štabu partije naloženo. Ja licno mislim da Srbiji izbori i ne trebaju. Jednostavno doneti zakon da se prebroji koliko je koja partija narodnog novca potrošila, koiko se na televizijama pojavljivala, koliko je panoa i plakata nalepila i srazmerno tome dati joj broj predstavnika u parlamentu. Ovo sa džakovima, potpisima, bugarskim vozovima je mnogo komplikovano za članstvo u nekim partijama!

  3. Ha, ha, Picousti kao pravoslavni pop: “Kolko date…”
    Doduse i seseljoizam je neka vrsta religije.

  4. Vise nije smesno!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix