njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. sep. 2022

Roditelji đaka prvaka svečano primljeni u viber grupe

ŠIROM SRBIJE, 2. septembar 2022, (Njuz) – Svečanim prijemom roditelja u viber grupe otpočela je nova školska godina u Srbiji. Radost i ponos bili su vidljivi na licima roditelja koje su deca, uz pokoju suzu, prvi put ispratila u školsku viber grupu.

– Izuzetno sam uzbuđena zbog početka školske godine – priča Sofija Pavlović iz Čajetine. – Već se radujem što ću u viber grupi upoznati nove prijatelje sa kojima ću se gotovo svakodnevno družiti narednih osam godina. Znam da škola donosi nove obaveze, ali i nove izazove. Učitelj mog sina je na mene ostavio izuzetno dobar utisak, pa verujem da neću imati problema u savlađivanju novog gradiva. Imala sam i sadržajan razgovor sa svojim sinom kome sam obećala da ću se truditi da budem primeran i dobar roditelj jednog đaka – poručuje ona.

Uzbuđenje i radost, ali i određena doza zbunjenosti i stidljivosti bili su vidljivi među roditeljima novopečenih đaka.

– Znam da je školska viber grupa potpuno novo iskustvo, dosta ozbiljnija od one čiji sam član bila dok je dete išlo u vrtić – priča Saška Petrović iz Užica. – Iskreno, malo se plašim novih obaveza i pitam se da li ću se dobro snaći. Sad je ipak, sve drugačije. Moram da pazim šta dete ima za domaći, da li je poneo sve od pribora, čiju knjigu je greškom spakovao u torbu i da uvek budem spremna da tačno odgovorim na pitanja koje drugi roditelji postavljaju u grupi – ispričala nam je ona sa vidnom dozom zebnje, ali i optimizma.

Miroslav Vujović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *