Majka nema srca da Maši kaže da gradonačelnik postoji
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

31. aug. 2018

Roditelji ne znaju kako da objasne deci da gradonačelnik Beograda postoji

BEOGRAD, 31. avgust 2018, (Njuz) – Roditelji beogradskih mališana tokom proteklih par meseci imaju veliki problem jer ne znaju kako da svojoj deci objasne da gradonačelnik Beograda postoji.

Danica Stjepanović, majka šestogodišnje Maše, kaže da ni sama nije sigurna koji je najbolji trenutak za suočavanje dece sa ovom činjenicom.

– Maša je još mala i nemam srca da joj sada kažem da gradonačelnik postoji. Mislim da je suviše rano da joj razbijem iluziju o tome da se na toj funkciji niko ne nalazi. Neka uživa u svom detinjstvu i svojoj maloj bajci u kojoj Beograd vodi zamenik gradonačelnika. Za par godina, kada bude zrelija i kada bude dovoljno velika da može da shvati zbog čega se gradonačelnik ne pojavljuje nigde, dok zamenik obavlja njegov posao i pojavljuje se u medijima umesto njega, sešću sa njom i probaću sve da joj objasnim – rekla je ova Beograđanka,

Psihoterapeut Zoran Milivojević upozorava roditelje da kaže da deci istinu treba saopštiti polako jer to za njih može biti veliki šok.

– Sve dok dete veruje da gradonačelnik ne postoji ne treba forsirati istinu jer ono nije spremno da je prihvati. Tek kada dete počne da pronalazi sopstvene argumente i da pita zašto je ovaj čika koji zamenik stalno svuda prisutan i daje izjave, a nije gradonačelnik, treba početi sa pripremom terena za saopštavanje činjeničnog stanja. Tom prilikom treba biti jako oprezan i taktičan jer situaciju nije lako razumeti i objasniti – izjavio je Milivojević za Njuz.

On je tom prilikom istakao da i odrasli teško prihvataju saznanje da postoji gradonačelnik Beograda.

– Čak je i njima jako teško da se izbore sa informacijom da postoji neko ko se vodi kao prvi čovek naše prestonice – napomenuo je Milivojević.

Soko Sokolović

 1. Vlada kaže:

  Mirođije i napredne mix papazzjanija , svako đubre nam usmrde život.

 2. voya montoya kaže:

  Da,da,vodi se i vode ga kao prvog Grdonacelnika,sa rancicem na ledjima,skoro kao ferijalac u kampu Beograd…Ali,pleni osmehom,kao Severina…na koncu filma…

 3. scoby kaže:

  Ih, pa i bgd vrapci znaju da postoji…

 4. Strani Placenik kaže:

  Mozda bi najbolje bilo da im kazu:
  Ako budes ucio dobro zavrsces i ti kao sadasnji gradonacelnik.
  Verovatno bi to shvatili.

 5. voya montoya kaže:

  A tek kada deca budu implementirali saznanja o Marku Kraljevicu,koji je postao turski vazal,uz bolni poklic-Zivela Srbija…!!! Usled pritiska stranih investitora…

 6. Радојица kaže:

  А ни Марко није хтео да живи у Ђаковици…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *