nazad na vrh

Roditelji najgorih školskih direktora u Srbiji pozvani u školu na razgovor

Ministar prosvete Tomislav Jovanović je ogorčen nebrigom roditelja loših direktora/FOTO: TANJUG - Dragan Stanković

BEOGRAD, 2. oktobar 2013, (Njuz) – Roditelji četvoro najgorih direktora škola u Srbiji pozvani su da hitno dođu na sastanak sa školskim psiholozima kako bi sa njima obavili razgovor o problemima svoje dece.

Direktori V.K. iz Niša, D.B iz Gornjeg Milanovca, te R.Z. i M.M. iz Beograda konstantno prave velike probleme u svojim školama pa je ovakva mera bila neophodna, saznaje Njuz u Ministarstvu prosvete.

– Poziv smo im uputili brzom poštom jer su u prethodnim slučajevima problematični direktori odbijali da svoje roditelje obaveste o pozivima školskih vlasti. I pored više ukora nestašni direktori nisu prestali da mimo konkursa zapošljavaju svoje rođake i prijatelje, uzimaju provizije od ekskurzija i profitiraju od izdavanja školskog prostora, pa smo bili primorani da pozovemo njihove roditelje u školu i zajednički pokušamo da rešimo problem. Mi više sa njima ne znamo šta da radimo, uostalom, jasno je da vaspitanje dece ne može da padne samo na teret škole, već u taj proces mora da se uključi šira društvena zajednica – kaže ministar Tomislav Jovanović.

Ministar je izrazio ogorčenost dosadašnjim ignorantskim odnosom roditelja prema problemima koje njihova deca prave u svojim školama.

– Ne mogu da razumem roditelje koje nimalo ne zanima kako se njihova deca vladaju u ustanovi gde provode dobar deo dana. Roditelje ovih četvoro najgorih direktora nikad niko nije video u školi, pa se pitam šta im je to važnije od njihove dece?! Primera radi, direktor R.Z. je zbog problematičnog ponašanja još ranije izbačen iz Karlovačke gimnazije, ali je sa sličnim nestašlucima nastavio i u Šestoj beogradskoj i nikom ništa! Ukoliko nam roditelji ne pomognu i njihova deca se ne poprave bićemo primorani da ih pošaljemo u neke druge škole da tamo budu direktori – rekao je ministar Jovanović.

Roditelji problamatičnih direktora sa kojima smo do sada razgovarali listom ističu da su iznenađeni tvrdnjama ministra prosvete kao i da se njihova deca kod kuće veoma pristojno ponašaju, te da su omiljeni kod svojih komšija, rođaka i prijatelja. Kažu da ni po čemu nisu mogli da naslute da škole sa njima imaju bilo kakvih problema i ujedno optužuju školske vlasti da njihovoj deci nisu poklonili dovoljno pažnje i da ne rade dovoljno na razvijanju njihovih talenata.

Bojan Ljubenović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Moje dete njie ovakvo , ovo nije istina.

 2. Kamo srece da su ovo najgori direktori. U nasem skolskom sistemu je pravo cudo pronaci 4 direktora skola koji ne rade sva ova nepocinstva za koja ih optuzuje zutara “Blic”.

  • U prevodu piše da su čistačice i direktori srpskih škola na sigurnom i stručnom 85. svetskom mestu, što čini niži deo zlatne sredine u odnosu na Jemen na zadnjem 122. mestu.

   Po stručnosti menjača sijalica na banderama:
   Swaziland 1 – (divlje zveri)
   Finland 2 – (Laponija)
   Singapore 3 – (kinesko selo na 47. spratu)
   Netherlands 4 – (Hag)
   Sweden 5 – (kačkavalj od sušenih saraga)
   Germany 6 – (kuvarica čorbe od kartoffela)
   Norway 7 – (ostrvo Utoya)
   United Kingdom 8 – (ostrvo Falkland)
   Denmark 9 – (obuća ”Dansko” na nogama Vikinga)
   Canada 10 – (Halifax of Nova Scotia, pad aviona)
   Belgium 11 – (pomfrit u ustima kralja Leopolda II)
   New Zealand 12 – (Christchurch without earthquake)
   Austria 13 – (Austro-ugarska Panonija)
   Iceland 14 – (foka do foke, a gejeva nema)
   Japan 15 – (Hiroshima, Nagasaki & Fukushima)
   United States 16 – (funkciner na budžetu Afganistana)
   Luxembourg 17 – (Cayman Islands, adresa brdo Monte Karlo)
   Qatar 18 – (400 neplaćenih robova na radnom mestu gine kog šeika)
   Australia 19 (engleska kraljevina kengura)
   Ireland 20 – (computing service & IBM u niskopadu)
   .
   Russian con_Federation of (Pussy Riot) 51
   Greece & Golden Dawn 55
   Brazil without prostitution 57
   Mexico bez droge 58
   Turkey Pro Democratia 60
   Tunisia Muslim Paradise 67
   India (Bangladesh & Kashmir) 78
   Serbia (hiljade tona zlata) 85
   South Africa (Zulu do Zulu) 86
   Iran (revolucija) 94
   Egypt (turistička demokratija Srba) 111
   Pakistan (Christian Church) 112
   Nigeria (bogata droga) 114
   Yemen (Prvi dan popisa stanovništva nestalih Bošnjaka) 122

 3. Da ja samo pitam redakciju koja to sredstva i supstance koriste za inspiraciju, jel to zabranjeno i da li ostavlja posledice na psihu i telo?
  ili je srpska realnost jaca od bilo kojeg (ne)dozvoljenog stimulansa?

 4. Jedan takav direktor sedi u fotelji OS Svetozar Markovic u Kraljevu. Na posao dolazi rekreativno, dakle kako joj je cef, svakom radnjom prekrsi bar dva zakona! Nego sreca je sto radi pola sata nedeljno! Zamislite da je na poslu svaki dan i da radi svih osam sati!

 5. Pička, direktor, a još mu starci živi, nema praunučad, odaziva se na sudski poziv. Pička.

 6. Diplomirani novinari ”Blica” su pokušali da prevode vesti sa ”NJUZA”:
  http://www.blic.rs/Vesti/Svet/409876/Svajcarska-prva-u-svetu-po-kvalitetu-ljudskih-resursa

  Samo pozlaćenu Srbiju na 85. svetskom mestu nisu našli…

 7. Trebalo bi sve direktore menjati posle prvog mandata! U pocetku se svi trude a posle se svi pokondire i postanu silni i bitni!

 8. Svaka vam čast Njuzovci!
  Kako gadjate u metu i kako pogodiste sve ovo!!!??? Čista petica za članak i izbacivanje iz škole od strane direktora!!!

  “Roditelji problamatičnih direktora sa kojima smo do sada razgovarali listom ističu da su iznenađeni tvrdnjama ministra prosvete kao i da se njihova deca kod kuće veoma pristojno ponašaju…… Kažu da ni po čemu nisu mogli da naslute da škole sa njima imaju bilo kakvih problema i ujedno OPTUŽUJU školske vlasti da njihovoj deci NISU POKLONILI DOVOLJNO PAŽNJE i da ne rade dovoljno na razvijanju njihovih talenata.”

  • Pozdrav poštovanom kolegi !

   Najbolje škole na svetu imaju Australija, Norveška, Kanada, Lištenštajn, pa Boston, mala Ženeva, velika Lozana i osrednja Austrija, gde deca, profesori i direktori hodaju zajedno…

   Direktor moje škole, Professor Morrison, je iznajmio prazan stan u ulici ”Rue Voltaire 16”, pa svojeručno dovukao polovne klupe i stolice za besplatno studiranje mladih generacija. Za uzvrat, mi smo njemu dobrovoljno i samo povremeno polivali cveće.

   Taj profa Morrison, (direktor moje škole), je jednako bio poznat kao časni blagajnik njegove anglikanske crkve.
   Istih godina, uz pomoć direktora moje škole, zaljubio sam se u život.
   Interneta nije bilo, ali istom direktoru Morisonu su svi studenti poštom poslali nezaboravne razglednice i samo malo slova:
   ”Traces indélébiles, mémoires incertaines.”

   – Te neizbrisive i nesigurne uspomene me i danas prate.

 9. Sad je kasno

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix