nazad na vrh

Roditelji kupanjem u fontani proslavili početak nove školske godine

Roditelji uzvikivali "Gotov je" i "Škola"

BEOGRAD, 1. septembar 2017, (Njuz) – Više desetina roditelja kupalo se danas u fontani na Trgu Nikole Pašića, čime su proslavili kraj letnjeg raspusta i početak nove školske godine.

Kako saznaje Njuz, najviše je bilo roditelja đaka od prvog do četvrtog razreda Osnovnih škola, koji su skakali u fontanu, prskali se i uzvikivali “Gotovo je!”, “Škola!” i “A sad adio”.

Jelena Ilić, majka čiji sin ide u drugi, a ćerka u treći razred, kaže da je tokom celog avgusta odbrojavala dane do prvog septembra.

– Lepo je krajem juna malo više vremena provoditi sa svojom decom, kao i u julu, pogotovu što smo išli na more. Ali onda je došao avgust, kome kao da nikad nije bilo kraja – kaže naša sagovrnica.

Milutin Grašić, koga smo prekinuli dok se zaletao da skoči “bombu”, kaže da se ni kao dete ovoliko nije radovao završetku škole.

– Volim svoje male anđele najviše na svetu, ali bogu hvala pa ću ih sada malo manje gledati, jer će biti u školi, u dnevnom boravku i na časovima engleskog, plivanju i karatea. Možda ih upišemo na još dva-tri sporta preko vikenda – kaže naš sagovornik.

On dodaje da roditelji ipak ne treba previše da slave, jer ove godine prvi septembar pada u “prokleti petak”.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Sa lica mesta:
  “Fontana je puna vode
  Svako se za bombu sprema
  Dužnost sada zove, zove
  I slobode više nema…”
  Ovo je bio hit na fontanu kod Fontane. Šta se najviše pevalo na Slavija, neka javi neko drugi. Ne mog’ se probije… E, Mali mali…

 2. Kada padne prva kisa roditelji ce svoju decicu traktorima voziti do skole.
  Sve je razrovano.
  Bacevic iz Kine gleda Studio B u ubedjenju da su poceli radovi na kanalu Dunav-Egej.

  • A Konfucije-spomenik, u suvoj-crnoj travi Novog Beograda,pita se zasto je i trava ovde sasusena…!!Iispred mog simbola srpsko-kineskog Prijateljstva, i buduceg Kulturnog Centra Kine,vidi se suva trava…Tarabicki receno: ovde se ni trava ne zeleni…!!!

 3. Скаче бомбу у фонтану? Све је јасно, олош хоће да нам убије Председника!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix